Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának oktatójából és több volt hallgatójából álló csapat a nyertese a My City Marosvásárhely pályázatnak

A marosvásárhelyi városháza által meghirdetett Az én városom Marosvásárhely pályázatra – amelynek célja a megyeszékhely főterének korszerűsítése – nyolc pályamunka érkezett. Első díjat nem osztottak ki, így a második helyezett lett a nyertes.

A legsikeresebb pályázatot benyújtó csapat tagjai közül többen is a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Tájépítészet szakának volt diákjai (Kovács Lóránt, Petelei Ambrus Bíborka, Patka Zsuzsa Kincső, Popa Zsuzsa, Simpf Rajmond György, Szakács Izabella Mária, Tăslăvan Marius Róbert), Hegedűs Noémi Melitta karunk oktatója. A csapat további tagjai Kassay Emese tájépítész és Klósz Endre építész.  Kim Attila zsűritag úgy fogalmazott a nyertes pályázat teljesen megfelelt az elvárásoknak, jó megoldásokat kínált, figyelembe vette a régi főtér sajátosságait, és úgy készítette el az új főtér képét. A marosvásárhelyi építész hozzátette, annak ellenére, hogy a nyertes pályázatból hiányzott a „pláné”, a zsűri tagjai még számos javaslatot fogalmaznak meg, amelyet a végleges terv elkészítője bizonyára figyelembe fog venni, így meggyőződése, hogy Marosvásárhely főtere modern, befogadó és nagyszerű lesz. A legjobb ötletpályázatot író csapat tagjai 10 ezer euróban részesültek. A pályázaton harmadik, 5000 euró díjat elnyerő csapatban részt vevő Ványolós Endre építész valamint az AB PLAN és Lépték Terv tájépítészeti cégek társtulajdonosa, Fekete Albert szintén szerves részei a Sapientia tájépítészet szakán zajló oktatásnak.