Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak /

Rólunk írták

A romániai magyarság elmúlt harminc évének egyik legjelentősebb eseménye a Sapientia EMTE létrehozása

Az elmúlt harminc év 10 legfontosabb romániai magyar vonatkozású történései között említi a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem létrehozását a Transindex.

2019.11.27.

Középiskolások vetélkedtek - SapiSentia

Tíz háromszéki középiskolás csapat vett részt szerdán a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi tanulmányi központja által harmadik alkalommal szervezett SapiSentia vetélkedőn.

2019.11.22.

Ingyenes lakhatási lehetőség

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán tanuló árva és nehéz anyagi körülmények között élő ösztöndíjas hallgatók pályázhatnak.

2019.10.09.

Korszerű infokommunikációs hálózatok és rendszerek

Mérnöki szemlélet és informatika

2019.09.05.

Tandíjmentes helyek is maradtak

Egy hónap és pár nap múlva újra szerencsét próbálhatnak a „sapis” életre, illetve képzésre vágyó fiatalok. 

2019.08.09.

Idén többen érdeklődtek a Sapientia egyetemi képzései iránt

A lesújtó érettségi eredmények ellenére a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem mindhárom helyszínén nőtt az egyetemre jelentkezők száma. 

2019.07.29.

Hatvan év után magyarul

Július 12-én sikeresen államvizsgázott a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem első agrármérnök szakos évfolyama, amelynek diákjai az egyetem Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjában végezték tanulmányaikat. 

2019.07.17.

Tájépítész vizsgamunkák

17 végzős, tájépítész hallgató kedden délután a marosvásárhelyi Sapientia EMTE aulájában bemutatta az államviszgadolgozatát. A szaktanárok előtt prezentált államvizsgák olyan alapmunkák, amelyek bármikor kivitelezésre kerülhetnek. Az oktatók kiemelték, a tájépítészek jövője felfele ívelő Európában.

2019.07.15.

Felívelő tájépítészet

7 éve indult tájépítészeti oktatás a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karán. Idén már a negyedik generáció végzett és akkreditálták a képzést is.

2019.07.11.

Kezdődik a felvételi a Sapientian

Négy nap múlva, azaz július 15-én kezdődik a 2019-2020-as tanévre szóló felvételi időszak a Sapientia Erdély Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán. Idén 12 alapképzésre és 4 mesteri képzésre várják a felvételizőket naponta kilenc és tizenhat óra között. Összesen 640 helyet hirdetett meg a felsőoktatási intézmény.

2019.07.11.

Tájépítészeti ötletbörze

Kedden délben a marosvásárhelyi Sapientia EMTE aulájában bemutatták azokat a diplomamunkákat, amelyeket az egyetem idén végzett tájépítész-hallgatói készítettek államvizsga-dolgozatként. 2012-ben indult a tájépítészeti oktatás az egyetemen, már a negyedik generáció végzett, és az idén sikerült akkreditáltatni a képzést. 

2019.07.09.

Tervek és eredmények a Sapientián

Több mint 600 hallgató végzett az idén a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem egyre gyarapodó alap- és mesteri képzésein. 

2019.07.05.

XIII. Csűrszeminárium a Sapientiásoknak

Július 1. és 4. között a Sapientia EMTE marosvásárhelyi tagozatának másodéves kommunikáció szakos hallgatói a Tündér Ilona Vendégházban töltötték a szakmai gyakorlatuknak idejét. Műhely- és terepmunkákra, valamint előadásokra került sor az eseményen. 

2019.07.05.

Ballagás a Sapin

Idén, a hagyományokhoz híven, háromnapos rendezvénysorozat keretében ballagtak el a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar hallgatói. A rendezvénysorozat csütörtökön kocogással kezdődött, szombaton tartották a ballagási ünnepséget az egyetem aulájában, majd vasárnap kosaras bállal zárult.

2019.07.04.

Ballagás a Sapin - Sóvidék Televízió

Idén, a hagyományokhoz híven, háromnapos rendezvénysorozat keretében ballagtak el a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar hallgatói. A rendezvénysorozat csütörtökön kocogással kezdődött, szombaton tartották a ballagási ünnepséget az egyetem aulájában, majd vasárnap kosaras bállal zárult.

2019.07.04.

1234 ... 36 Következő

rólunk írták, megjelent írások, sajtó