Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Rendezvények / Konferenciák / Új Média Konferencia /

Új Média Konferencia 2018

Digitális műveltség, társadalmi sokszínűség

 

A Sapientia EMTE marosvásárhelyi karának Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszéke 11. alkalommal szervezi meg az Új Média Konferenciát 2018. március 9-10-én.

Milyen sajátosságok, szerveződési elvek, kulturális vonások jellemzik az új média tereiben, az új média hatására szerveződő kapcsolatokat és közösségeket? Milyen módon befolyásolja az új média a különböző kulturális és társadalmi csoportokban történő kommunikációt? Miképpen válnak a tartalomfogyasztók tartalomgenerálókká?

A „XI. Új Média – Digitális műveltség, társadalmi sokszínűség” konferencia célja, hogy lehetőséget biztosítson a digitális gyakorlatok társadalmi meghatározottságának kérdéskörét tárgyaló, a társadalmi alkalmazások-felhasználások sokszínűségének, a digitális szakadék kérdésköreit tárgyaló kutatások és elemzések bemutatására. Várunk bármilyen empirikus és elméleti hozzájárulást, episztemológiai vagy módszertani megközelítést a digitális média, társadalmi és kulturális változások témakörében, illetve az aktuális média- és kommunikációelméletek újragondolását megkísérlő elemzéseket.

További részletek és regisztráció a konferencia honlapján: www.ujmedia.ro