Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal /

Személyi jövedelemadója 2%-ával támogassa a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet

A 2015/227-es adótörvény értelmében minden állampolgár rendelkezhet éves személyi jövedelemadója 2%-ával, olyan civil szervezetnek felajánlva azt, amelyet támogatni szeretne. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, ez az összeg az államkasszába kerül.

Köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években éltek azzal a lehetőséggel, hogy személyi jövedelemadójuk 2%-ával a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet támogatták.
 
Az elmúlt években a Marosvásárhelyi Kar részére felajánlott összegből az Egyetem ösztöndíjalapját sikerült bővíteni, ezáltal is hangsúlyozva intézményünk hallgatók iránti elkötelezettségét.
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem továbbra is számít személyi jövedelemadójának 2%-os felajánlására, mert tudjuk, hogy Önnek sem mindegy, hogy egyetemi szinten több mint kétezer magyar diák itthon, anyanyelven tanulhat egy olyan diákközpontú intézményben, ahol a régió igényeihez igazodó minőségi oktatás folyik. Az Önök támogatása nem csak anyagi, hanem erkölcsi támaszt is jelent számunkra. Ez megerősít abban, hogy céljainkkal Önök is egyetértenek, és magukénak érzik egyetemünket.
 
Hogyan teheti meg felajánlását?
 
1. Ha az Ön jövedelme csak fizetésből (egy vagy több) származik, akkor a 230-as formanyomtatványt kell kitöltenie. Amennyiben a formanyomtatvány II.2 pontjánál nem tudja meghatározni a 2%-ból származó összeget, hagyja üresen a helyet, az illető összeget kiszámolják az adóhivatalban. Ha tőlünk szerezte be a formanyomtatványt, karunk adataira vonatkozó részeket nem kell kitöltenie, mi már megtettük. Amennyiben üres formanyomtatványt tölt ki, a támogatandó szervezetre vonatkozó cellákba a következőket kell beírnia:
 
Denumire entitate nonprofit: UNIVERSITATEA SAPIENTIA – PUNCT DE LUCRU CORUNCA
Cod de identificare fiscală al entităţii non profit: 14645945
Cont bancar (IBAN): RO94 OTPV 3200 0007 3814 RO13
 
2. A dokumentumokat juttassa el postai úton ajánlott küldeményként, vagy vigye el személyesen az Adóhivatalba. A vonatkozó rendelkezések szerint a nyomtatványokat a területileg illetékes adóhivatalhoz kell eljuttatni: városokban mindenhol van adóhivatal, falvak esetében forduljon tájékoztatásért a polgármesteri hivatalhoz.
 
A felajánlás határideje: 2020. május 25.
 
 
Marosvásárhelyi Kar
Târgu-Mureş/Corunca (Marosvásárhely/Koronka), 1C.  (26, 27, 44-es közszállítási vonal – Maxi Taxi – végállomása.)
Tel: +40 265 206 210, fax: +40 265 206 211
Postacim: 540485 Târgu-Mureş, O.p. 9, C.p. 4
E-mail: office@ms.sapientia.ro