Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Útmutató /

Hallgatók egészségügyi felügyelete

Kedves Sapientiás Hallgatók!

          A járvány időszakában is a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar diákjainak az egészségügyi felügyeletét a dr. Finna Judit Családorvosi Rendelő vállalta fel.

          A rendelő elérhetősége illetve nyitvatartási ideje a mellékelt csatolmányon is látható.

        Az egyetemen levő elsősegélynyújtási pont (a főépület alagsorában levő „orvosi rendelő”) jelenleg is jól felszerelve tud segítséget nyújtani, programja: hétfő és szerda, 12-13 óra között.

          FONTOS: a hatályos rendelkezések szerint a személyes konzultációt kizárólag csak előzetes (telefonos, email-es, stb.) egyeztetés alapján tudjuk megoldani, és csakis indokolt esetben: telefon 0744339765, 0758686566, 0721316101, 0265212623.

Felmerülő kérdésekkel Domokos Ferencet is lehet keresni a 0741-510-758 telefonszámon, illetve a domokos@ms.sapientia.ro e-mail címen.

          Amennyiben a célzott kérdéseink alapján az orvosi ellátás indokolt, az semmilyen esetben nem marad el! Azonban, jelenleg az elsődleges ellátási forma a TELEMEDICINA, amely a Ti érdekeiteket és védelmeteket is szolgálja.

          De bármi gond van - telefonáljatok! Nem ígérjük, hogy rögtön tudunk minden hívásra válaszolni, de mindenkit visszahívunk. Munkaidőn kívül (hétfő és szerda: 9-14, péntek: 8-13, kedd és csütörtök 13-18 óra között): csakis írásban – sms-ben kommunikáljatok, kivéve, ha halaszthatatlan gond van.

          Szintén törvényes rendelkezés, hogy a távolabb, más megyében lakó diákokat, csak úgy tudjuk ingyenes, ártámogatott gyógyszerhez juttatni illetve egyéb szakorvoshoz küldeni, ha a mi rendelőnkhöz iratkozik fel. Máskülönben a diákok nem részesülhetnek olyan ingyenes szakorvosi ellátásban, ami túllépi a családorvosi rendelő kereteit.

       A jelenlegi Covid  esetmeghatározás értemében bárkinek, akinek valamilyen meghűléses tünete van (torokfájás, láz, köhögés, fejfájás, hasmenés, megmagyarázhatatlan gyengeség, nehézlégzés, vagy COVID fertőzöttel volt kapcsolatban), úgy kell kezelnünk mint egy fertőzöttet, addig, ameddig az ellenkezőjét nem tudjuk  megállapítani. Ilyen esetben, ne menjetek az egyetemre, a kollégiumban lakók ne hagyják el a szobájukat, ne fussanak az orvosi rendelőbe, mert csak a járványt terjesztik. Telefonáljatok, vegyétek fel a kapcsolatot velünk, (a kollégiumban lakók az admininisztátort is értesítsék), segíteni fogunk. A rendelő első napokra való tüneti kezelésre fel van szerelve, illetve amennyiben indokolt a tesztelést is megoldjuk. De mindenképpen, felelősségteljes magatartást várunk el, hogy tudjuk biztosítani a biztonságos tanulást.

       Igazolások, hivatalos iratok miatt ne telefonáljatok: használjatok smst illetve emailt: finnajutka@yahoo.com. Orvosi igazolást csakis a betegség bejelentésének napjától állíthatunk ki, utólag. Az email „subject”-jében tüntessétek fel, hogy a Sapientia hallgatói vagytok.

       Sok sikert és biztonságos tanulást kívánok a magam és a munkatársaim nevében!

 

Üdvözlettel:

Dr. Finna Judit