Gólyabál 2011 - Circo Sapientia

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  Moodle  ISSUU  Könyvtár 
Gólyabál 2011 - Circo Sapientia
Gólyabál 2011 - Circo Sapientia
Gólyabál 2011 - Circo Sapientia
2011. november 22.

Tűzfujó és kötéltáncos mutatvány, bohócok és idomított macskák, de porond mester és balett táncosnők is lesznek az idei, cirkuszi tematikát öltő Gólyabálon, amelyet a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara szervez 2011. november 24-én. Az előadás után a jó hangulatot az est sztárvendége, a Bikini együttes, valamint DJ.Andriss biztosítja majd.

Immár tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Hallgatói Önkormányzata a Gólyabált, amelynek idén a cirkusz a témája. A rendezvény célja az elsőévesek megmérettetése, rátermettségük, kreativitásuk tesztelése, ugyanakkor az utolsó lépés a beavatási folyamatban. Minden évfolyamot négy hallgató képvisel, rendszerint két lány és két fiú, akiknek különböző próbákat és feladatokat kell teljesíteniük. A csapat szereplői idén egy balettáncosból, egy kalózból, egy bohócból és egy Garfield macskából tevődnek össze. A csapat összprodukcióját egy többtagú zsűri pontoz majd, a rendezvény végén értékel, illetve díjaz. A zsűritagok tanárokból, jelenlegi és volt diákokból, valamint a szponzorok képviseletéből áll. A többi gólyabállal ellentétben a Sapientián nem választunk Mr. és Mrs. Gólyabált, nálunk a szakokat értékelik a zsűritagok, nagy hangsúlyt fektetve a csapatmunkára és kreativitásukra.

Rendhagyó módon idén a Gólyabál előadás része a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar campusában lesz megszervezve 17 órai kezdettel, ahol néhány óra erejéig cirkuszi sátorrá válik az egyetemi campus. A gólyák megmérettetése mellett táncelőadást, valamint tűzfujó produkciót is láthatnak a résztvevők. Az előadást követő „bál" a Jazz&Blues Club-ban fólytatódik majd 22 órától, ahol a jó hangulatot a Bikini együttes, a koncert utáni bulit pedig Dj. Andriss biztosítja.

A Sapientia Gólyabálra a teljes jegy ára 23 lejbe kerül elővételben. A koncertre a jegy ára 18 lejbe kerül elővételben, 23 lejbe a helyszínen. Az előadásra a jegy 5 lejbe kerül elővételben és a helyszínen is. Jegyek kaphatóak:
- a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Büféjében;
- Zanza Kávézóban;
- Traffic;
- helyszínen.

Az előadás során tombolát is lehet majd vásárolni, több értékes díjat sorsolunk, a fődíjak között például két görögországi utat is lehet nyerni.

Mindenkit nagy szeretettel várunk! Kezdődjön a műsor!

Széchenyi emlékek nyomában Európában - kiállítás a Sapientián
Széchenyi emlékek nyomában Európábancímmel nyílik kiállítás a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar campusában. A megnyitó hétfőn, 2011. november 14-én lesz 11 órától a campus aulájában, majd ezt követően a szervezők szeretettel várják az érdeklődöket a 131-es teremben, ahol a kiállításról és a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület munkásságáról tartanak előadást.

Gyászjelentés
Őszinte együttérzéssel tudatjuk, hogy DR. MURVAI OLGA egyetemi tanár, életének 69. évében 2011. október 30-án elhunyt.

Szociális Ösztöndíj
Azok a személyek, akik szociális ösztöndíjat igényeltek, de nem teljes a dossziéjuk, azok a vezetőség döntése szerint 2011. október 20-ig még kiegészíthetik. További információkat a Dékáni Hivatalban a titkárságon lehet kapni.

Gólyatábor Kajakra
Idén a „Gólyatábor Kajakra" címet viseli a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett gólyáknak szóló rendezvény. Mint minden évben idén is a Bogdán-tetőn lévő menedékház és környéke szolgál a három napos rendezvény otthonául.

Megemlékezés október 6-án
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara is részt vesz október 6-án az 1848-1849-es szabadságharc áldozataira való megemlékezésen a Székely vértanúk emlékművénél,Marosvásárhelyen.

Ingyenes orvosi ellátás!
A Sapientias hallgatók a 2011/2012-es tanévtől kezdődően ingyenes orvosi ellátásra két orvosi rendelőt is igénybe vehetnek!

Ösztöndíj-OTP számla
Azok a személyek, akik bármilyen nemű Sapientias ösztöndíjat kapnak, kaphatnak majd, kötelesek a Tudor negyedbeli körforgalomnál levő OTP Bankfióknál számlát nyitni. További információkat a Dékáni Hivatalban kaphattok.

Órarend 2011/2012 - I. félév
A 2011/2012-es tanév első félévi órarendje megtalálható itt.

Egyetemi hallgatókra vonatkozó belső rendszabályzat
Az alábbiakban található belső rendszabályban a Kar vezetőségi testülete (oktatók és diákok) azokat a civilizált együttélési alapszabályokat szándékozott rögzíteni, melyek a Karon tanuló diákok zavartalan, egymást megbecsülő, tisztelettudó magatartását biztosítani hivatottak.

Tanévnyitó 2011/2012
A 2011/2012-es tanévnyitó ünnepség 2011. szeptember 19-én, hétfőn, 17 órakor kezdődik. Rendezvényünket megtiszteli Markó Béla, miniszterelnök-helyettes úr.

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Marosvásárhelyi Kar

Marosvásárhely/Koronka,  Calea Sighișoarei nr. 2.
Postacím: 540485 Târgu-Mureş, O.p. 9, C.p. 4


Tel: +40 265 206 210, fax: +40 265 206 211
E-mail: office@ms.sapientia.ro

btz webdesign