Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak /

Rólunk írták

Nők a közéletben

Nők a közéletben

Sikeresen helytállni hölgyként a „férfias” szakmákban is

Hogyan tudnak helytállni a szebbik nem képviselői például a férfiak uralta politika, illetve a kutatás terén? Miként lehet maximálisan teljesíteni a szakmában úgy, hogy  közben a család se érezze elhanyagolva magát? – többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Nők a közéletben című, igen jó hangulatú kerekasztal-beszélgetésen, amelyre pénteken került sor a marosvásárhelyi Sapientián tartott nyári egyetem keretében. Ferencz Katalin moderátor meghívottai Csép Éva Andrea parlamenti képviselő, dr. Mara Gyöngyvér kutató, a Sapientia EMTE rektorhelyettese és Simó Barbara vállalkozó, a Barbara’s Cakes cukrászipari vállalkozás tulajdonosa voltak.

2018.08.17.

Gyakorlaton az agrár-, kertész- és tájépítész mérnök hallgatók

Gyakorlaton az agrár-, kertész- és tájépítész mérnök hallgatók

Négy hetes intenzív, tömbösített nyári gyakorlaton voltak a Sapientia EMTE agrár-, kertész- és tájépítész mérnök hallgatói.

2018.08.14.

Bölcsességgel feltarisznyálva

Bölcsességgel feltarisznyálva

Újabb értelmiségi nemzedéket engedett útjára a Sapientia

A tizennegyedik végzős évfolyamot búcsúztatták szombaton a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán, újabb erdélyi magyar értelmiségi-nemzedéket engedtek útjára. Olyan fiatalokat, akik az itt szerzett versenyképes tudás birtokában remélhetőleg itthon, a szülőföldjükön találnak munkahelyet, alapítanak családot.

2018.06.04.

MIÚJSÁG.ZIP

MIÚJSÁG.ZIP

A Sapientia EMTE marosvásárhelyi diákjai Miújság.zip néven diáklapot szerkesztenek. A hatodik évfolyamhoz érkezett kiadvány megjelentetését a Népújság kezdetektől abban a reményben támogatja, hogy a magyar médiának és kommunikációs térnek felkészült és hiteles szereplői lesznek az itt publikáló diákok. A lap főszerkesztőjét, Szász Gyopárt arra kértük, hogy egy újságoldalnyi írással vendégeskedjenek a Népújságban. Reméljük, lesz folytatása, és rendszeresen jelen lesznek lapunkban. 

Karácsonyi Zsigmond főszerkesztő

2017.12.11.

Gyere velem a Parlamentbe – és nem csak…

Gyere velem a Parlamentbe – és nem csak…

Gyere velem a Parlamentbe! címen Csép Éva Andrea RMDSZ-es képviselő megnyitotta a parlament – és nem csak – kapuit a Sapientia EMTE kommunikáció és közkapcsolatok szak harmadéves diákjai előtt november 6-án.

2017.11.18.

Az egyetem napja a Sapientián - Tizenhat év távlatából

Az egyetem napja a Sapientián - Tizenhat év távlatából

A marosvásárhelyi karon ünnepelte kedden az egyetem napját a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. Az ünnepségen átadták az egyetemi díjakat és tiszteletbeli címeket, illetve felavatták a diákotthon új épületszárnyát, és felszentelték az ehhez tartozó kápolnát. A délután folyamán kötetlen programokon ünnepeltek együtt a diákok és a tanárok.

2017.10.04.

Kutatási ösztöndíj sapientiás diákoknak

Kutatási ösztöndíj sapientiás diákoknak

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi karának hat diákja, leendő IT-szakemberek részesülnek kutatási ösztöndíjban az Accenture cég jóvoltából idén április és november között.

2017.08.11.

Államvizsga a Sapientián

Államvizsga a Sapientián

Július a vizsgák és beiratkozások időszaka. A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán július 5-én az automatizálás és alkalmazott informatika szak végzős diákjai államvizsgáztak. 

2017.07.08.

Tájépítészeti kiállítás

Tájépítészeti kiállítás

Július 6-án, csütörtökön 12 órától a marosvásárhelyi Sapientia EMTE aulájában az egyetem tájépítészeti karán végzett diákok államvizsga-dolgozataiból összeállított munkákból nyílik szemléltető kiállítás. 

2017.07.08.

Virágba borult a Sapientia EMTE

Virágba borult a Sapientia EMTE

Megalakult az Erdélyi Dísznövénytermesztők Egyesülete

A változó időjárás ellenére a hét végén nagyon sokan kilátogattak Marosvásárhelyről a Sapientia egyetem campusába, ahol az épület előtti udvaron az idén először rendezték meg a Dísznövény 2017 – nemzetközi kertészeti kiállítást és vásárt.

2017.05.08.

Sikeres az elektronikai szakkör

Sikeres az elektronikai szakkör

Tehetséggondozó programokat szervez és támogat közép- és általános iskolás diákok számára a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara.

2017.02.21.

Sapientia, nem csak erdélyieknek

Sapientia, nem csak erdélyieknek

Tizenhetedik alkalommal szervezték meg Budapesten az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amelyen a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem is képviseltette magát.

2017.01.23.

Egyetemnépszerűsítés Erdély-szerte – Erdélyi Magyar Televízió

Egyetemnépszerűsítés Erdély-szerte – Erdélyi Magyar Televízió

Véget ért a Sapientia EMTE népszerűsítő kampánya. A résztvevő egyetemi hallgatók a három oktatási helyszínről több mint száz középiskolában tartottak bemutatókat, Erdély valamennyi városában.

2016.11.28.

Az életfogyba minden belefér – Wittner Mária Erdélyben

Az életfogyba minden belefér – Wittner Mária Erdélyben

Wittner Mária, az 56-os  forradalom és szabadságharc egyik leghitelesebb résztvevője, halálraítéltje és mégis túlélője erdélyi előadókörúton vett részt  Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában és Nagyváradon a  Kincses Kolozsvár Egyesület, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem szervezésében.

2016.11.22.

1234 ... 31 Következő

rólunk írták, megjelent írások, sajtó