Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak /

Rólunk írták

Esőben kocogtak a sapientiás ballagók

Az előző évekhez hasonlóan idén is a hagyományos kocogással indult a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának ballagása. Csütörtök délután a Deus Providebit Tanulmány Ház épületétől a Sapientia koronkai kampuszáig szaladtak a hallgatók.

2019.06.28.

Rangsorolták Románia egyetemeit: a Sapientia jobb, mint a marosvásárhelyi orvosi

A független kutatóintézetek által összeállított uniRank több ország egyetemei mellett rangsorolta Románia 79 felsőoktatási intézményét is. 

2019.06.27.

VIBE Talks: Milyen hatással van a VR és a színház az új generációkra?

Új rendezvénysorozatot indít a VIBE: június 26-án és 27-én, szerdán és csütörtökön a marosvásárhelyi G Café ad otthont olyan előadásoknak, melyek által betekintést nyerhetünk a fesztivál nappali programkínálatába. „A technológia napjainkban válik tömegek számára megfizethetővé, ezzel párhuzamosan most kezd izgalmassá válni az a tartalom is, amit ez a technológia számunkra közvetíteni tud” – fogalmazott Fülöp Otília, a Sapientia EMTE oktatója.

2019.06.25.

Ballagás a Sapientia sepsiszentgyörgyi tanulmányi központjában

Földet parlagon ne hagyjatok!

2019.06.24.

Úttörőket csengettek ki

Négy éve még nagyon sok volt a bizonytalanság azon az úton, amelyen elindultak az akkor létesült Sapientia EMTE szentgyörgyi tagozatának agrármérnöki szakára felvételiző egyetemi hallgatók. 

2019.06.24.

Erdélyből csak sapientiás hallgatók hoztak első helyet az idei OTDK-ról

Az erdélyi egyetemek közül csak a Sapientia EMTE hallgatói szereztek az OTDK-n első helyet 2019-ben – derült ki a június 14-én Kolozsváron megtartott 3. Romániai Felsőoktatási Tehetséggondozó Fórumon.

2019.06.23.

Ballagás a Sapientián 2019

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának ballagási rendezvénysorozata június 27-én 18 órakor a hagyományos kocogással kezdődik.

2019.06.20.

Sapientia a Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán tegnap sajtótájékoztatót tartottak, melyen a gépészmérnök hallgatók az Egerben elért sikerekről számoltak be. A sűrített levegővel hajtott járművek versenyén 7 ország, 38 csapat, 23 egyetem 286 mérnökhallgatója vett részt.

2019.05.31.

Az erdélyi ápolók kivándorlási hajlandóságáról készült kutatás

A Sapientia EMTE egyik sikeres diákja Szász Beáta, a Marosvásárhelyi Kar Közegészségügyi szolgáltatások és politikák szakának II. éves hallgatója, aki idén két első díjat, és egy különdíjat is kapott tudományos diákköri konferenciákon. Kutatási témája: az erdélyi egészségügyi ápolók kivándorlási/migrációs hajlandósága és pályaelhagyási szándék meghatározó tényezői.

2019.05.24.

Jól szerepeltek a sapientiások

Május 9–11. között Egerben szervezték meg az Emerson-csoport égisze alatt a 12. nemzetközi Aventics Pneumobil versenyt, amelyen hét ország (Csehország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia, Szlovákia) 38 csapata mérte össze képességeit. A sűrített levegővel hajtott járművek versenyébe a Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara három csapattal is benevezett.

2019.05.16.

Problématérkép az erdélyi magyar oktatásról (2.)

Az erdélyi magyar közép- és felsőfokú oktatás problémáinak feltérképezése, a megoldásukra vonatkozó konkrét javaslatok számbavétele, egy közös stratégia kidolgozásának szükségessége, valamint a „MOGYE-ügy” megvitatása szerepelt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett rendkívüli tanácskozás – Hogyan tovább, erdélyi magyar oktatás? – napirendjén.

2019.05.14.

Problématérkép az erdélyi magyar oktatásról (1.)

Az erdélyi magyar közép- és felsőfokú oktatás problémáinak feltérképezése, a megoldásukra vonatkozó konkrét javaslatok számbavétele, egy közös stratégia kidolgozásának szükségessége, valamint a „MOGYE-ügy” megvitatása szerepelt annak a rendkívüli tanácskozásnak a napirendjén, amelyet Hogyan tovább, erdélyi magyar oktatás? címmel az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezett.

2019.05.13.

Kertészet és gazdaság

Dísznövény-kiállítás a Sapientián

Április 12. és 14. között harmadik alkalommal szerveztek kertészeti, dísznövény-kiállítást és vásárt a Sapientia EMTE marosvásárhelyi campusában. Ugyanakkor ötödik alkalommal került sor az Erdélyi Kertész- és Tájépítész-konferenciára.

2019.04.14.

Semmelweis-szobrot avatnak a Sapientián

Szombaton, 2019. április 6-án jelentős esemény zajlik, a Semmelweis-emlékév ünnepi eseményei sorában Semmelweis-szobrot avatnak a Sapientia Egyetem koronkai campusában. A szobor Polgár Botond szobrászművész alkotása.

2019.04.04.

Tanulságos előadások, csúcshangulat

Hatodik alkalommal rendezték meg a PontKom kommunikációs konferenciát március 28–29-én a harmadéves kommunikáció és közkapcsolatok szakos diákok a Sapientia marosvásárhelyi campusában. A rendezvény témája a mediatizáció volt, vagyis a hagyományos média online térbe kerülése.

2019.04.01.

Előző 12345 ... 35 Következő

rólunk írták, megjelent írások, sajtó