Konferenciák

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  Moodle  ISSUU  Könyvtár 
Konferenciák

MathInfo konferencia 2021
MathInfo – a konferencia, ami összeköti a különböző országokból érkező, különböző matematikai és informatikai tevékenységekkel foglalkozókat egy fiatal és fejlődő egyetemen.

V. KÖZEGÉSZSÉGÜGYI KONFERENCIA - program
Marosvásárhely – Koronka, Sapientia EMTE Kampusz, C épület PROGRAM

V. KÖZEGÉSZSÉGÜGYI KONFERENCIA - felhívás
FELHÍVÁS

IV. KÖZEGÉSZSÉGÜGYI KONFERENCIA - felhívás
FELHÍVÁS

IV. Közegészségügyi konferencia
Helyszín: Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar, Koronkai campus

III. Közegészségügyi Konferencia
III. alkalommal szervez az Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszék közegészségügyi konferenciát 2017. április 6-án a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán.

II. Közegészségügyi Konferencia
Második alkalommal kerül megszervezésre a Közegészségügyi Konferencia 2016. április 16-án Egészség és életstílus címmel

I. Közegészségügyi konferencia
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszéke közegészségügyi konferenciát szervez...

TDK 2021
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Hallgatói Önkormányzata 20. alkalommal tart tudományos diákköri konferenciát.

TDK 2020
A Hallgatói Önkormányzat (msHÖK) a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Tudományos Diákköri Tanácsának szakmai irányításával meghirdeti a XIX. Kari Tudományos Diákköri Konferenciát, (msTDK 2020).

TDK 2019
XVIII. Marosvásárhelyi Kari TDK

TDK 2018
2018. április 13–14.

TDK 2016
2016. április 15-16.

TDK 2015
Tizennegyedik alkalommal szervezzük meg a Kari Tudományos Diákköri Konferenciát 2015. április 24-25. között.

TDK 2014
Tizenharmadik alkalommal szervezzük meg a Kari Műszaki és Humán Tudományos Diákköri Konferenciát 2014. április 11-12. között.

TDK 2013
Idén is lehet jelentkezni a Tudományos Diákköri Konferenciára, amelyet 2013. április 19-20. között szervez a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Hallgatói Önkormányzata.

ETDK: Agrártudományok szekció 2017

ETDK: Agrártudományok szekció 2015

VI. Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia kiadványa

VI. Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia

V. Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia
Ötödik alkalommal szervezi meg a Sapientia EMTE Kertészmérnöki Tanszéke a gödöllői Szent István Egyetem, Tájépítészeti és Településtervezési Karával...

IV. Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia
Negyedik alkalommal szervezi meg a Sapientia EMTE Kertészmérnöki Tanszéke az Erdélyi Múzeum Egyesülettel közösen az Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferenciát

III. Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia

II. Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia

I. Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia

Új Média Konferencia 2008
Új média és kommunikatív magatartás

Új Média Konferencia 2009
Új média, médiakonvergencia, kulturális változások

Új Média Konferencia 2010
Új Média - Terek

Új Média Konferencia 2011
Reális és virtuális terek találkozása

Új Média Konferencia 2012

Új Média Konferencia 2013
Új média - új tudáshordozók

Új Média Konferencia 2014

Új Média Konferencia 2015

Új Média Konferencia 2016
2016. március 18-19. között rendezi meg a Sapientia EMTE Alkalmazott Társadalomtudományi Tanszéke (Marosvásárhely) az Új média – mobilkorszak című IX. Új Média Konferenciát.

Új Média Konferencia 2017
Privát kultúra az új média hálózataiban

Új Média Konferencia 2018
Digitális műveltség, társadalmi sokszínűség

Új Média Konferencia 2021
2021. május 28-29 között 14. alkalommal szervezi meg az Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszék a kommunikáció- és médiatudományhoz kapcsolódó Új Média Konferenciát.

XXVI. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszaka
Az FMTÜ-t huszonhatodik alkalommal rendezik meg 2021. március 18-án az Erdélyi Múzeum-Egyesület védnöksége alatt. Benevezhetnek határon innen és túlról egyetemi hallgatók, doktorandusok és a műszaki tudományok fiatal művelői.

VII. PontKom kommunikációs konferencia 2020
A PontKom konferencia a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának harmadéves Kommunikáció és közkapcsolatok szakos diákjai által kerül évente megszervezésre.

MathInfo Konferencia 2019
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Matematika-Informatika Tanszéke 2019. szeptember 2-4. között nemzetközi MatInfo konferenciát szervez.

Trans-linguistica 5. konferencia 2019
A SAPIENTIA Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke május 30-31. között ötödik alkalommal szervezi meg a Trans-linguistica nemzetközi konferenciát, amelynek idén a „Nyelvek és kultúrák közötti közvetítés a digitális forradalom után – a 21. század kihívásai” címet választottuk.

V. Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia
Ötödik alkalommal szervezi meg a Sapientia EMTE Kertészmérnöki Tanszéke a gödöllői Szent István Egyetem, Tájépítészeti és Településtervezési Karával és az Erdélyi Múzeum Egyesülettel közösen az Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferenciát 2019. április 12-13. között, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi kampuszában. A konferenciával egyidőben zajlik a Dísznövény 2019 - Kertészeti kiállítás és vásár is.

Közegészségügyi konferencia
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kar Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszéke 2015 óta szervezi meg a közegészségügyi konferenciát külföldi és hazai szakemberek, egyetemi hallgatók részvételével.

12. Új Média Konferencia
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszéke 12. alkalommal szervezi meg az Új Média Konferenciát 2019. április 5-6-án. A konferencia programja megtekinthető itt.

PontKom konferencia 2019
A konferencia neves előadókkal és színes programmal várja a résztvevőket 2019. március 28-29. között.

Trans-linguistica 5.
A SAPIENTIA Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke ötödik alkalommal szervezi meg a Trans-linguistica nemzetközi konferenciát, amelynek idén a „Nyelvek és kultúrák közötti közvetítés a digitális forradalom után – a 21. század kihívásai” címet választottuk. Jelentkezési határidő: március 24.

XIV. Agrártudományi konferencia
Az Erdélyi Múzeum Egyesület Agrártudományi Szakosztálya 2018. november 17-én a Határtalan tudomány témájú Magyar Tudomány Napja Erdélyben 17. fórumához kapcsolódóan hagyományszerűen megtartja éves szakmai konferenciáját, amelynek ez alkalommal a Sapientia EMTE, Marosvásárhelyi Karának főépülete ad otthont.

MACRo 2017
Hatodik alkalommal szervezi meg a MACRo nemzetközi konferenciát a Gépészmérnöki és Villamosmérnöki Tanszék 2017. október 27-28. között.

MathInfo Konferencia 2017
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Matematika-Informatika Tanszéke 2007 óta, két évente szervezi meg a MatInfo nemzetközi Konferenciát.

PontKom – Hova tovább kommunikáció?
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának harmadéves kommunikáció szakos hallgatói negyedik alkalommal szervezik meg a PontKom nevet viselő kommunikációs napokat.

Székelyföld-konferencia: áprilisban tartják Székelyföld harmadik tudományos kongresszusát
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi és Csíkszeredai Kara, valamint az egyetem sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központja ad otthont a 2017. április 20-22. között tartandó Székelyföld-konferenciának, a III. Székely Kongresszusnak.

IV. Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferencia
Negyedik alkalommal szervezi meg a Sapientia EMTE Kertészmérnöki Tanszéke az Erdélyi Múzeum Egyesülettel közösen az Erdélyi Kertész és Tájépítész Konferenciát 2017 május 5-7. között, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi kampuszában.

5. Kukoricanap a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán
A Kertészmérnöki Tanszék Kísérleti és tangazdasága keretén belül ötödik éve folyik a kukoricahibridek vizsgálata.

19. Élőnyelvi Konferencia
2016. szeptember 7. és 9. között rendezi a Sapientia EMTE Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke (Marosvásárhely), a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszéke (Kolozsvár), illetve a Szabó T. Attila Nyelvi Intézet (Kolozsvár) a 19. Élőnyelvi Konferenciát.

PontKom
Immár harmadik alkalommal szerveznek Kommunikációs Napokat a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Kommunikáció és közkapcsolatok szakos hallgatói!

MathInfo Konferencia
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Matematika-Informatika Tanszéke 2007 óta, két évente szervezi meg a MatInfo nemzetközi Konferenciát.

19. Élőnyelvi Konferencia, 2016 - Élőnyelvi kutatások és a dialektológia
2016. szeptember 7. és 9. között rendezi a Sapientia EMTE Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéke (Marosvásárhely), a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszéke (Kolozsvár), illetve a Szabó T. Attila Nyelvi Intézet (Kolozsvár) a 19. Élőnyelvi Konferenciát.

Kommunikációs Kultúra és Transzlingvisztika
Kommunikációs Kultúra és Transzlingvisztika Európában címmel szervezett nemzetközi konferenciát a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszéke 2011. május 27-28. között.

Tudományos Diákkör
A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Hallgatói Önkormányzata már az első tanévben megszervezte a Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK), ahol a diákok tudományos dolgozatokkal és projektekkel vehettek részt, ezzel is gyakorlatba ültetve az egyetemen elsajátított tudást.

MACRo
A SAPIENTIA EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Villamosmérnöki és Gépészmérnöki Tanszéke 2009 óta szervezi meg a MACRo (Recent Achievements in Mechatronics, Automation, Computer Science and Robotics) nemzetközi konferenciát.

ETDK: Agrártudományok szekció
Az Erdélyi Magyar Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományok szekcióját 2014-ben szervezték meg először, amelynek a Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara adott otthont.

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Marosvásárhelyi Kar

Marosvásárhely/Koronka,  Calea Sighișoarei nr. 2.
Postacím: 540485 Târgu-Mureş, O.p. 9, C.p. 4


Tel: +40 265 206 210, fax: +40 265 206 211
E-mail: office@ms.sapientia.ro

btz webdesign