Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Felvételi eredmények /

Alapképzés - Felvételi eredmények 2020

Az alapképzés 2020-as nyári felvételi eredményei:

 
FONTOS TUDNIVALÓK A HELYEK ELFOGLALÁSÁVAL KAPCSOLATBAN

A 2020. júliusi felvételi eredmények alapján sikeresnek nyilvánított jelentkezők el kell, hogy foglalják az elnyert helyüket 2020. július 22 szerda 14:00 órától július 25 szombat 14:00 óráig.

A helyelfoglalás a véglegesített iratkozások esetében lehetséges a felveteli.sapientia.ro online platformon, a regisztrációnál használt e-mail címmel és jelszóval, a Szakválasztás menüpont alatt.
 
A helyelfoglalás lépései:
  • a Felveteli_helyelfoglalas_visszaigazolasa_2020jul.pdf nyomtatvány kitöltése, aláírása, szkennelése és feltöltése az online platformra;
  • a 2020/2021-es tanév első tandíjrészletének a kifizetése (költséghozzájárulásos, differenciált költséghozzájárulásos vagy teljes tandíjas hely esetén) és a bankátutalási bizonylat (Ordin de plată) szkennelése és feltöltése az online platformra
A tandíjrészletet a következő bankszámlára lehet utalni:
RO94OTPV320000073814RO13 OTP BANK ROMANIA SUC TARGU MURES
UNIVERSITATEA SAPIENTIA, CORUNCA, CF: 14645945
Az átutalási bizonylatra kérjük feltüntetni a kifizetés célját (taxă școlarizare), nevet, szakot.

Megjegyzés: a tandíjrészlet összegét a Szakok_tandíjak_2020jul.pdf dokumentumban találják meg;

Azokat a felvételizőket, akik nem igazolnak vissza ebben az időszakban, vagy akik visszalépési szándékukat jelzik a felveteli@ms.sapientia.ro címen, kizárjuk a sikeres felvételizők jegyzékéből. 

 
2020. július 25-én, a helyek elfoglalása után egy újabb rangsorolást végzünk, melynek nyomán az eredeti sikeres és sikertelenül felvételizők jegyzéke módosulhat. Ezt a második eredményt a honlapon közöljük. 
Azok a felvételizők, akiknek a második rangsorolás változtat a besorolásán (sikertelen/sikeres, tandíjas/tandíjmentes, tandíjmentes/tandíjas, más szak), az elnyert helyet 2020. július 29 14:00 óráig foglalhatják el a következő lépésekkel:
  • a 2020/2021-es tanév első tandíjrészletének a kifizetése (abban az esetben, ha tandíjmentesről vagy sikertelenről költséghozzájárulásos, differenciált költséghozzájárulásos vagy teljes tandíjas helyre kerül) és a bankátutalási bizonylat (Ordin de plată) szkennelése és feltöltése az online platformra;
  • a beiskolázási szerződés (Contract de școlarizare) kitöltése, aláírása, szkennelése és feltöltése az online platformra, azok esetén, akiknek a besorolása sikertelenről sikeresre változott;
  • a módosított beiskolázási szerződés (Contract de școlarizare) kitöltése, aláírása, szkennelése és feltöltése az online platformra, azok esetén, akik az újrarangsorolás során más szakra jutnak be.
Megjegyzés: Azoknak a felvételizőknek, akik tandíjas helyről tandíjmentesre kerülnek, a Marosvásárhelyi Kar az első helyelfoglalás során befizetett tandíjrészletét a tanév elején visszautalja.

Aki nem foglalja el a helyét, azt kiiktatjuk a felvételi jegyzékből.

A fennmaradt helyekre a beiratkozás 2020. szeptember 4-7. között online, díjmentesen történik.