Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Előadások /

A Mi magyar adásunk

A Mi magyar adásunk című könyv bemutatására kerül sor 2014. november 11-én a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karán.

Józsa Erika, Simonffy Katalin és Tomcsányi Mária, a Román Televízió egykori munkatársai visszaemlékezéseiket hasznosítva, valamint a meglevő dokumentumokra támaszkodva idézik fel az 1969−1985 közötti időszakot, a hazai magyar nyelvű televíziózás hőskorát a könyvükben.

Részlet a könyvből:

Minden nehézség és korlátozottság ellenére, akkoriban mi a kivételezettek közé tartóztunk. Nem elsősorban az anyagiak miatt. Védettséget élveztünk, mai parlamen-tereknek kijáró immunitást, az intézménynek és ezen belül Bodor Pálnak köszönhe-tően. A nézők bizalmát és szeretetét élveztük. Hittük is meg nem, hogy bajbajutott embereken tudunk segíteni. Beleszólhatunk a rázós ügyekbe.

Történelmet irtunk, képben-hanggal?  Úttörők, voltunk sors- és ízlésformálóak?  Nagyon különbözők és mégis összeillők, békülékenyek és haragtartók, hangyszorgal-múak, bohémek, megfontoltak, szálakat összebogozó és kioldó bűvészinasok, közös-ségi és egyéni érdekek között egyensúlyozgató kötéltáncosok.

Ülök a papírjaim között és tudom, ha nem leszek, minden becses lom a szemétbe kerül. Dobjam ki, ha befejeztem az írást ? 

Helyszín: Sapientia EMTE, marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar, Szenátusi terme (II. emelet)

Időpont: 2014. november 11., kedd, 13 óra

Mindenkit szeretettel várunk!