Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Dísznövény 2017 - Nemzetközi kertészeti kiállítás és vásár

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a székelyudvarhelyi és a kézdivásárhelyi dísznövény kiállításokat szervező magyarországi ASSA-DiVi Kft-vel közösen nemzetközi rendezvényt szervez 2017. május 5-7. között a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán.

Tavaszi rendezvényünk fő célja, hogy népszerűsítsük a mindennapi életünk minőségét meghatározó kertkultúrát, valamint lehetőséget teremtsünk arra, hogy a kertkultúrát kedvelők közvetlenül találkozhassanak a dísznövénytermesztőkkel és a kertész szakma más képviselőivel, és minőségi kínálatból választhassanak a tavaszi kertészkedéshez, a kiállítók pedig eddigi értékesítési lehetőségeiket bővíthessék. Mindezt kulturált környezetben, ismeretterjesztő szakmai és kellemes szórakoztató programok kíséretében.

A kiállítók és árusítók között elsősorban dísznövénytermelők és kereskedők, kertészeti profilú cégek és magánvállalkozók jelenhetek meg.

Bemutatkozhatnak a kertépítéshez kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat kínáló vállalkozások is, így a növény- és faiskolák mellett jelen lehetnek a kertépítők, a kerti berendezéseket, kerti bútorokat, kültéri fajátékokat, különböző öntöző rendszereket forgalmazó cégek, valamint a zöldség, gyógynövény, gyümölcs és szőlő termesztéssel foglalkozó kiállítók, de a kerti kerámiákat gyártó és forgalmazó vállalkozások is.

A rendezvényhez kapcsolódóan megnyitjuk a Mesterek utcáját, ahol iparművészek és a kézműves mesterségek képviselői várják a látogatókat, s kínálják egyedi készítésű portékáikat, valamint a Mesekertet, ahol a gyerekek részére kertészeti és hagyományőrző foglalkoztatásokat tartunk a kiállítás keretén belül.

Letölthető jelentkezési lapok: HUFRON

Egésznapos autóbusz járat: 2017. május 5, 6, 7-én, naponta: 8:30-tól, félóránként, az utolsó járat este 19 órakor indul a vársétányról:
-Petőfi tér - Rózsák tere buszmegálló - II. Poli megálló - Corina megálló – Sapientia
Az autóbusz reggel 9 órától félóránként ugyanezen az útvonalon szállítja a látogatókat vissza a főtérre.
Az autóbusz ingyenes járat, amely kimondottan erre a rendezvényre szállítja az érdeklődőket.


 

 

 

Marosvásárhelyi Kar

Târgu-Mureş/Corunca (Marosvásárhely/Koronka), 1C.  (26, 27, 44-es közszállítási vonal – Maxi Taxi – végállomása.
Tel: +40 265 206 210, fax: +40 265 206 211
Postacim: 540485 Târgu-Mureş, O.p. 9, C.p. 4
E-mail: office@ms.sapientia.ro
ms.sapientia.ro

 Klikk ide a nagyobb felbontásért

 

Eljutás a város központjától a Campushoz:


Klikk ide a nagyobb felbontásért