Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak /

Rólunk írták

Sapientia I. Nyári Egyetem - Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke

Kezdetét vette a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem első Nyári Egyeteme. Örömmel tölt el az, hogy a nyári fesztiválszezonban itt Marosvásárhelyen egy más típusú rendezvénnyel is alternatívát kívánnak nyújtani fiataljainknak a kikapcsolódásra,ahol a szórakozás mellett tanulhatnak és fejleszthetik magukat.

2018.08.08.

Sapientiás életérzés

Első alkalommal szerveznek nyári egyetemet a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karán. A nagy magyarországi egyetemek példáját követve a hallgatói önkormányzat kezdeményezését felkarolta az oktatási intézmény vezetősége is. A kedd délután tartott megnyitóünnepségen a felszólalók az immár nagykorúvá vált Sapientia hagyományteremtő rendezvényeként értékelték a vasárnapig tartó nyári egyetem létrejöttét.

2018.08.08.

Nyári egyetem a Sapientián: a technikai és tudományos újdonságok mellett a közélet, a világpolitika is szóba kerül

Nagy magyarországi egyetemek példájára szerveznek idén először Nyári Egyetemet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi karán. Az augusztus 7-12. között zajló rendezvény fókuszában a tudományos, technikai újdonságok, valamint az aktualitások kerülnek: három kerekasztal-beszélgetés mellett 26 előadás tarkítja a hatnapos rendezvény programját.

2018.08.06.

Mérnökképzés Marosvásárhelyen

Világszerte nagy a mérnöki szakmában a szakemberhiány és ez alól Románia sem kivétel. Itthon a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara az egyetlen olyan felsőoktatási intézmény, ahol magyar nyelvű mérnökképző központ működik.

2018.07.25.

Egyetemi jelentkezések

Idén közel 83.000 fiatalnak sikerült az érettségije, közülük több tízezren döntöttek a továbbtanulás mellett. A legnépszerűbb szak idén is az informatika.

2018.07.19.

Egyetemi kínálat, sok száz hellyel

A sikeres érettségivel még nem ért véget a diákok izgalomsorozata, hamarosan ugyanis elkezdődnek az egyetemi felvételik. Marosvásárhelyen a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemre, a Művészeti Egyetemre, az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre, illetve a Babeş–Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozatára, a Pszichológia és Neveléstudományok Karra felvételizhetnek magyarul a fiatalok.

2018.07.12.

Csűrszemináriumok tizenkettedszer

Múlt héten zajlott Csíkfalva községben a több mint egy évtizedes hagyománnyal rendelkező nyárádmenti nyári tudományos rendezvény, a Csíkfalvi Csűrszemináriumok.

2018.07.05.

Sapientia Nyári Egyetem

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara és a Kar Hallgatói Önkormányzata idén első alkalommal szervezi meg a Sapientia Nyári Egyetem 2018 elnevezésű rendezvényt 2018. augusztus 7-12. között a Marosvásárhelyi Kar Kampuszán.

2018.06.30.

A társadalmi átalakítás és átalakulás kezdetei az 1950-es években

Az erdélyi magyarság 100 éve

A fenti címmel tartott előadást Gagyi József, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem tanára, aki elsősorban társadalomtörténeti szempontokat érvényesítve mutatta be a pártállami hatalom megszerveződésén (például a területi átszervezések sorozatain) túl a társadalmi átalakulás főbb állomásait: a beinduló iparosítást, urbanizációt, a társadalmi átrétegződést és az elit átalakulását.

2018.06.24.

Bölcsességgel feltarisznyálva

Újabb értelmiségi nemzedéket engedett útjára a Sapientia

A tizennegyedik végzős évfolyamot búcsúztatták szombaton a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán, újabb erdélyi magyar értelmiségi-nemzedéket engedtek útjára. Olyan fiatalokat, akik az itt szerzett versenyképes tudás birtokában remélhetőleg itthon, a szülőföldjükön találnak munkahelyet, alapítanak családot.

2018.06.04.

Egyedülálló képzés Erdélyben

Kertészeti és dísznövény-kiállítás a marosvásárhelyi Sapientán

Május első hétvégéjén második alkalommal szervezték meg Marosvásárhelyen, a Sapientia campusában a kertészeti és dísznövény-kiállítást. A Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara és a dísznövény-kiállításokat szervező magyarországi ASSA-DiVi Kft. az eseményt az anyák napjához időzítette.

2018.05.06.

Dísznövény 2018 – kertészeti kiállítás és vásár

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara a székelyudvarhelyi és a kézdivásárhelyi dísznövény-kiállításokat szervező magyarországi ASSA-DiVi Kft.-vel közösen, immár második alkalommal, kertészeti rendezvényt szervez május 4–6. között az egyetem koronkai székhelyén.

2018.05.03.

Dísznövény kertészeti kiállítás és vásár

Koronkán, a Sapientia EMTE arborétumában május 4–6. között ismét dísznövénykertészeti kiállítást és vásárt tartanak. A nagy érdeklődéssel várt eseményen termelők, kiállítók, szakemberek vesznek részt, családbarát, kulturális programok és szakelőadások is lesznek. Tavaly több mint hétezer ember látogatott el a kiállításra.

2018.04.26.

Előző 1234567 ... 35 Következő

rólunk írták, megjelent írások, sajtó