Tizedik alkalommal jutalmazta a magyar állam Agrárminisztériuma karunk hallgatóit

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  Moodle  ISSUU  Könyvtár 
Tizedik alkalommal jutalmazta a magyar állam Agrárminisztériuma karunk hallgatóit
2023. november 23.

A tizedik alkalommal jutalmazta a magyar állam Agrárminisztériuma tanszékünk alapképzéseinek jó tanulmányi eredményű hallgatóit.

Az idei díjjazottaink Kelemen Tamás, Hideg Katalin és Gyepesi Eszter kertészmérnök valamint Birton Panna Andrea, Baróthi Lóránt László és Korodi Bíborka tájépítész szakos hallgatók. Az ünnepélyes díjátadóra Budapesten került sor dr. Ökrös Oszkár, nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár jelenlétében. Jelen voltak a határon túli felső és középszintű mezőgazdasági oktatási intézmények képviselői és hallgatói.

A napot a városligeti Magyar Zene Háza meglátogatása és azt azt követő hangulatos, szakmai és baráti beszélgetésekkel színezett ünnepi vacsora tette teljessé.

Köszönjük az Agrárminisztérium nagylelkűségét, a diákoknak gratulálunk és további eredményes munkát kívánunk! 

Jenei Dezső díjjal jutalmazták oktatónkat
Dr. Forgó Zoltán, egyetemi docens, a Gépészmérnöki Tanszék vezetője a Kolozsvárott megszervezett XXIV. Műszaki Tudományos Ülésszaka keretében Jenei Dezső díjat kapott a magyar műszaki tudományosságért kifejtett tevékenységéért.

Újra indul az NTP Start Program
A Nemzeti Tehetség Központ és a Design Terminal újra összefogott, hogy megtalálják azokat a 18-27 év közötti legkiválóbb fiatal tehetségeket, akiknek akár 8 millió forintos támogatást, üzleti képzést és közösséget biztosítanak az elinduláshoz, hogy végül Magyarországon kamatoztathassák tudásukat és építsenek sikeres vállalkozást.

MTA DAB Pro Cooperatione érmével tüntették ki oktatónkat, dr. Bitay Enikőt
A Magyar Tudomány Ünnepe debreceni nyitóünnepségén, november 8-án került sor a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottsága által adományozott kitüntetések átadására. Bitay Enikő akadémikus, az EME elnöke kiváló tudományos és tudományszervező munkája elismeréseként vehette át a MTA DAB Pro Cooperatione érmét.

MTNE 2023 - XXIV. Műszaki Tudományos Ülésszak
2023. november 18-án 9 órai kezdettel kerül megrendezésre a XXIV. Műszaki Tudományos Ülésszak a Sapientia EMTE központi épület, a Bocskai-ház nagy előadóterme, Mátyás király/Matei Corvin u. 4. szám alatt.

Közel 4000 magyar középiskolás ismerkedhetett a Sapientiával
Újra házhoz ment a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem: a felvételi tájékoztató körút során a képzési kínálatról és a sapientiás életről szóló kérdésekre kaptak választ az ország magyar középiskolásai. A Sapientia EMTE önkéntes hallgatóiból álló csapatok 2023. november 6–10. között 45 településre látogattak el, összesen 85 iskolában tartottak bemutatót.

A Magyar Tudomány Napja Erdélyben 2023
2023. november 17-én, pénteken kerül megrendezésre a Magyar Tudomány Napja Erdélyben 2023 esemény az Erdélyi Múzeum-Egyesület és a Kolozsvári Akadémiai Bizottság szervezésében, amelynek partnere a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem is.

Digitális Kaláka Hackathon
Az IT Plus klaszter az idén is megszervezi a Digitális Kaláka hackathont, december 8-10 között, Székelyudvarhelyen.

„Semmiből egy új, más világot teremtettem” – Bolyai János-emlékkiállítás
Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság javaslatára az idei esztendőt az UNESCO Bolyai emlékévnek nyilvánította: Bolyai János híres „temesvári levelének” 200. évfordulójára, a nemeuklidészi geometria felfedezésére emlékezve.

Innover Nap 2023 - program
2023. december 12-én, 12 órától kerül megszervezésre a 114-es teremben az Innover Nap.

Versenyfelhívás: VI. Innover - Innovációs csapatverseny
2024. május 7-én kerül megszervezésre a VI. Innover - Innovációs csapatverseny.

V. Innover: Innovációs Csapatverseny - Eredmények
Ötödik alkalommal rendeztük meg az Innover: Innovációs Csapatversenyt a Marosvásárhelyi Karon.

Limitl3SS márkájú jótékonysági hackathon: Hack4Zoo
Minden évben, a karácsonyi időszakban a 3SS megpróbál jobbnak lenni, segíteni másokon, a legjobbat adni magából. Idén arra szeretnék kérni Önöket, hogy ajándékozzák a legértékesebb értéküket, az idejüket, egy közös cél érdekében.

Kiss Elemér Kreatív Programozói és Matematikai tábor 2023
Eredményes és eseménydús hétvégét zártunk a november 3-5. között megszervezett Kiss Elemér táborban, melyen középiskolás és egyetemista diákok is részt vettek.

Elsősegély felkészítő 2023
2023. november 14-én elsősegély felkészítőt szervezünk a Marosvásárhelyi Kar aulájában 12 órától.

Növényvédelmi mikrobiológia tematikájú szakelőadás
A Thiesz Rezső Szakkollégium keretében növényvédelmi mikrobiológia tematikájú szakelőadást szervez a Marosvásárhelyi Kar Kertészmérnöki Tanszéke. Az előadást dr. Karacs Végh Anita, a MATE oktatója tartja.

Get Incub.Ed 2.0
Angol és román nyelv fókuszú képzési lehetőséggel találkozhattok igazán modern eszközök és tematikák által. Készülnek Számotokra AR technológiával, Chat GPT-vel és modern tanulási módszertannal.

GYÁSZHÍR: Elhunyt dr. Jakab Sámuel tiszteletbeli professzorunk
A Sapientia EMTE munkaközössége mély megrendüléssel értesült dr. Jakab Sámuel tiszteletbeli professzor haláláról, aki meghatározó szerepet játszott az erdélyi magyar nyelvű felsőfokú agrárszakoktatás újraindításában.

Interaktív workshoppot tartottak a Művészeti Líceum diákjainak tájépítészeink
Az iskola másként hét alkalmával a Kertészmérnöki Tanszéken oktató kollegáink dr.Căbuz Andrea és drd.Tăslăvan Róbert előadást tartottak a képzésről és interaktív workshopba vonták be a Marosvásárhelyi Művészeti Főgimnázium érdeklődő diákjait.

Részt vettünk a 9. Digitális Székelyföld Konferencián
Kihívások és lehetőségek az IT felsőoktatásban című kerekasztal-beszélgetésben vett részt karunk dékánja, Dr. Domokos József a 9. Digitális Székelyföld Konferencia keretein belül.

The Dodekatheon - The Greek Gods of Sapientia Gólyabál 2023
2023. november 10-én kerül megszervezésre a The Dodekatheon - The Greek Gods of Sapientia Gólyabál.

Részt vettünk a "Facing postsocialist urban heritage" nemzetközi doktori konferencián
A tájépítészmérnöki szak oktatóinak a részvételével sikeresen lezajlott a "Facing postsocialist urban heritage" nemzetközi doktori konferencia, amelyre a budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának az Urbanisztika Tanszékén került sor.

Jelen voltunk a 28. Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon
A Kertészmérnöki Tanszék oktatói október 24-26 időszakban részt vettek a 28. Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon, amely ez alkalommal több kontinenst felölelő nemzetközi rendevényként volt megszervezve (The 10th International Plant Protection Symposium).

A DreamFlow zenekar videóklippjének adott otthont a Marosvásárhelyi Kar
A DreamFlow zenekar Föld felett című dalának videóklipjét a Marosvásárhelyi Kar főépületének tetjén forgatták.

Torockói terepgyakorlaton vettek részt tájépítészeink
A Sapientia EMTE másod-, harmad- és negyedéves tájépítész hallgatói és oktatói terepgyakorlaton vettek részt Torockón, találkoztak a helyi közösség, az önkormányzat képviselőivel a féléves tervezési feladat, a torockói kultúrtáj, a történeti település megújítási hallgatói terve keretében.

Éves szakmai tájépítész konferencián vettek részt oktatóink Csehországban
A tájépítészmérnöki szak delegált oktatóinak a részvételével sikeresen lezajlott az új egyetemi tanév elején az ECLAS(European Council of Landscape Architecture Schools) által a csehországi Brno-ban szervezett éves szakmai tájépítész konferencia.

Részleges hallgatói szenátus és kari tanács tag választás 2023 - Második forduló
Szavazni reggel 8 és éjfél között lehet 2023. október 24-én, kedden.

XGEN Next 100
Hibrid formában kerül megszervezésre az XGEN Next 100 konferencia 2023. november 22-én, Nagybányán.

X. JubileuMI PontKom
Idén tizedik alkalommal kerül megszervezésre a PontKom, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának harmadéves kommunikáció és közkapcsolatok szakos hallgatói által.

Légy a Sapientia arca 2023 őszén!
2023 novemberében egyetembemutató körútra indulunk Erdélyben, és Téged várunk, hogy légy a Sapientia arca! Jelentkezési határidő: 2023. október 24.

Részleges szenátus és kari tanács tag választás 2023 - Szavazás
Szavazni a Neptun ETR-ben lehet 2023. október 17-én, kedden reggel 8 és éjfél között.

Pályázati felhívás: Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram 2023/24-es tanév, II. félév
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban való részvételre, a 2023/2024-es tanév második félévében. A pályázati űrlap kitöltése és benyújtása, valamint a szükséges kötelező és opcionális iratok csatolása a Neptun webes felületén, a kérvény modulon keresztül lehetséges 2023. október 16 – október 31. között.

Álláshirdetés - Kapus (meghatározatlan időre)
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet meghatározatlan időre szóló kapus állás betöltésére.

Gyászjelentés - Dr. Páy Gábor
Mély megrendelüsséel értesültünk arról, hogy kollegánk, mesteri szakunk oktatója, dr. Páy Gábor, a Nyíregyházi Egyetem egyetemi tanára 2023. október 12-én hosszú szenvedés után visszaadta lelkét Teremtőjének.

Ünnep: Egyetem Napja a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán
2012 óta minden év októberében első tanévnyitójának évfordulóját ünnepli a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem: a már hagyományossá vált Egyetem Napja alkalmából 2023. október 7-én gyűltek össze a meghívottak és az egyetemi közösség a Marosvásárhelyi Karon. Az aulában zajló ünnepségen köszöntőt mondott Tonk Márton rektor, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, Kató Béla püspök, a Sapientia Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Domokos József, a házigazda kar dékánja, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, akinek Bocskai-díjat adományozott az egyetem. Tiszteletbeli professzori címet vehetett át Bakk Miklós politológus, a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának nyugalmazott docense, valamint professor emerita és emeritus címet vehettek át Pletl Rita és Gagyi József Pál marosvásárhelyi nyugalmazott professzorok. Rektori dicséretben részesült négy adminisztrációban dolgozó kolléga: Páll Zita intézményi Erasmus+ koordinátor, Kovács Gyöngyi volt főtitkár, Ungvári Zsuzsi kari PR-felelős és Lukács Ibolya tanszéki laboráns.

Szilágyi Aladár díjat kapott volt hallgatónk, Miska Brigitta
Miska Brigitta, a Háromszék sportújságírója kapta idén a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének írott sajtó nívódíját, a Szilágyi Aladár-díjat.

Molnár Beáta-díj
Molnár Ibolya és Molnár Sándor, Molnár Beáta szülei, lányuk emlékére hallgatói díjat létesítenek. Molnár Beáta (1991–2022) Marosvásárhelyen született, a Művészeti Líceumban tanult, az egyetemi alapképzést a Sapientia EMTE Kommunikáció és közkapcsolatok szakán végezte Marosvásárhelyen, a mesterképzést a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Kultúra és társadalom szakán Kolozsváron.

Kiss Elemér Kreatív Programozói tábor 2023 - Jelentkezés
A Matematika-Informatika Tanszék keretében működő Kiss Elemér Szakkollégium idén is megszervezi kreatív programozói táborát. Jelentkezni 2023. október 22-ig lehet.

Partnertalálkozót szerveztünk a Marosvásárhelyi Karon
A Horticulture 4.0 - Intelligens növényházak a kertészeti szakképzésben elnevezésű Erasmus+ projektünk keretében 2023. október 5-6 időszakban a Marosvásárhelyi Karon szerveztük a harmadik partnertalálkozót.

Teller Ede emlékéremmel tüntettük ki dr. Nyárádi Istvánt
2023. szeptember 26-án, a Sepsiszentgyörgyi Kar évnyitó ünnepségének keretében Teller Ede emlékéremmel tüntettük ki dr. Nyárádi István egyetemi docensünket.

Véradó kampány 2023
2023. október 12-én véradó kampányt szervezünk a Marosvásárhelyi Karon.

16. Új Média Konferencia
2023. október 6-án, délután 16 órai kezdettel egy rendhagyó Új Média Konferenciát tartunk online felületen és egy közös szövegolvasás ürügyével

Tenderfelhívás - Nyílászárók cseréje
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet nyílászárók cseréjére.

Szociális ösztöndíj pályázat 2023/2024, I. félév
A 2023/2024-es tanév I. félévére szociális ösztöndíjat igénylő hallgatók 2023. szeptember 26 - október 20 között nyújthatják be ösztöndíj pályázatukat a szocialis.osztondij@ms.sapientia.ro email címre.

Mentorprogramot hirdet a Kiss Elemér Szakkollégium és a Codespring
A 2023/2024-es év mentorprogramjáról szóló bemutatót 2023. október 3-án, 12:30 órától követhetik figyelemmel az érdeklődők a 114-es teremben.

Sapientia – 10 éve az Erasmus+ Programban! Új Erasmus+ pályázati felhívások!
A Sapientia EMTE a következő új Erasmus+ pályázatokat hirdeti a 2023/2024-es tanévre.

Balázs Ferenc ifjúsági díj 2023
Az Országos Magyar Diákszövetség idén is meghirdeti a Balázs Ferenc ifjúsági díjat, melyre várjuk a 2022–2023-as tanév során lezajlott Tudományos Diákköri Konferenciákon résztvevő diákok jelentkezését.

XXIV. Energetika-Elektrotechnika – ENELKO és XXXIII. Számítástechnika és Oktatás – SzámOkt Multi-konferencia
A konferencia kevésbé szakosított, célja nem az, hogy egy bizonyos szűk területen dolgozó kutatók munkáját csoportosítsa, hanem az, hogy egy átfogóbb képet nyújtson a magyar kutatók munkásságáról és eredményeikről. Ezért a SzámOkt konferencia nem a számítástechnikával foglalkozó rendezvények egyike, hanem az informatika területén dolgozó magyar kutatók/fejlesztők fóruma.

XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferencia
Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) Kémia Szakosztálya 2023. október 25–28. között Marosvásárhelyen, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen szervezi meg a XXIX. Nemzetközi Vegyészkonferenciát

Részt vettünk a XXXIII. Kandó Kálmán Nyári Egyetem programsorozatán
„Utazás az okos város körül”, avagy sikerrel zárult a XXXIII. Kandó Kálmán Nyári Egyetem programsorozata.

Részleges szenátus és kari tanács tag választás
A Sapientia EMTE Szenátusa 2023. július 14.-én elrendelte a részleges választások megszervezését a 2023/24 tanévben a kari tanácsokban, valamint Szenátusban megürült oktatói és hallgatói képviselői helyek betöltésére.

Alapképzés - Végleges őszi felvételi eredmények 2023
A 2023/2024-es tanév őszi felvételi végleges eredményei itt érhetőek el.

Szakmai workshopon vettek részt a fordító és tolmács szakos hallgatóink Budapesten
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának fordító és tolmács szakos hallgatói dr. Imre Attila és dr. Sárosi M. Krisztina oktatók kíséretével részt vettek 2023. augusztus 26–31. között a LITHME (Language in the Human-Machine Era) workshop tevékenységein Budapesten, amelyre az Eötvös Loránd Tudományegyetem Fordító- és Tolmácsképző Tanszékén került sor.

Mesterképzés: Őszi felvételi eredmények 2023

Alapképzés - Őszi felvételi eredmények 2023
Alapképzéseink 2023-as őszi felvételi eredményei az első elosztási kör után.

Mesterképzés - 2023-as őszi felvételi vizsgajegyek
Az alábbi dokumentumok tartalmazzák a mesteri szakokra felvételizők által elért vizsgajegyeket a felvételi azonosító szerint rendezve.

Összerázó Hét 2023
Idén a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara és a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) partnerségében szeptember 18-22 között kerül megszervezésre az Összerázó Hét.

Alapképzés - 2023-as őszi felvételi vizsgajegyek

Felvételi vizsga 2023 ősz
A 2023-as őszi felvételi vizsgák helyszíne és időpontja.

Álláshirdetés – labortechnikusi állás betöltésére a Villamosmérnöki Tanszékre
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet meghatározatlan időre szóló labortechnikusi állás betöltésére a Villamosmérnöki Tanszékre.

Fiatalok a komolyzene mellett - önkénteseket toboroz a Marosvásárhelyi Filharmónia
A Marosvásárhelyi Filharmónia önkéntes 14 év feletti diákokat és egyetemi hallgatókat toboroz azokra a hangversenyekre, melyeket az lntézmény hétről-hétre szervez.

Makovecz tanulmányúton vettek részt az Infokommunikációs hálózatok és rendszerek szakos hallgatóink
A tanulmányút során a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara került meglátogatásra.

2023-as őszi kiegészítő vizsgabeosztás
A dokumentumot folyamatosan frissítjük, ezért kérjük kövessék figyelemmel a honlapot.

Makovecz tanulmányúton vettek részt a kertész- és agrármérnöki szakos hallgatóink
A II. és III. éves kertész és agrármérnök hallgatóink szakmai tanulmány úton vettek részt a Makovecz Program támogatásával.

Bölcs Diákok 13. élménytábora
2023. július 24-29 között Magyarremetén zajlott a Bölcs Diákok 13. élménytábora, ahol dr. Kovács Gábor adjunktus kollegánk és társai számos „konyhakémiai”, környezetkémiai valamint talajtani témákat feldolgozó tevékenységen keresztül vezették be a középiskolás (és nem csak) fiatalokat a kísérletek általi természettudományos megismerés varázslatos világába.

Makovecz tanulmányúton vettek részt a tájépítészeink Budapesten és Gödöllőn
A Makovecz program részeként, a Sapientia EMTE tájépítész szakának hallgatói és oktatói tanulmányúton vettek részt Budapesten és Gödöllőn.

ŐSZI FELVÉTELI 2023

Óraadói állások a 2023/2024-es tanév I. félévére
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet a következő órák megtartására a 2023/2024-es egyetemi év I. félévében.

Álláshirdetés - Labortechnikus a Villamosmérnöki Tanszékre
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet meghatározatlan időre szóló labortechnikusi állás betöltésére a Villamosmérnöki Tanszékre.

Alapképzés - Végleges felvételi eredmények 2023
A 2023/2024-es tanév nyári felvételi végleges eredményei.

Felhívás Közoktatásban dolgozó pedagógusok számára
A Pro-Me-TOM nemzetközi stratégiai partnerségre építő Erasmus+ projekt célja olyan oktatási eljárások kidolgozása és tesztelése, amelyekkel hatékonyan fejleszthető az elemi iskolás diákok tanulási készségei, elsősorban a metakognitív készségek fejlesztésére alapozva. A programba olyan tanítók és tanárok jelentkezését várjuk, akik készen állnak néhány tanulásfejlesztő eljárás osztálytermi alkalmazására.

Bentlakás jelentkezési kritériumok és szükséges iratok 2023-2024 évre - Első évesek

Mesterképzés - Felvételi eredmények az újrarangsorolás után 2023
A mesterképzés 2023-as nyári felvételi eredményei a második elosztási kör után.

Alapképzés - Felvételi eredmények az újrarangsorolás után 2023
A második körös elosztás eredményei itt érhetőek el.

Zalahalápi nemzetközi workshoppon vettek részt tájépítészeink
A nyári szakmai gyakorlat keretében a Sapientia EMTE tájépítész szakának oktatói és hallgatói a magyarországi szakmai szervezet, a Hellowood szervezésében, a "Builder Method, action-oriented educational approaches in architecture" Erasmus+ kutatási projekthez kapcsolódó nemzetközi workshopon vettek részt Zalahalápiban.

Botanikai továbbképző és terepgyakorlat
Július 13-16 között dr. Domokos Erzsébet és dr. Molnár Katalin egy botanikai továbbképző tanfolyamon vettek részt a Romániai Botanikus Kertek Szövetségének (Asociția Grădinilor Botanice din România, AGBR) szervezése alatt.

Felvételi eredmények 2023 - Mesterképzés
A mesterképzés 2023-as nyári felvételi eredményei.

Alapképzés - Felvételi eredmények 2023
Az alapképzés 2023-as nyári felvételi eredményei itt találhatóak.

Mesterképzés - 2023-as nyári felvételi vizsgajegyek
Az alábbi dokumentumok tartalmazzák az egyes mesterszakokra felvételizők által elért vizsgajegyeket a felvételi azonosító szerint rendezve.

Alapképzés - 2023-as nyári felvételi vizsgajegyek
Az alábbi dokumentumokban találhatóak az írásbeli vizsgákon elért jegyek.

Ott leszünk Tusványoson!
Sapientia-napot tartunk 2023. július 21-én, pénteken az Egyetemi Sátorban.

Felvételi vizsga 2023
A 2023-as felvételi vizsgák helyszíne és időpontja.

Gyümölcstermesztés szakgyakorlaton vettek részt a harmadéves kertészmérnökeink
A kertészmérnöki szak III. éves hallgatói, nyári gyakorlat során, a gyümölcstermesztési tantárgycsoport keretében, vesszőn és sarjon is termő korszerű málnaültetvény, illetve gyümölcs- és rózsa szaporítóanyag előállításával foglalkozó faiskolai termelőegység szakmai látogatásán vettek részt.

Nemzetközi workshoppon vettek részt a tájépítészeink Poznanban
A nyári szakmai gyakorlat keretében a Sapientia EMTE tájépítész szakának oktatói és hallgatói a lengyelországi szakmai építész szervezet, a SARP szervezésében, a "Builder Method, action-oriented educational approaches in architecture" Erasmus+ kutatási projekthez kapcsolódó nemzetközi workshopon vettek részt Poznan-ban.

Szakmai bemutatót tartottak a tájépítészeink a Palló Imre Művészeti Líceumban
A Sapientia EMTE tájépítész hallgatói és oktatói szakmai bemutatót tartottak a "Zöld Hét" keretében Székelyudvarhelyen a Palló Imre Művészeti Líceumban.

Tenderfelhívás - Tetőtér szigetelése
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet tetőtér szigetelésére.

Ballagás 2023 - 240 diákot búcsúztattunk

Tenderfelhívás - Tűzvédelmi rendszer
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet tűzriasztó rendszer beszerzésére.

FELVÉTELI 2023
Az iratkozás online történik - mindehhez a szükséges iratokat kell feltölteni és kifizetni a beiratkozási díjat.

EUSecure nemzetközi projekt záró konferenciája
Június 28-án és 29-én a portói Fernando Pessoa Egyetem (Universidade Fernando Pessoa) adott otthont az EUSecure nemzetközi projekt záró konferenciájának. Egyetemünk partnerei a projektben: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Budapest, főpályázó), Universita del Salento (Lecce), Universidade Fernando Pessoa (Porto), University of Piraeus.

Álláshirdetés - Labortechnikus KMT (meghatározatlan időre)
A Sapienentia EMTE Marovásáhelyi Kara versenyvizsgát hirdet meghatározatlan időre szóló labortechnikusi állás betöltésére a Kertészmérnöki Tanszéken.

Együttműködési megállapodást kötött a Sapientia EMTE és a Neumann János Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá 2023. június 21-én, szerdán a Neumann János Egyetem és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Tonk Márton rektor, valamint dr. Sági Norberta, a kecskeméti intézmény oktatási rektorhelyettese.

Ballagás 2023
2023-ban is a megszokott módon, a hagyományos háromnapos rendezvénysorozat során búcsúzunk a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának végzőseitől.

Nyári pótvizsgabeosztás 2023
A 2022/2023-as tanév nyári pótvizsgabeosztása.

Nyári gyakorlat lehetőség a Helen Doronnál
Csatlakozz a Helen Doronhoz és járulj hozzá a gyermekek nyelvi fejlődéséhez, egy kreatív és inspiráló környezetben.

Nyári workshopok és táborok az inCub.e Nyelvpálya jóvoltából
Marosvásárhelyen fiatalokat támogató szervezet nyitotta meg kapuit márciusban, amely kezdő és felsőfokú román és angol nyelvi oktatástól egészen alap management képzésig biztosít fejlődési lehetőséget érdeklődők számára.

Nagymértékű támogatásban részesült a tribológia labor
A Matricon cégcsoport jóvoltából mintegy 8000 lej értékű támogatásban részesült a Marosvásárhelyi Kar tribológia laborja.

Felhívás: NAK TechLab inkubációs program
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2019-ben elindította Magyarország történetének egyedülálló agrárinnovációs programját, a NAK TechLab-et, melynek kiemelt célja az agrárium megújítása. A programra 2023. augusztus 13-ig lehet jelentkezni a NAK TechLab honlapján.

XXIV. Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia - Eredmények
Itt érhetőek el a XXIV. Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia eredményei.

Hosszabbított könyvtári nyitvatartás a vizsgaidőszakban 2023

Internship és munkalehetőség a HELIXSOFT cégnél
Álláslehetőséget valamit nyári gyakorlatot is kínál a Helixsoft cégcsoport.

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Marosvásárhelyi Kar

Marosvásárhely/Koronka,  Calea Sighișoarei nr. 2.
Postacím: 540485 Târgu-Mureş, O.p. 9, C.p. 4


Tel: +40 265 206 210, fax: +40 265 206 211
E-mail: office@ms.sapientia.ro

btz webdesign