Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak /

Rólunk írták

Gyakornokok az Erdély TV-nél

Az Erdélyi Magyar Televízió, működése óta, lehetőséget nyújt a kommunikáció szakos hallgatóknak  a gyakorlati ismeretek kézzelfoghatóbb elsajátítására.

folytatás: erdely.tv

2011.03.29.

HOVÁ TOVÁBB?

Egyre nehezebb elhelyezkedni, diplomaszerzés után- mondják az egyetemisták. A számok azonban egész másról tanúskodnak. Egy nemrégiben napvilágot látott felmérés szerint, a Babes-Bolyai Tudományegyetem diákjainak mintegy 50 százaléka tudott elhelyezkedni a szakmájában a végzést követo egy évben.

folytatás: erdely.tv

2011.03.25.

„AZ EGYETEM HÁZHOZ JÖN”

Utolsó állomásához érkezett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem felvételi tájékoztató körútja. Az egyetem legfőbb célja, hogy a végzős diákok egy minél szélesebb és pontosabb körű tájékoztatást kapjanak az egyetlen erdélyi magyar egyetem jelenlegi oktatási rendszeréről.

folytatás: erdely.tv

2011.03.25.

Utazás a felsõoktatás világába

A magyar – esetenként a magyarul tanuló – egyetemisták száma arányosan nőtt az ország egyetemistáinak számával. Ma erre a fenti állításra már kevesen kapják fel a fejüket. De azért nem árt néhány számadatot így is megnézni, még abban az esetben is, ha nem kimondottan mellbevágóak, mert mindenkor hasznos, ha állításainkat adatokkal is alátámasztjuk.

forrás: Új Magyar Szó

2011.03.15.

Kibõvült a virtuális tér

Negyedik alkalommal rendezték meg a marosvásárhelyi Sapientia Egyetem koronkai kampuszában az Új Média Konferenciát, amelynek a Reális és virtuális terek találkozása volt a témája. A résztvevők 32 előadó értekezését hallhatták, akik hét magyarországi és romániai egyetemi központból érkeztek.

forrás: Új Magyar Szó

2011.03.06.

MAG-OS ELŐADÁSOK

Nem csak a szórakozásé volt a szerep a MAG által szervezett Ifjúsági napokon. Szombaton három tudományos előadást is meghallgathattak a résztvevők a Sapientia Marosvásárhelyi Karán: marketing, környezetvédelem, illetve média témakörökben.

folytatás: erdely.tv

2011.02.28.

NYELVHASZNÁLATI HIBÁK

Az audiovizuális média nagymértékben befolyásolja az emberek nyelvhasználatát, nyelvhelyességét. Ezért a rádió és televízió állomások felelősséggel tartoznak hallgatóiknak, nézőiknek. Rengeteg a vétség a romániai magyar médiában is.

folytatás: erdely.tv

2011.02.22.

Honti László elõadásai

Honti László nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, az Udinei Egyetem finnugor nyelvészettel foglalkozó professzora tart előadást az Értékek Akadémiája előadássorozat keretében Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Csíkszeredában.

forrás: Új Magyar Szó

2011.02.12.

MAG-vas ifjúsági napok

Városszépe-választás, buli, koncertek és szórakoztató előadások is szerepelnek a marosvásárhelyi Mai Generáció (MAG) ifjúsági szervezet négynapos rendezvénysorozata, az ifjúsági napok programjában. A rendezvénysorozat holnap kezdődik, és vasárnap ér véget. A zárónapon a Hot Jazz Band koncertezik.

forrás: Új Magyar Szó

2011.02.02.

Alapkõletétel a Sapientiánál

„Alapkövet elhelyezni olyan, mint amikor diófát ültetünk: megvan bennünk a hit, hogy ki fog nőni” – fogalmazott Németh Zsolt magyar külügyi államtitkár a Sapientia–Erdélyi Magyar Tudományegyetem új kolozsvári épületének tegnapi ünnepélyes alapkőletételén.

forrás: Új Magyar Szó

2010.12.17.

A magyar államfõ bábáskodott a sapientiás alapkõletételnél

„Semmi sem fontosabb, mint a tudásalapú társadalom: a minőségi oktatás és a minőségi diákok” – többek közt ezeket a szavakat tolmácsolta hallgatóknak és oktatóknak egyaránt a Magyar Köztársaság elnöke kedden a marosvásárhelyi Sapientián: dr. Schmitt Pál azért érkezett az egyetemre, hogy részt vegyen az épülő bentlakás alapkőletételén.

forrás: szekelyhon.ro

2010.10.19.

Marosvásárhelyi látogatáson tartózkodik Schmitt Pál magyar köztársasági elnök

Az államfő délelőtt a Sapientia-Erdélyi Magyar Tudományegyetem épületében a Magyarok XXI konferencián vett részt, ezt követően a kampusz udvarán az új bentlakás alapkövét helyezik el.

forrás: Marosvásárhelyi Rádió

2010.10.19.

Marosvásárhelyre látogat ma délután Schmitt Pál

Délután Schmitt Pál Marosvásárhelyre érkezik, itt találkozik az erdélyi magyar közélet képviselőivel. A Kultúrpalotában ma este sorra kerülő koncert és az azt követő állófogadás házigazdája a Magyar Köztársaság elnöke.

forrás: Marosvásárhelyi Rádió

2010.10.18.

Marosvásárhelyre látogat a magyar elnök

A Magyar Köztársaság Elnöke meglátogatja a Sapientia marosvásárhelyi kampuszát. dr.Schmitt Pál október 19-én látogat az Erdélyi Magyar Tudományegyetemre.

forrás: Marosvásárhelyi Rádió

2010.10.14.

Schmitt Pál alapkõletételre érkezik a Sapientiára

Magyar államelnökként először látogat Romániába Schmitt Pál, aki a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem meghívására érkezik Marosvásárhelyre. Október 19-én ő teszi le a koronkai kampusz udvarán az épülő bentlakás alapkövét.

forrás: szekelyhon.ro

2010.10.14.

Előző 1 ... 303132333435 Következő

rólunk írták, megjelent írások, sajtó