Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak /

Rólunk írták

Sapientia a Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen

Sapientia a Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán tegnap sajtótájékoztatót tartottak, melyen a gépészmérnök hallgatók az Egerben elért sikerekről számoltak be. A sűrített levegővel hajtott járművek versenyén 7 ország, 38 csapat, 23 egyetem 286 mérnökhallgatója vett részt.

2019.05.31.

Jól szerepeltek a sapientiások

Jól szerepeltek a sapientiások

Május 9–11. között Egerben szervezték meg az Emerson-csoport égisze alatt a 12. nemzetközi Aventics Pneumobil versenyt, amelyen hét ország (Csehország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szlovákia) 38 csapata mérte össze képességeit. A sűrített levegővel hajtott járművek versenyébe a Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara három csapattal is benevezett.

2019.05.16.

Problématérkép az erdélyi magyar oktatásról (2.)

Problématérkép az erdélyi magyar oktatásról (2.)

Az erdélyi magyar közép- és felsőfokú oktatás problémáinak feltérképezése, a megoldásukra vonatkozó konkrét javaslatok számbavétele, egy közös stratégia kidolgozásának szükségessége, valamint a „MOGYE-ügy” megvitatása szerepelt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett rendkívüli tanácskozás – Hogyan tovább, erdélyi magyar oktatás? – napirendjén.

2019.05.14.

Problématérkép az erdélyi magyar oktatásról (1.)

Problématérkép az erdélyi magyar oktatásról (1.)

Az erdélyi magyar közép- és felsőfokú oktatás problémáinak feltérképezése, a megoldásukra vonatkozó konkrét javaslatok számbavétele, egy közös stratégia kidolgozásának szükségessége, valamint a „MOGYE-ügy” megvitatása szerepelt annak a rendkívüli tanácskozásnak a napirendjén, amelyet Hogyan tovább, erdélyi magyar oktatás? címmel az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezett.

2019.05.13.

Kertészet és gazdaság

Kertészet és gazdaság

Dísznövény-kiállítás a Sapientián

Április 12. és 14. között harmadik alkalommal szerveztek kertészeti, dísznövény-kiállítást és vásárt a Sapientia EMTE marosvásárhelyi campusában. Ugyanakkor ötödik alkalommal került sor az Erdélyi Kertész- és Tájépítész-konferenciára.

2019.04.14.

Semmelweis-szobrot avatnak a Sapientián

Semmelweis-szobrot avatnak a Sapientián

Szombaton, 2019. április 6-án jelentős esemény zajlik, a Semmelweis-emlékév ünnepi eseményei sorában Semmelweis-szobrot avatnak a Sapientia Egyetem koronkai campusában. A szobor Polgár Botond szobrászművész alkotása.

2019.04.04.

Tanulságos előadások, csúcshangulat

Tanulságos előadások, csúcshangulat

Hatodik alkalommal rendezték meg a PontKom kommunikációs konferenciát március 28–29-én a harmadéves kommunikáció és közkapcsolatok szakos diákok a Sapientia marosvásárhelyi campusában. A rendezvény témája a mediatizáció volt, vagyis a hagyományos média online térbe kerülése.

2019.04.01.

TDK a Sapientia EMTE-n

TDK a Sapientia EMTE-n

Április 12–13-án, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának koronkai campusában a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának Hallgatói Önkormányzata a 18. alkalommal tart tudományos diákköri konferenciát.

2019.03.26.

Egy egyetem feladata: segíteni a régiót, ahol működik

Egy egyetem feladata: segíteni a régiót, ahol működik

Kutatócsarnokot épít a Sapientia

2018.10.03.

Megvan a nyertes terv, ami szerint átalakítják Marosvásárhely főterét

Megvan a nyertes terv, ami szerint átalakítják Marosvásárhely főterét

Kiemelték az épített örökség szépségeit, arányosan jelenítették meg a zöldövezetet és a burkolattal ellátott részeket, modern, de ugyanakkor a régihez kötődő főteret képzeltek el Marosvásárhelyen – értékelte a zsűri a marosvásárhelyi Hegedűs Noémi és csapata által a városrendezési pályázatra benyújtott tervet, amelyet nyertesnek ítéltek. Az építész diákjaival együtt készítette el a pályázatot, amely alapján átrendezik Marosvásárhely főterét. Következik a szerződéskötés a városháza és a nyertes pályázatot elkészítő szakember között.

2018.10.01.

Őszi felvételi a Sapientián 2018

Őszi felvételi a Sapientián 2018

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán betöltetlenül maradt tandíjmentes és tandíjas helyekre, alap- és mesterképzésre szeptember 8-án, szombaton és 10-én, hétfőn lehet jelentkezni.

2018.09.06.

Őszi felvételi 2018

Őszi felvételi 2018

Dr. Kelemen András, karunk dékánja a marosvásárhelyi rádió Frappáns című műsorában az őszi felvételiről tájekoztatott.

2018.09.05.

Nők a közéletben

Nők a közéletben

Sikeresen helytállni hölgyként a „férfias” szakmákban is

Hogyan tudnak helytállni a szebbik nem képviselői például a férfiak uralta politika, illetve a kutatás terén? Miként lehet maximálisan teljesíteni a szakmában úgy, hogy  közben a család se érezze elhanyagolva magát? – többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Nők a közéletben című, igen jó hangulatú kerekasztal-beszélgetésen, amelyre pénteken került sor a marosvásárhelyi Sapientián tartott nyári egyetem keretében. Ferencz Katalin moderátor meghívottai Csép Éva Andrea parlamenti képviselő, dr. Mara Gyöngyvér kutató, a Sapientia EMTE rektorhelyettese és Simó Barbara vállalkozó, a Barbara’s Cakes cukrászipari vállalkozás tulajdonosa voltak.

2018.08.17.

Úgy általában elfelejtettünk viselkedni

Úgy általában elfelejtettünk viselkedni

Bár sokan a fiatalok problémájának tartják, a felnőttek többségére is igaz, hogy elfelejtettünk viselkedni, nem figyelünk arra, hogy kommunikációnkkal hogyan bántunk meg másokat. Pedig Micski Marianna protokollszakértő szerint a siker titka rejlik abban, hogy mit kommunikálunk és hogyan. Ezen dőlhet el, hogy minket vesznek fel egy állásra vagy mást, hogy minket neveznek ki, velünk kötnek üzletet vagy sem.

2018.08.16.

Gyakorlaton az agrár-, kertész- és tájépítész mérnök hallgatók

Gyakorlaton az agrár-, kertész- és tájépítész mérnök hallgatók

Négy hetes intenzív, tömbösített nyári gyakorlaton voltak a Sapientia EMTE agrár-, kertész- és tájépítész mérnök hallgatói.

2018.08.14.

1234 ... 34 Következő

rólunk írták, megjelent írások, sajtó