Domus Emléklappal tüntették ki oktatóinkat

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  Moodle  ISSUU  Könyvtár 
Domus Emléklappal tüntették ki oktatóinkat
2022. november 29.

A Magyar Tudományos Akadémia 25 évvel ezelőtt, 1997-ben indította el a Domus Hungarica Scientiarum et Artium ösztöndíjprogramot.

Az MTA Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottság és a Domus Kuratórium a negyedszázados ösztöndíjprogramot a határon túli területeken és Budapesten is konferenciák szervezésével ünnepli.

Az elmúlt 25 év legsikeresebb Domus ösztöndíjasainak kitüntetésére a budapesti Domus 25 konferencián, 2022. november 28-án került sor.

A kitüntetettek között szerepel dr. Bitay Enikő, a Marosvásárhelyi Kar egyetemi tanára és dr. Tamási Zsolt óraadós oktatónk, valamint dr. Urák István, a Kolozsvári Kar egyetemi docense.

Gratulálunk a kitüntetéshez!

Hírek
2024-05-22
2024-05-17
2024-05-15
2024-05-14Tagek

A "Portól a tiszta levegőig" csapat nyerte a GYUBR 2022 elnevezésű hallgatói tervpályázat fődíját
A GYUBR 2022 elnevezésű hallgatói tervpályázat díjátadó ünnepsége 2022. november 25-én zajlott a Marosvásárhelyi Kar C06-os előadójában.

NTK Start Program 2023
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében második alkalommal indul el a Start Program.

Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki oktatónkat
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Gergely Attila-Levente részére Gr. Mikó Imre-emléklapot adományozott jelentős oktatói és kutatói tevékenysége, valamint az EME anyagtudományi kutatócsoportjában végzett munkája elismeréséül.

V. Innover - Innovációs csapatverseny: Jelentkezési lap és versenyszabályzat
Sikeresen lezajlott a V. Innover - Innovációs csapatverseny tájékoztató napja, az Innover Nap.

GYUBR 2022 - Hallgatói tervpályázat díjazása
A gyergyóújfalusi kőbánya újrahasznosítására kiírt hallgatói tervpályázat díjazására, a nyertes pályamunkák rövid bemutatására kerül sor 2022. november 25.-én, pénteken 8 órai kezdettel a C épület 007-es előadójában.

Beavató szakmai napon vettek részt az első éves tájépítészet hallgatóink
A Sapientia EMTE első éves tájépítész hallgatói, Căbuz Andrea oktató vezetésével megtartották a beavató szakmai napot, amelynek keretében a dévai Szent Ferenc Alapítvány, Zólya Levente régész meghívására, a keresdi Bethlen kastélynál szakmai előadásokat hallgattak meg illetve tájábrázolási és kertépítési gyakorlatokat végeztek.

Németországi tanulmányúton vettek részt harmadéves tájépítész hallgatóink
November első hetében a Sapeintia EMTE harmadéves tájépítész hallgatói a németországi Stuttgart régióban voltak tanulmányúton, a nemzetközi tájépítész szervezet, az IFLA szervezésében sorra kerülő Le Notre nemzetközi hallgatói tervpályázat keretében, amely tervpályázat célja a túlurbanizált, egykori ipari területeknek a rehabilitációja.

Ismét véradó kampányt szerveztünk a Marosvásárhelyi Karon
2022. november 23-án ismét véradó kampányt szerveztünk a Marosvásárhelyi Karon.

Újra házhoz megy az egyetem – erdélyi iskolákba látogatunk
Két év kihagyás után újra megszervezi felvételi tájékoztató körútját a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, az ország magyar középiskolásaihoz látogatva adnak így teret a képzéskínálatról és a sapientiás életről szóló kérdéseiknek. A 2022. november 14–18. között tartó körút során 50 települést keresnek fel, és közel 100 középiskolába látogatnak el a Sapientia EMTE hallgatóiból álló diákcsapatok.

A Tudomány Erdélyi Mestere Díjban részesült Hollanda Dénes emeritus professzorunk
A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából szervezett konferencia keretében 2022. november 11-én, Marosvásárhelyen adták át a Kolozsvári Akadémiai Bizottság 2022. évi tudományos díjait.

Versenyfelhívás: V. Innover - Innovációs csapatverseny
Ha műszaki fejlesztési ötleteid vannak és ezek piaci értékesítéséről álmodozol, készíts egy hiteles üzleti tervet és mutasd be!

Hagyományos és modern, kíméletes szárítási eljárások az élelmiszeriparban - dr. habil. Antal Tamás előadása
Hagyományos és modern, kíméletes szárítási eljárások az élelmiszeriparban címmel tart előadást dr. habil. Antal Tamás a Marosvásárhelyi Karon 2022. november 11-én, 11 órai kezdettel a C07-es teremben.

XXIII. Műszaki Tudományok Ülésszaka
Idén is megtartjuk a Műszaki Tudományok Ülésszakát, ezúttal személyi jelenléttel az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara közös szervezésében, a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében.

Halsted amerikai professzor és a Bolyaiak - előadás
Dr. Kása Zoltán emeritus professzor előadása 2022. november 8-án, 12:30-tól a 230-as előadóteremben lesz.

Részt vettünk a XXI. Erdészeti Szakkonferencián
A Sapientia EMTE erdőmérnök szakos hallgatói és a szak oktatói 2022. október 21-23 között részt vettek a XXI. Erdészeti Szakkonferencián, ahol a Grátzer Miklós ösztöndíjak is átadásra kerültek.

Jelen voltunk a 27. Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon
Dr. Balog Adalbert, dr. Nyárádi Imre-István és dr. Biró-Janka Béla oktatóink képviselték egyetemünket az október 19-20 időszakban Debrecenben megtartott 27. Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon.

TANÁROK AKADÉMIÁJA – dr. habil. Kovács-Nagy Klára: A sportolás és a tanulmányi eredményesség összefüggései egyetemi hallgatók körében
A Tanárok Akadémiája előadás-sorozat második előadása a 2022/2023-as tanévben nemcsak tanároknak, tanárjelölteknek szól, hanem mindazoknak, akiket foglalkoztat, milyen összefüggés van a sport és a tanulási eredményesség között. A rendezvénysorozat második meghívottja a tanévben dr. Kovács-Nagy Klára habilitált egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézetének oktatója.

Online tájékoztató workshop az MSCA Staff Exchanges és COFUND 2022 pályázatairól
A Marie Skłodowska-Curie-akciók (MSCA) az Európai Unió kiemelt doktori, valamint posztdoktori képzési programjai, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a kutatók új ismeretekre és készségekre tegyenek szert, illetve ösztönzik a határokon, ágazatokon és tudományterületeken átnyúló kutatási együttműködést.

Évkezdő szakmai workshoppot tartottak tájépítészmérnökeink
A Sapientia EMTE tájépítész hallgatói és oktatói október 11.-én tartották az évkezdő szakmai workshopot, amelynek keretében a nyári szakmai gyakorlatok eredményeit mutatták be és a marosvásárhelyi campus területén elhelyezték a szakmai gyakorlatokon elkészült építményeket.

HR-területen Internship program a Lynx Solution (Marosvásárhely) IT-szolgáltatónál
A Lynx Solution angolul, magyarul és románul jól beszélő egyetemi hallgatókat keres Internship programjához.

Légy a Sapientia arca 2022 őszén!
2022 novemberében egyetembemutató körútra indulunk Erdélyben, és Téged várunk, hogy légy a Sapientia arca! Jelentkezési határidő: 2022. október 28.

Brandmánia - IX. PontKom kommunikációs konferencia
Idén is megrendezésre kerül a PontKom, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának harmadéves kommunikáció és közkapcsolatok szakos hallgatói által megszervezett konferencia 2022. november 17-én.

Nemzeti Drogellenes Központ előadása
Az Agenția Națională Antidrog - Nemzeti Drogellenes Ügynökség október 11-én, 12:30-kor a 231-es teremben bemutató kampányt tart.

Álláshirdetés – Labortechnikus (meghatározott időre) Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban működő Erdőmérnöki képzés labortechnikusi feladatkörét betöltő állásra.

Codespring Mentorprogram Marosvásárhelyen
Októberben kezdetét veszi a Codespring Mentorprogram Marosvásárhelyen is.

Kiss Elemér Kreatív Programozói és Matematikai tábor 2022
Idén ismét megszervezésre kerül a Kiss Elemér Kreatív Programozói és Matematikai tábor 2022. november 4-6 között.

Szakmai workshoppon vettek részt a tájépítész hallgatóink a Builder Method Erasmus+ kutatási projekt kapcsán Győrben
Győrben sorra került nemzetközi szakmai workshopon vettek részt Tájépítészet mérnökszakos hallgatóink szeptember 26 és október 1. között.

Erasmus+ látogatás a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban
A Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjában igazi interkulturális találkozóra került sor október 4-én.

VI. Közegészségügyi Konferencia: Adatelemzés az egészségügy és a közigazgatás határán
2022. október 6-án kerül megrendezésre a VI. Közegészségügyi Konferencia: Adatelemzés az egyészségügy és a közigazgatás határán címmel a marosvásárhelyi Studium HUB-ban.

Mentorprogram a Codespringnél - előadás
A Codespring cég előadására 2022. október 4-én kerül sor a Kiss Elemér Szakkollégium szervezésében a 230-as teremben.

A kihívás ajándéka - Halmágyi Attila előadása
A Thiesz Rezső Szakkollégium keretén belül Halmágyi Attila okleveles coach előadására kerül sor október 4-én, kedden 12:30 perctől a 231-es előadóban.

Kari tanács tag választás az Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéken - 2022
A Sapientia EMTE Szenátusa 2022. szeptember 9.-én elrendelte a részleges kari tanácstag választás megszervezését a Marosvásárhelyi Karon.

Meghosszabbított jelentkezési határidő: Legyél Te is a SAPIS nagykövet csapat tagja Marosvásárhelyen!
A 2022/23-as tanévben elindítjuk nagykövet programunkat. Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2022. október 25., kedd14 óra.

Pályázati felhívás: Erasmus+ hallgatói tanulmányi mobilitás a 2022/23-as tanév II. félévében
A pályázatok beküldésének időszaka: 2022. szeptember 26. hétfő déli 12 órától 2022. október 11. keddel bezárólag.

Összerázó hét a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban
2022 szeptember 12-16 között összerázó hétre került sor a Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjában.

Álláshirdetés labortechnikusi állás betöltésére a Matematika-Informatika Tanszékre
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet meghatározatlan időre szóló labortechnikusi állás betöltésére a Matematika-Informatika Tanszékre.

Álláshirdetés - Labortechnikus
A Sapienentia EMTE Marovásáhelyi Kara labortechnikusi állást hirdet a Gépészmérnöki Tanszéken.

Álláshirdetés - Kapus (meghatározott időre)
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet meghatározott időre szóló kapus állás betöltésére.

Tanévnyitó ünnepség a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban 2022
2022. szeptember 16-án került sor a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjában.

Órarend: 2022/2023-as tanév, I. félév
A 2022/2023-as tanév I. féléves órarendje.

Szociális ösztöndíj pályázat 2022/2023, I. félév
A 2022/2023-as tanév I. félévére szociális ösztöndíjat igénylő hallgatók 2022. szeptember 19-23 és október 3-14 között hétköznapokon 11-14 óra között nyújthatják be ösztöndíj pályázatukat a Dékáni Hivatalba.

Dr. Szilágyi László oktatónk is csatlakozott az Óbudai Egyetem tudományos programjához
Idén első alkalommal írt ki ösztöndíjpályázatot Kiválósági Professzor cím elnyerésére az Óbudai Egyetem. Az elismerést és az azzal járó feladatokat hét kutató nyerte el, akik az elkövetkezendő négy évben az egyetem kötelékébe lépnek: a díjazottak között van dr. Szilágyi László oktatónk is.

Alapképzés - Végleges őszi felvételi eredmények 2022
A 2022/2023-as tanév őszi felvételi végleges eredményei.

Tanárképző Intézet – II. szintű pedagógiai modul 2022
A Sapientia Egyetem Tanárképző Intézete felvételit hirdet II. szintű pedagógiai modul indítására.

Zöld városi akupunktúra - Nemzetközi szakmai workshop a Marosvásárhelyi Karon
A Marosvásárhelyi Kar tájépítészet szakának szervezésében került sor a „Zöld városi akupunktúra” nemzetközi szakmai workshop-ra a kampuszon és a város egyéb helyszínein.

Tanárképző Intézet - Posztgraduális képzés 2022
A Sapientia Egyetem Tanárképző Intézete felvételit hirdet I. szintű posztgraduális képzés indítására.

Alapképzés - Őszi felvételi eredmények 2022
Az őszi felvételi eredményei az első elosztási kör során.

Mesterképzés: Őszi felvételi eredmények 2022
Az őszi felvételi eredményei az első elosztási kör során.

Mesterképzés - 2022-es őszi felvételi vizsgajegyek
Az őszi felvételi vizsgajegyei.

Alapképzés - 2022-es őszi felvételi vizsgajegyek
Az őszi felvételi vizsgajegyei.

Alapképzés - Őszi felvételi írásbeli vizsga tételek és javítókulcs 2022
A 2022-es őszi felvételi írásbeli vizsgák tételei és a javítókulcsai.

Ott voltunk a 11. kolozsvári WizzAir maratonon
Népes csapattal képviseltette magát a hétvégén megrendezett kolozsvári maratonon a Sapientia EMTE.

Őszi felvételi vizsga 2022
A 2022-es őszi felvételi vizsgák helyszíne és időpontja.

Összerázó Hét 2022
Idén a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara és a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) partnerségében szeptember 12-16 között kerül megszervezésre az Ask to join! - Összerázó Hét.

Székely Előfutár Ösztöndíj (2022. évi pályázati felhívás)
A Székely Előfutár Ösztöndíjak célja a Székelyföldről és Erdélyből származó, alkotó tehetségek támogatása tudományos munka tanulásában, melyet választott tanácsadó segítségével egyetemi vagy kutatóintézeti irányítással végeznek.

Óraadói állások 2022/2023-as tanév I. félévére
Pályázati kiírás óraadói állások betöltésére a 2022/2023-as tanév I. félévére

MACRo 2022
Nyolcadik alkalommal szervezzük meg a MACRo nemzetközi konferenciát 2022. november 21-22. között.

ŐSZI FELVÉTELI 2022
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar 13 alapképzésre és 4 mesterképzésre várja az őszi felvételi során iratkozni vágyókat.

2022-es őszi kiegészítő vizsgabeosztás
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának 2022-es őszi kiegészítő vizsgabeosztása.

Alapképzés - Végleges felvételi eredmények 2022
A 2022/2023-as tanév nyári felvételi végleges eredményei

Oktatóink és hallgatóink vettek részt az EUSecure Nyári Egyetemen
Egyetemünk tíz hallgatója és három oktatója vett részt az EUSecure projekt részeként szervezett EUSecure Nyári Egyetemenen az olaszországi Leccében.

Bentlakás - Pályázati eredmények a 2022/2023-as tanévre II, III, IV évesek
A 2022/2023-as bentlakás-pályázat eredményei a II, III, IV éves hallgatók számára.

Alapképzés - Felvételi eredmények az újrarangsorolás után 2022
A második körös elosztás eredményei itt érhetőek el.

Bentlakás jelentkezés a 2022-2023-es tanévre - Első évesek
Jelentkezni július 26-tól augusztus 7-ig lehetséges.

Felvételi eredmények 2022 - Mesterképzés
A mesterképzés 2022-es nyári felvételi eredményei.

Alapképzés - Felvételi eredmények 2022
Alapképzéseink 2022-es nyári felvételi eredményei.

Pályázati kiírás tanársegédi állás betöltésére - 2022/2023 tanév I. félévétől
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet meghatározott időre szóló tanársegédi állások betöltésére a 2022/2023-as egyetemi év első félévétől.

Mesterképzés - 2022-es nyári felvételi vizsgajegyek
Az alábbi dokumentumok tartalmazzák az egyes szakcsoportokra felvételizők által elért vizsgajegyeket a felvételi azonosító szerint rendezve.

Mesterképzés - Felvételi írásbeli vizsga tételek és javítókulcs 2022
Alább találhatóak a 2022-es felvételi írásbeli vizsgák tételei és azok javítókulcsai.

Alapképzés - 2022-es nyári felvételi vizsgajegyek
Az alábbi dokumentumok tartalmazzák az egyes szakcsoportokra felvételizők által elért vizsgajegyeket a felvételi azonosító szerint rendezve.

Alapképzés - Felvételi írásbeli vizsga tételek és javítókulcs 2022
Alább található a 2022-es felvételi írásbeli vizsga tétel és a javítókulcs.

A Magyar Kertörökség Alapítvány elismerésében részesült végzős Tájépítész hallgatónk
A Magyar Kertötökség Alapítvány elismerésében részesült Lőrincz Tünde, negyedéves Tájépítész hallgatónk diplomaterve.

Szakmai workshoppon vettek részt a tájépítész hallgatóink a Builder Method Erasmus+ kutatási projekt kapcsán
A "Builder Method, action-oriented educational approaches in architecture" Erasmus+ kutatási projekt keretében a Sapientia EMTE tájépítész szakának oktatói és hallgatói a franciaországi École Superieure de Bois Nantes szervezésében Nantes-ban sorra került nemzetközi szakmai workshopon vettek részt július 3-10 között.

Felvételi vizsga 2022
A 2022-es felvételi vizsgák helyszíne és időpontja.

Balázs Ferenc ifjúsági díj
Az Országos Magyar Diákszövetség idén első alkalommal hirdeti meg a Balázs Ferenc ifjúsági díjat, amelyre a 2020–2022 közötti Tudományos Diákköri Konferenciákon résztvevő diákok jelentkezését várják.

Kertészmérnöki hallagtóink nyári gyakorlata - Beszámoló
Mozgalmasra sikerült a 2022-es évi nyári gyakorlat a kertészmérnök hallgatóink számára. A szokásos egyetem körüli szakmai gyakorlatok mellett, számos érdekes és hasznos szakmai út színesítette a programot.

Idén is ott leszünk Tusványoson!
Újra Tusnádfürdőre készülünk: 2022. július 20–22. között szakmai programokkal és érdekes foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket a Sapientia-sátorban Tusványoson. Szerdán a Csíkszeredai Kar, csütörtökön a Kolozsvári Kar, pénteken pedig a Marosvásárhelyi Kar néhány oktatója és hallgatója mutatkozik be.

XXIII. Energetika-Elektrotechnika – ENELKO és XXXII. Számítástechnika és Oktatás – SzámOkt Multi-konferencia
Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) 2022. október 13-16. között Marosvásárhelyen, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán szervezi meg a XXIII. Energetika-Elektrotechnika – ENELKO és XXXII. Számítástechnika és Oktatás – SzámOkt Multi-konferenciát.

Őszi kiegészítő vizsgajelentkezés
A 2021/2022-es tanév őszi kiegészítő vizsgaidőszakára legkésőbb július 28., csütörtökig lehet jelentkezni.

Szakmai látogatást tettek az agrármérnök szakos hallgatóink
2022 június 2.-án a négy agrármérnöki szakos évfolyam diákjai szakmai látogatáson vettek részt Călărași Megyében a Fundulea-i Nemzeti Mezőgazdasági Kutatási és Fejlesztési Intézet (INCDA Fundulea) központjában, majd az Agriplanta mezőgazdasági gépkiállításon.

Ballagás 2022 - Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ
2022. június 30-án elballagott a Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ negyedik végzős agrármérnöki évfolyama.

Pályázati felhívás: Collegium Talentum program (2022/2023-as tanév)
Mesterisek, doktorisok, figyelem! Megjelent a Collegium Talentum pályázati kiírása, 2022. július 24., vasárnap 23:59-ig (magyarországi idő szerint) lehet jelentkezni online.

FELVÉTELI 2022
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának szakkínálatába 13 alapképzés és 4 mesterképzés várja az iratkozni vágyókat. Iratkozni alapképzésre július 18-ig lehetséges, mesterképzésen pedig július 19-ig.

Bentlakás jelentkezés a 2022-2023-es tanévre
Július 25-ig lehet pályázni a bentlakásra a 2022-2023-as tanévre vonatkozóan a II., III., IV. éves alapszakos valamint a II. éves mesterszakos hallgatóknak.

Érd el önmagad legjobb verzióját! – startol a felvételi a Sapientián
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem június 24-től kezdődően megnyitotta a felveteli.sapientia.ro online felületét, itt iratkozhatnak az egyetemre azok az érdeklődők, akik 2022 őszétől az intézményben szeretnék megkezdeni tanulmányaikat.

SapExperience 2022 – ott leszünk a VIBE Fesztiválon
A Koli Sétány külön helyszíneként hozunk különböző állandó programokat a sapientiás hallgatói önkormányzatokkal közösen a megpihenni-szórakozni-tanulni vágyóknak 2022. június 30 – július 3. között a Maros-parton, ráadásul oktatóink is a VIBE Koli programját is erősítik.

XV. Csűrszeminárium – Kulturális marketing. Analóg és digitális verziók
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Kommunikáció és közkapcsolatok szakos diákjai számára idén XV. alkalommal kerül megszervezésre a Csűrszeminárium.

Ballagás 2022
A tizennyolcadik végzős generáció 278 tagjától vettünk könnyes búcsút 2022. június 25-én a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának koronkai kampuszának aulájában.

Sapientiás hallgatók vizualizálták a 2022-es képességfelmérőt
Sapientias hallgatók segítségével vizualizáltuk hogyan teljesített az ország a képességi vizsgán.

Ballagás 2022 – központi tanévzáró ünnepség
2022-ben ismét a megszokott módon búcsúztathatjuk a 2021/2022-es végzős évfolyamot. Az idei ballagás különleges mérföldkő, mivel a Marosvásárhelyi Karon megrendezésre kerül a Sapientia EMTE ballagással egybekötött központi tanévzáró ünnepsége is.

Szakmai találkozóval egybekötött workshoppon vettek részt a Tájépítészet szak oktatói
Erasmus+ kutatási projekt keretében megvalósult szakmai találkozón vettek részt a tájépítészet szakos oktatóink Lengyelországban.

Szakmai látogatáson vettek részt az elsőéves erdőmérnöki szakos hallgatóink
Elsőéves erdőmérnöki szakos hallgatóink dr. Csíszér Levente és dr. Farkas Attila oktatók kíséretében meglátogatták Románia egyik legértékesebb dendrológiai és erdőművelési parkját.

Műhelybeszélgetésen vettek részt az elsőéves erdőméröki szakos hallgatóink
2022. május 18-án Csíkszeredában egy műhelybeszélgetés került megrendezésre: A Hargita megyei erdőállomány változásának hatása a medvepopuláció méretére címmel.

Nyári pótvizsgabeosztás 2022
A 2021/2022-es tanév nyári pótvizsgabeosztása.

Pénzügyi Nyári Egyetem
Régi hagyomány a budapesti Széchenyi István Szakkollégiumban a Pénzügyi Nyári Egyetem megszervezése, amely határon túli magyar egyetemistáknak nyílik lehetőség a szakmai fejlődésre, egy balatoni nyaralásra és egy jó közösség megismerésére.

Első ízben kapott legmagasabb szakmai besorolást időszakos akkreditációs felmérésén a Sapientia EMTE
Közzétette a Román Felsőoktatási Minőségbiztosítási Ügynökség (ARACIS) a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem legfrissebb, 5 évente sorra kerülő periodikus minőségi felmérésének eredményét. A jelentés szerint a Sapientia EMTE fennállásának több mint 20 esztendeje alatt első ízben kapta meg a legmagasabb szakmai besorolást, kiemelt bizalmi minősítéssel („grad de încredere ridicat”).

Marosvásárhelyi Appia Dron Tech KFT Drón-fejlesztő pályázati felhívása
A marosvásárhelyi Appia Dron Tech KFT drón-fejlesztő pályázatot hirdet.

Az arany markában – Verespatak története: pályázati felhívás
A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapítvány több éve támogat, illetve szervez olyan konferenciákat, amelyek célja, hogy a magyarság történelmének jelentős helyszíneihez, személyeihez, eseményeihez kapcsolódóan lehetőséget biztosítson a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára kutatói készségeik fejlesztéséhez.

Átvehetők az oklevelek a Marosvásárhelyi Karon
Átvehetők az oklevelek a Marosvásárhelyi Karon 2022. június 21-én, kedden 11:00 és 18:00 óra között, illetve 22-én, szerdán 9:00 és 13:00 óra között a 129-es teremben, a 2021-ben, valamint a korábban államvizsgázott hallgatók számára is.

Hosszabbított könyvtári nyitvatartás a vizsgaidőszakban 2022

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Marosvásárhelyi Kar

Marosvásárhely/Koronka,  Calea Sighișoarei nr. 2.
Postacím: 540485 Târgu-Mureş, O.p. 9, C.p. 4


Tel: +40 265 206 210, fax: +40 265 206 211
E-mail: office@ms.sapientia.ro

btz webdesign