Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Előadások /

Talaj Humusz Menedzsment

Hogyan gazdálkodj együttműködésben a talajélettel?

2018. március 8., 14-16 óra, 230-as terem.

Létezik egy olyan gazdálkodási forma, amely alapvetően a talajélet természetes folyamataira, a növények és a mikroorganizmusok együttműködésére alapszik.

Ismerd meg a Talaj Humusz Menedzsment módszertanát, amely holisztikus, integrált, biológiai alapú és fenntartható. Ebben a szemléletben a termőtalajod egészségét helyreállíthatod és felerősödik a humuszképződés. Már pedig abban a talajban, amelynek humusztartalma nő, ott a növényeknek nagyon jó helye van!

Az előadás során betekintést nyerhetünk a mikroorganizmus-növény kapcsolat alapjaira, a talaj táplálékháló felépítésére és értékére, illetve feltárásra kerülnek azon hatások, amelyek korunk tipikus agrotechnikája és a kemizálása gyakorol a talajéletre.

Nem utolsó soron gyakorlati példákkal alátámasztva bemutatásra kerül a THM módszer négy lépése: tudás, mikrobiológia, növény menedzsment és talajművelés.

Ha érdekel a fenntarthatóság, az ökológiai gazdálkodás, a talajélet, az új talajművelési eljárások (no-till, minimum till, strip-till), a humuszképződés, kiskerti vagy üzemi növénytermesztő vagy...akkor itt a helyed.