Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste, Târgu Mureș – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Bibliotecă /

Servicii

Serviciile de bază ale bibliotecii:

 • împrumutul de publicaţii la domiciliu;
 • consultarea colecţiilor în sala de lectură (cu o capacitate totală de 70 de locuri) cu acces direct la publicaţii şi în acces indirect ( publicaţiile aflate în depozit)
 •  utilizarea catalogului online (http://opac3.ms.sapientia.ro/ro_RO/), care oferă informații actualizate despre fondul de documente;
 • servicii legate de baze de date (acces la periodice electronice și cărți în baze de date internaționale);
 • acces la internet și folosirea calculatoarelor în scop de învățare individuală
 • formarea/informarea utilizatorilor și îndrumare în folosirea bazelor de date;
 • împrumut interbibliotecar (între bibliotecile Sapientia).

 

Studiul în sala de lectură

În sala de lectură cărțile sunt aranjate potrivit unei ordine tematice. O parte dintre ele nu sunt destinate împrumutului la domiciliu, acestea fiind recomandate pentru studiul în bibliotecă: marcajul lor este banda roșie de pe coloana cărții. Alte documente neîmprumutabile:

 • materiale de referință (dicționare, enciclopedii),
 • publicații periodice,
 • lucrări de diplomă (pot fi solicitate din depozit).

 Sala de lectură oferă un ambient plăcut și comod pentru studiul individual.

 

Împrumutul

Cărțile cele mai frecvent solicitate pentru împrumutul la domiciliu se află în sala de lectură și se disting prin următoarele marcaje:

 • marcaj galben: poate fi împrumutat pentru 2 săptămâni
 • marcaj albastru: poate fi împrumutat pentru o lună
 • marcaj verde: poate fi împrumutat pentru un semestru.

Alte cărți împrumutabile sunt ținute în depozit, fiind scoase la cererea cititorilor (acest lucru poate fi solicitat zilnic între orele 8:00 și 15:00).

Împrumutul se face numai personal, cu permisul de bibliotecă valabil. Informații despre documentele bibliotecii sunt disponibile în catalogul electronic (http://opac3.ms.sapientia.ro/search/-/search/clearform). Cărțile împrumutabile și accesibile trebuie solicitate cu un formular de cerere completat. Studenții (cu excepția absolvenților) au voie să păstreze la domiciliu simultan 3 documente împrumutate. Cărțile din depozit pot fi împrumutate pentru o lună. Termenul pentru împrumut este obligatoriu de respectat, altfel biblioteca poate suspenda dreptul de împrumut al cititorului pentru o anumită perioadă de timp. Înainte de expirarea termenului, cititorul are posibilitatea de a prelungi, personal sau prin telefon, e-mail, termenul împrumutului. Cititorii își pot verifica împrumuturile actuale prin funcția ”OPAC-ul meu” pe site-ul catalogului.

 

Informarea utilizatorilor

În timpul orelor de funcționare a bibliotecii, cititorii pot solicita de la bibliotecarul de serviciu informații despre fondul documentar și despre utilizarea acestuia, respectiv despre modul căutării în bazele de date. La întrebările interesaților răspundem și prin e-mail: bibl@ms.sapientia.ro.

 

Servicii electronice

Calculatoarele cu acces la internet din sala de lectură a bibliotecii sunt folosite în principal pentru căutări în catalog și studiul bazelor de date, dar sunt, de asemenea, utilizabile pentru lucrul individual. Documentele descărcate din baze de date pot fi salvate în scopuri proprii.
În bibliotecă, vă puteți conecta la rețeaua de internet prin Wi-Fi cu propriile dispozitive.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

servicii, servicii bibliotecă

Calendar de evenimente

septembrie 2021

LuMaMiJoViDu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930