Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Előadások /

Dr. Johann Stan tart előadást a Sapientián

A Matematika-Informatika Tanszék Kiss Elemér Szakkollégiumának keretében dr. Johann Stan tart előadást People Search, The missing Piece of the Puzzle címmel.

A marosvásárhelyi származású előadó a franciaországi Jean-Monnet Egyetemen szerzett doktori fokozatot, majd a Bell Labsnál dolgozott pár évet kutató mérnökként. Jelenleg a washingtoni National Institutes of Health munkatársa.

Időpont: 2014. október 2., csütörtök, 16 órától

Helyszín: Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara, 231-es terem

Az előadás nyelve: magyar

Az előadás kivonata:

Az online szociális hálók teljesen átalakították az emberekkel és szolgáltatásokkal való kapcsolatunkat. Népszerűségük ellenére ezek a rendszerek még mindig nem adnak megoldást néhány alapvető keresési igényre, például szakértők megtalálására, pedig az online keresések 30%-a személyekre vonatkozik, ami 3 milliárd lekérdezést jelent naponta.

Az előadásban áttekintjük az online közösségi hálók meglévő modelljeit és megállapítunk egy közös keretrendszert személyek keresésére. Áthidaljuk a szemantikus és szociális web közötti szakadékot és elemezzük, hogy ez a két, látszólag különálló világ, hogyan tud hozzájárulni egy erős személy-keresőmotor létrehozásához.

https://moodle.sapidoc.ms.sapientia.ro/course/view.php?id=84