Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Rendezvények / Konferenciák / Tudományos Diákkör /

TDK 2013

Idén is lehet jelentkezni a Tudományos Diákköri Konferenciára, amelyet 2013. április 19-20. között szervez a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Hallgatói Önkormányzata.

A kivonatok és dolgozatok feltöltése:

http://www.ms.sapientia.ro:8888/openconf/openconf.php

Határidők:
- Kivonat: április 13.
- Dolgozat: április 17.

Bátran lássatok munkához, vagy tökéletesítsétek a már meglévő kutatói, tudományos munkáitokat, kérjétek ki tanáraitok véleményét és jelentkezzetek!

Dr. Forgács AttilaRendezvényünket megtiszteli Dr. Forgács Attila docens, a Budapesti Corvinus Egyetem Pszichológiai Központjának vezetője, aki a "GlObesity, a tömeges elhízás tudománya" címmel tart elődást.

Dr. Fazakas Emese dékánhelyettes, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Bölcsésztudományi Kar, Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék oktatója a A magyar szaknyelvek kialakulása és a mai állása címmel tart elődást.

Díszelőadóink között idén is megtisztel Dr. Mara Gyöngyvér, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai Műszaki és Társadalomtudományok Kar, Biomérnöki tanszékánek oktatója, aki Növény-baktérium kapcsolat és kommunikáció a rizoszférában címmel tart előadást.

A XII. TDK programja:

2013. április 19., péntek

10:00 - Dr. Fazakas Emese dékánhelyettes, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Bölcsészetudományi Kar, Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszék oktatója:A magyar szaknyelvek kialakulása és a mai állása.

11:30 - Dr. Mara Gyöngyvér, a Sapientia EMTE MTTK Csíkszereda, Biomérnöki tanszék oktatója: Növényserkentő baktériumok és kommunikáció a rizoszférában.

13:00 - Ebédszünet

14:45 - Dr. Forgács Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem docens, Pszichológiai Központjának vezetője: GlObesity, a tömeges elhízás lélektana

16:00 - Kávészünet

16:30 - Személyes találkozás Dr. Forgács Attilával, beszélgetés.

18:00 - Borkóstoló (Szenátus terem)

19:00 - Állófogadás (Szenátus terem)

 

2013. április 20., szombat

8:00 - Regisztráció

9:00 - Diákok szakdolgozatainak bemutatása 5 szekción belül:

  • Alkalmazott nyelvtudományok (Kommunikáció és közkapcsolatok, Fordító és tolmács szakok);
  • Közegészségügy és egészségügyi szakpolitikák (Egészségügyi szakpolitikák és szolgáltatások szak);
  • Agrártudományok (Kertészmérnöki és Tájépítészet szakok);
  • Hardverfejlesztés (Automatika és alkalmazott informatika, Számítógépes művelettervezés és gyártásirányítás, Távközlés, Mechatronika szakok);
  • Szoftverfejlesztés (Matematika- Informatika, Számítástechnika szakok).