Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Dísznövény 2018 - Kertészeti kiállítás és vásár /

II. Kertészeti kiállítás és vásár

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara a székelyudvarhelyi és a kézdivásárhelyi dísznövény kiállításokat szervező magyarországi ASSA-DiVi Kft-vel közösen, immár második alkalommal, nemzetközi kertészeti rendezvényt szervez 2018. május 4-6. között az egyetem koronkai székhelyén.

Tavaszi rendezvényünk fő célja, hogy népszerűsítsük a mindennapi életünk minőségét meghatározó kertkultúrát, valamint lehetőséget teremtsünk arra, hogy a kertkultúrát kedvelők közvetlenül találkozhassanak a dísznövénytermesztőkkel és a kertész szakma más képviselőivel, és minőségi kínálatból választhassanak a tavaszi kertészkedéshez, a kiállítók pedig eddigi értékesítési lehetőségeiket bővíthessék. Mindezt kulturált környezetben, ismeretterjesztő szakmai programok kíséretében. Így e nagyszabású rendezvénnyel a Sapientia egyetem a közösség felé tesz egy lépést, hiszen nem csak az oktatással és a tudományos munkával járulhat hozzá a társadalmi gazdasági életünk fejlesztéséhez. A kertészeti kiállítás jó alkalom arra, hogy az érdeklődők megismerjék az egyetem kertészmérnöki, tájépítész szakának kínálatát, az oktatókat, és lehetőséget teremt a jelenlegi, a volt és a leendő diákoknak arra, hogy betekintsenek az itteni tevékenységekbe.

A kiállítók és árusítók között elsősorban dísznövénytermelők és kereskedők, kertészeti profilú cégek és magánvállalkozók jelenhetek meg.

Bemutatkozhatnak a kertépítéshez kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat kínáló vállalkozások is, így a növény- és faiskolák mellett jelen lehetnek a kertépítők, a kerti berendezéseket, kerti bútorokat, kültéri fajátékokat, különböző öntöző rendszereket forgalmazó cégek, valamint a zöldség-, gyógynövény-, gyümölcs- és szőlőtermesztéssel foglalkozó kiállítók, de a kerti kerámiákat gyártó és forgalmazó vállalkozások is.

A rendezvényen iparművészek és a kézműves mesterségek képviselői is várják a látogatókat, s kínálják egyedi készítésű portékáikat. A gyerekek részére a Mesekertben kertészeti és hagyományőrző foglalkoztatásokat tartunk a kiállítás keretén belül.

Letölthető jelentkezési lapok: LEJ, EURO.

További információk: https://www.facebook.com/disznoveny.sapientia/