Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak /

Rólunk írták

Egyedülálló képzés Erdélyben

Egyedülálló képzés Erdélyben

Kertészeti és dísznövény-kiállítás a marosvásárhelyi Sapientán

Május első hétvégéjén második alkalommal szervezték meg Marosvásárhelyen, a Sapientia campusában a kertészeti és dísznövény-kiállítást. A Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara és a dísznövény-kiállításokat szervező magyarországi ASSA-DiVi Kft. az eseményt az anyák napjához időzítette.

2018.05.06.

Dísznövény 2018 – kertészeti kiállítás és vásár

Dísznövény 2018 – kertészeti kiállítás és vásár

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara a székelyudvarhelyi és a kézdivásárhelyi dísznövény-kiállításokat szervező magyarországi ASSA-DiVi Kft.-vel közösen, immár második alkalommal, kertészeti rendezvényt szervez május 4–6. között az egyetem koronkai székhelyén.

2018.05.03.

Dísznövény kertészeti kiállítás és vásár

Dísznövény kertészeti kiállítás és vásár

Koronkán, a Sapientia EMTE arborétumában május 4–6. között ismét dísznövénykertészeti kiállítást és vásárt tartanak. A nagy érdeklődéssel várt eseményen termelők, kiállítók, szakemberek vesznek részt, családbarát, kulturális programok és szakelőadások is lesznek. Tavaly több mint hétezer ember látogatott el a kiállításra.

2018.04.26.

XXVI. nemzetközi gépészeti konferencia

XXVI. nemzetközi gépészeti konferencia

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság – EMT április 26–29. között szervezi meg Marosvásárhelyen, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen a XXVI. nemzetközi gépészeti konferenciát (OGÉT 2018).

2018.04.25.

IV. sapis állásbörze

IV. sapis állásbörze

Április 14-én, szombaton déli 12 órától 15 óráig a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi karán, a koronkai campusban negyedik alkalommal lesz állásbörze, melynek célja kapcsolatot teremteni marosvásárhelyi cégek és az egyetem diákjai között.

2018.04.13.

Sikeres kertészvásár Nyárádszeredában

Sikeres kertészvásár Nyárádszeredában

A tavalyinál több látogatóval és nagyobb kínálattal

Szombaton tizenhatodik alkalommal került sor a Nyárádszeredai Kertésznapra a Bocskai István Alapítvány, az Erdélyi Múzeum-Egyesület Agrártudományi Szakosztálya és a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karának kertészmérnöki tanszéke szervezésében.

2018.03.11.

Talajhumusz-menedzsment

Talajhumusz-menedzsment

Agrovilág – mezőgazdaság, vidékfejlesztés, agroturizmus

Március 8-án 14 és 16 óra között a marosvásárhelyi Sapientia EMTE épületében a kertészmérnök kar szervezésében a 230-as teremben a talajhumusz-menedzsmentről lesz előadás.

2018.03.06.

TDK a Sapientián - 2018

TDK a Sapientián - 2018

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Tudományos Diákköri Tanácsa és a Kar Hallgatói Önkormányzata a 2017/2018. tanév tavaszi félévére meghirdette a XVII. kari tudományos diákköri konferenciát (TDK).

2018.01.15.

MIÚJSÁG.ZIP

MIÚJSÁG.ZIP

A Sapientia EMTE marosvásárhelyi diákjai Miújság.zip néven diáklapot szerkesztenek. A hatodik évfolyamhoz érkezett kiadvány megjelentetését a Népújság kezdetektől abban a reményben támogatja, hogy a magyar médiának és kommunikációs térnek felkészült és hiteles szereplői lesznek az itt publikáló diákok. A lap főszerkesztőjét, Szász Gyopárt arra kértük, hogy egy újságoldalnyi írással vendégeskedjenek a Népújságban. Reméljük, lesz folytatása, és rendszeresen jelen lesznek lapunkban. 

Karácsonyi Zsigmond főszerkesztő

2017.12.11.

Gyere velem a Parlamentbe – és nem csak…

Gyere velem a Parlamentbe – és nem csak…

Gyere velem a Parlamentbe! címen Csép Éva Andrea RMDSZ-es képviselő megnyitotta a parlament – és nem csak – kapuit a Sapientia EMTE kommunikáció és közkapcsolatok szak harmadéves diákjai előtt november 6-án.

2017.11.18.

Az egyetem napja a Sapientián - Tizenhat év távlatából

Az egyetem napja a Sapientián - Tizenhat év távlatából

A marosvásárhelyi karon ünnepelte kedden az egyetem napját a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. Az ünnepségen átadták az egyetemi díjakat és tiszteletbeli címeket, illetve felavatták a diákotthon új épületszárnyát, és felszentelték az ehhez tartozó kápolnát. A délután folyamán kötetlen programokon ünnepeltek együtt a diákok és a tanárok.

2017.10.04.

Felavatták a Sapientia Campusának új épületszárnyát

Felavatták a Sapientia Campusának új épületszárnyát

A Sapientia EMTE ma – október 3-án – ünnepli az Egyetem Napját, a 16 éve alapított önálló erdélyi tudományegyetem első tanévnyitójának emlékére.

2017.10.03.

Kutatási ösztöndíj sapientiás diákoknak

Kutatási ösztöndíj sapientiás diákoknak

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi karának hat diákja, leendő IT-szakemberek részesülnek kutatási ösztöndíjban az Accenture cég jóvoltából idén április és november között.

2017.08.11.

Államvizsga a Sapientián

Államvizsga a Sapientián

Július a vizsgák és beiratkozások időszaka. A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán július 5-én az automatizálás és alkalmazott informatika szak végzős diákjai államvizsgáztak. 

2017.07.08.

Tájépítészeti kiállítás

Tájépítészeti kiállítás

Július 6-án, csütörtökön 12 órától a marosvásárhelyi Sapientia EMTE aulájában az egyetem tájépítészeti karán végzett diákok államvizsga-dolgozataiból összeállított munkákból nyílik szemléltető kiállítás. 

2017.07.08.

Előző 123456 ... 33 Következő

rólunk írták, megjelent írások, sajtó