Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hallgatóknak / Bentlakás /

A kezdetek - Épül a bentlakás!

Modern diákotthont épít a Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara!

2010. október 19-én Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke első hivatalos romániai útja során meglátogattaaz Egyetem marosvásárhelyi campusát. Az ünnepség alkalmával sor került a diákkollégium alapkő-elhelyezését megörökítő okirat aláírására, illetve ezt követően az alapkő elhelyezésére.

2012 októberében a Magyar Kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök, valamint a Sapientia Alapítvány, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem vezetői Marosvásárhelyen elvi megállapodást írtak alá az erdélyi magyar felsőoktatás fejlesztéséről. Az egyezmény értelmében a Magyar Kormány felvállalta az elmaradt fejlesztések finanszírozását, köztük a marosvásárhelyi kar diákotthonának felépítését is.

2013. október 16-án megtörtént a munkaterület átadása.

A tervezett beruházásból 2014. szeptember 15-ig elkészül a 240 férőhelyes kollégium. A tervek szerint az épületnek egy pinceszintje, egy földszintje, valamint három emelete lesz. A 2014/2015-ös tanévtől kezdődően a Sapientia diákjai számára két szobás, szobánként három férőhelyes apartmanokban biztosítunk majd szálláslehetőséget.

A második szakaszban, 2015 májusáig, étkezde, konferenciaterem, tantermek és kápolnát tartalmazó épületrész kivitelezésére kerül sor.

A kivitelező a kolozsvári Decorint Kft.

Fényképek az építkezésről itt.