Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste, Târgu Mureș – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Pagina principală / Apeluri pentru cadre didactice /

FEG

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formarea Profesională (ANPCDEFP), cu sediul în Bucureși, s-a angajat să gestioneze Fondul Spațiului Economic European (FEG - Norvegia, Liechtenstein și Fondul Islandei) în România, a în decembrie 2018, a lansat proiectul de mobilitate în învățământul superior.

Facultatea Științe Tehnice și Umaniste din Târgu-Mureș al Universitatății Sapientia din municipiul Cluj-Napoca, a aplicat cu succes și a semnat contractul financiar pentru mobilitate cu nr. 18-MOB-0034În valoare de 12962 Euro.

1. Scopul proiectului: să vină în sprijinul mobilității internaționale a cadrelor didactice în vederea dobândirii unor experiențe educaționale, lingvistice, profesionale și culturale în instituțiile de învățământ superior din străinătate, din Spațiul Economic European.

Scopul prezentului proiect: sprijinul cooperării internaționale al cadrului didactic și al Universitații Sapientia din Tg-Mureș .

Perioada de mobilitate aplicabilă este de 5 zile (30 august 2021 -5 septembrie 2021) la campusul din Narvik al Universitatății Arctice din Norvegia (UiT The Arctic University of Norway)

Numărul locurilor cu bursă: 2.

2. Valoarea bursei

  • Bursa este în Euro
  • Valoarea este 2110 Euro, care se compune din: 7 zile x 250 Euro pe zi (zilele de călătorie sunt incluse), plus cadrul didactic are, de asemenea, dreptul la o indemnizație de călătorie unică de 360 EUR.

3. Condiții de participare:

Pot aplica cadre didactice, care:

  • are statut activ cu Universitatea Sapientia, fiind cadru didactic cu norma de baza la Facultatea de Științe Tehnice și Umnaiste din Tg-Mureș.
  • declară, că cunoaște și - în cazul acordării bursei-, își asumă cele incluse în contract. Contractul poate fi accesat de aici.
  • Acceptă – în cazul acordării bursei – va ține cel puțin 8 ore de curs în timpul mobilității la campusul din Narvik al Universitatății Arctice din Norvegia (UiT The Arctic University of Norway). Documentul menționat este disponibil aici;

4. Documente anexă obligatorii:

  1. Cadrul didactic solicitant depune o scrisoare de intenție scrisă în limba engeleză, care conține numele departamentului de care aparține și formulează ideea de cooperare între cele două instituții. Tot în scrisoarea de intenție trebuie menționat titlul prezentării de min. 8 ore susținut de solicitant în cadrul mobilității.
  2. Curriculum Vitae – în limba engleză, în format Europass (https://europass.cedefop.europa.eu/documents/curriculum-vitae).

Documentele trebuie depuse într-un singur exemplar și semnat pe hârtie la Decanat, la d-na Kovács Zsuzsa, responsabil Erasmus.

Aplicația este deschisă de luni, 26 iulie 2021 până joi 29 iulie 2021, la ora 12:00.

5. Modul de evaluare:

Cererile, care sunt formal corecte, vor fi evaluate de un comitet format din trei persoane. Următorii factori de ponderare sunt utilizați pentru clasament: scrisoarea de intenție, care conține orarul programului, cu activitățile planificate.

Selecția va lua în considerare contribuția mobilității propuse la consolidarea relațiilor bilaterale dintre instituțiile UE.

6. Anunțarea rezultatelor:

Rezultatul evaluării va fi disponibil pe acest site web și pe panoul de aviz al Departamentului de Inginerie Mecanică până la ora 15:00, pe 30 iulie 2021.

Decizia comisiei este finală fără drept la contestații.

Calendar de evenimente

noiembrie 2021

LuMaMiJoViDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930