Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak /

Rólunk írták

TDK a Sapientia EMTE-n

Április 12–13-án, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának koronkai campusában a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának Hallgatói Önkormányzata a 18. alkalommal tart tudományos diákköri konferenciát.

2019.03.26.

Egy egyetem feladata: segíteni a régiót, ahol működik

Kutatócsarnokot épít a Sapientia

2018.10.03.

Megvan a nyertes terv, ami szerint átalakítják Marosvásárhely főterét

Kiemelték az épített örökség szépségeit, arányosan jelenítették meg a zöldövezetet és a burkolattal ellátott részeket, modern, de ugyanakkor a régihez kötődő főteret képzeltek el Marosvásárhelyen – értékelte a zsűri a marosvásárhelyi Hegedűs Noémi és csapata által a városrendezési pályázatra benyújtott tervet, amelyet nyertesnek ítéltek. Az építész diákjaival együtt készítette el a pályázatot, amely alapján átrendezik Marosvásárhely főterét. Következik a szerződéskötés a városháza és a nyertes pályázatot elkészítő szakember között.

2018.10.01.

Őszi felvételi a Sapientián 2018

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán betöltetlenül maradt tandíjmentes és tandíjas helyekre, alap- és mesterképzésre szeptember 8-án, szombaton és 10-én, hétfőn lehet jelentkezni.

2018.09.06.

Őszi felvételi 2018

Dr. Kelemen András, karunk dékánja a marosvásárhelyi rádió Frappáns című műsorában az őszi felvételiről tájekoztatott.

2018.09.05.

Nők a közéletben

Sikeresen helytállni hölgyként a „férfias” szakmákban is

Hogyan tudnak helytállni a szebbik nem képviselői például a férfiak uralta politika, illetve a kutatás terén? Miként lehet maximálisan teljesíteni a szakmában úgy, hogy  közben a család se érezze elhanyagolva magát? – többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Nők a közéletben című, igen jó hangulatú kerekasztal-beszélgetésen, amelyre pénteken került sor a marosvásárhelyi Sapientián tartott nyári egyetem keretében. Ferencz Katalin moderátor meghívottai Csép Éva Andrea parlamenti képviselő, dr. Mara Gyöngyvér kutató, a Sapientia EMTE rektorhelyettese és Simó Barbara vállalkozó, a Barbara’s Cakes cukrászipari vállalkozás tulajdonosa voltak.

2018.08.17.

Úgy általában elfelejtettünk viselkedni

Bár sokan a fiatalok problémájának tartják, a felnőttek többségére is igaz, hogy elfelejtettünk viselkedni, nem figyelünk arra, hogy kommunikációnkkal hogyan bántunk meg másokat. Pedig Micski Marianna protokollszakértő szerint a siker titka rejlik abban, hogy mit kommunikálunk és hogyan. Ezen dőlhet el, hogy minket vesznek fel egy állásra vagy mást, hogy minket neveznek ki, velünk kötnek üzletet vagy sem.

2018.08.16.

Gyakorlaton az agrár-, kertész- és tájépítész mérnök hallgatók

Négy hetes intenzív, tömbösített nyári gyakorlaton voltak a Sapientia EMTE agrár-, kertész- és tájépítész mérnök hallgatói.

2018.08.14.

Első nyári egyetemét tartotta a Sapientia

A vakáció kellős közepén bolydult meg a Sapientia koronkai kampusza, ahol diákok, előadók, vendégek és érdeklődők körében zajlott az első Sapientia Nyári Egyetem. Szó esett mindenről, ami érdekelheti az egyetemistákat, legyen az tudomány, technológia, protokoll, biológia vagy éppen politika.

2018.08.12.

Sapientia I. Nyári Egyetem - Sógor Csaba, RMDSZ Európa Parlamenti képviselő

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Nyári Egyetemén vettem részt szombaton. Európai uniós kérdésekről tartottam előadást a diákoknak, majd ezt követően Dr. Vass Levente parlamenti képviselővel közösen, Szenkovics Dezső egyetemi adjunktus moderálásával, romániai belpolitikai kérdésekről értekeztünk. 

2018.08.11.

Sapientia I. Nyári Egyetem - Csép Éva Andrea, RMDSZ Parlamenti Képviselő

Nők a közéletben című kerekasztal beszélgetésen vettem részt ma délben a Sapientia Nyári Egyetemen, Mara Gyöngyvér egyetemi docenssel és Simó Barbara vállalkozóval. Jó volt felidézni és elmesélni azt, hogy nőként milyen út vezetett ahhoz, hogy idáig eljussak és melyek azok a kihívások, amelyekkel akár kétszeres bátorsággal kell nap mint nap megküzdeni és meghallgatni beszélgetőtársaim is életútjukról.

2018.08.10.

Első Nyári Egyetem

Idén először szerveznek nagy magyarországi egyetemek példájára Nyári Egyetemet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi karán. A rendezvény fókuszában a tudományos, technikai újdonságok, valamint az aktualitások kerülnek.

2018.08.09.

Pozitív jövőképre van szükség

Fake news generáció címmel tartott előadást az RMDSZ ügyvezető elnöke, Porcsalmi Bálint a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Karán megszervezett Nyári Egyetemen. A rendezvényen az erdélyi magyar fiatalok kihívásairól, a politika erre adott válaszáról és pozitív jövőképről beszélt.

2018.08.09.

Nyári egyetem a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karán

Nagy magyarországi egyetemek példájára szervez – első alkalommal – nyári egyetemet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. Az intézmény marosvásárhelyi karán megtartott hat napos rendezvény egyik kiemelt célja a szervezők szándéka szerint, hogy fórumot, találkozási lehetőséget biztosítsanak a kárpát-medencei magyar egyetemek diáksága számára.

2018.08.08.

Előző 123456 ... 35 Következő

rólunk írták, megjelent írások, sajtó