A Magyarországi Agrárminisztérium ösztöndíjában részesültek agrármérnöki szakos hallgatóink

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  Moodle  ISSUU  Könyvtár 
A Magyarországi Agrárminisztérium ösztöndíjában részesültek agrármérnöki szakos hallgatóink
A Magyarországi Agrárminisztérium ösztöndíjában részesültek agrármérnöki szakos hallgatóink
A Magyarországi Agrárminisztérium ösztöndíjában részesültek agrármérnöki szakos hallgatóink
2023. február 15.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjában tanuló három végzős agrármérnöki szakos hallgató részesült kiválósági ösztöndíjban.

Magyarország Agrárminisztériumának ösztöndíját a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének elnöke, Becze István adta át 2023. február 15-én ünnepélyes keretek között Bodó Szabolcs, Fábián Zsolt és Veress József hallgatóinknak.

A díjazott hallgatókat Nyárádi Imre István, dékánhelyettes, a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ vezetője méltatta.

Szívből gratulálunk!

Szociális ösztöndíj pályázat 2022/2023, II. félév
A 2022/2023-as tanév II. félévére szociális ösztöndíjat igénylő hallgatók 2023. március 14-ig hétköznapokon 11-14 óra között nyújthatják be ösztöndíj pályázatukat a Dékáni Hivatalba.

A Kertészmérnöki és Tájépítészet Képzések Évfordulós Szimpóziuma
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának Kertészmérnöki Tanszéke két évfordulót is ünnepel ebben az évben: a Kertészmérnöki Szak 20 éves évfordulóját és a Tájépítészet Szak 10 éves évfordulóját.

Üdvözlet a fedélzeten! Rajtra kész az informatikus-karriered - Codespring mentorprogram elsőéveseknek
A Kiss Elemér Szakkollégium 2023. február 21-ei ülésszakán a kolozsvári, székelyudvarhelyi és marosvásárhelyi irodával működő Codespring szoftverfejlesztő cég képviselői tartanak előadást Üdvözlet a fedélzeten! Rajtra kész az informatikus-karriered - Codespring mentorprogram elsőéveseknek címmel. A bemutatót rövid kvízjáték követi, melynek fő nyereménye egy VIBE-bérlet az idei fesztiválra!

Domus pályázati felhívások a 2023-as évre
Megjelent a 2023. évi Domus magyarországi tavaszi, szülőföldi, valamint a Domus alkotói ösztöndíjpályázat.

Kiegészítő Erasmus+ pályázati felhívások oktatási és képzési célú mobilitásra - 2022/2023
A Sapientia EMTE Erasmus+ kiegészítő pályázatot hirdet oktatási és képzési célú mobilitási támogatás elnyerésére.

2 in 1: Make IT easy Hackathon és Programozói workshop
A Matematika-Informatika Tanszék idén tavasszal 2 az 1-ben programmal várja az érdeklődőket: 2023. március 17-19 között második ízben szervezik meg a Make IT easy Hackathont, valamint 2 napos workshop sorozatot is indítanak az egyetem hallgatói valamint a középiskolások számára.

Making Success a Habit - Sascha D. Kasper előadása
A Kiss Elemér Szakkollégium és a 3SS cégcsoport szervezésében 2023. február 21-én 12 órától Making Succes a Habit címmel tart előadást Sascha D. Kasper a 230-as teremben.

Spring Practice 2023 - a Lynx Solutions cégnél
A Lynx Solutions cég április 3-án induló nyári gyakorlati lehetőségre várja az informatika és műszzaki szakos hallgatókat.

Megjelent a Márton Áron-ösztöndíj a tehetséges külhoni magyar fiatalok tudományos-kutatói tevékenységének támogatására
A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjpályázatot hirdet a 2023-as évben szülőföldjükön felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató, határon túli magyar hallgatók és vezetőtanáraik részére a Balassi Bálint-ösztöndíjprogram Márton Áron-ösztöndíjában való részvételre.

Erdély aktuális gazdasági, technológiai és munkaerő-piaci kihívásai
A Romániai Magyar Gazdák Egyesülete Maros Szervezet ösztöndíjpályázatot hirdet a 2022–2023-es tanévre a marosvásárhelyi Sapientia EMTE Tudományegyetem kertészmérnöki és tájépítészmérnöki szak III. és IV. éves hallgatói számára.

Pályázat oktatói minősítési pótlék megítélésére a 2023-as évre
A differenciált bérezési rendszer az oktatási, kutatási és az egyetem érdekében kifejtett adminisztrációs jellegű tevékenységek ösztönzése céljából jött létre. A differenciált bérezési rendszer abban áll, hogy ennek keretében a kiválóan teljesítő oktatók pótbérezésben részesülhetnek. A differenciált bérezést megvalósító többletjuttatást pályázat útján lehet elnyerni.

Az energiaválság lázba hozza a fiatalokat is - Tematikus nap és projektverseny a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán működő Kertészmérnöki Tanszék oktatóinak, Sebestyén Tihamérnek és Benedek Klárának szakmai támogatásával, a “4 for Future – Erasmus+ projekt keretén belül a Bolyai Farkas Elméleti Líceum tematikus napot és projekt versenyt szervezett.

Álláshirdetés - Labortechnikus (meghatározott időre)
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Villamosmérnöki Tanszéke pályázatot hirdet labortechnikusi állásra.

Megjelent a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram 2022/23-as tanév II. félévére szóló felhívása
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban való részvételre, a 2022/2023-as tanév második félévében. A pályázati űrlap kitöltése és benyújtása, valamint a szükséges kötelező és opcionális iratok csatolása a Neptun webes felületén, a kérvény modulon keresztül lehetséges 2023. január 26 – február 20. között.

Médiatektúra. Az érzékelés érzékelése. - Dr. Ármeán Otília online előadása
Dr. Ármeán Otília, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszékének adjunktusa Médiatektúra. Az érzékelés érzékelése. címmel tart online előadást.

Téli pótvizsgabeosztás 2023
A 2022/2023-as tanév téli pótvizsgabeosztása alább követhető.

Accenture: Academy and Masterclass a Sapientián
Revolutionize Industry with IoT: Academy and Masterclass nevű rendezvényt szervez a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara az Accenture cégcsoporttal karöltve 2023. február 24-25 között.

XXVIII. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszaka - Felhívás
A XXVIII. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszaka 2023. március 16-17 között kerül megrendezésre Kolozsváron, az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara közös szervezésében.

Erasmus+ hallgatói mobilitás pályázati felhívás: Rövid vegyes tanulmányi mobilitáson való részvétel vegyes intenzív program (BIP) keretében
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet gépészmérnöki, valamint mechatronika mérnöki szakos hallgatók számára az Európai Unió Erasmus+ Programjának támogatásával rövid vegyes tanulmányi mobilitáson való részvételre vegyes intenzív program (BIP) keretében.

EUSecure Projekt - Szakmai workshop lehetőség Pireuszban
A Sapientia EMTE részes fél egy nemzetközi kutatóprojektben (EUSecure) mely keretei között Európa biztonságának kihívásai, az EU biztonságpolitikájának legkülönbözőbb megvilágításai kerülnek górcső alá, ugyanakkor egy integrált biztonságpolitikai képet alkot, melyben a kiberbiztonságtól, az élelmezési biztonságon keresztül, a közjogi, de akár klímabiztonság stb. alapvetései is belekerülnek.

EMTER 2023 - Matematika, informatika és fizika verseny
Idén 2023. május 6-án kerül megszervezésre az EMTER: Matematika, informatika és fizika verseny a Marosvásárhelyi Karon.

Álláshirdetés - Óraadói állások a 2022/2023-as tanév II. félévére
Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet a következő órák megtartására a 2022/2023-as egyetemi év II. félévében

Álláshirdetés - Óraadói állás a 2022/2023-as tanév II. félévére
Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Matematika-Informatika Tanszéke pályázatot hirdet a következő órák megtartására a 2022/2023-as egyetemi év II. félévében.

Erasmus+ pályázati felhívások - 2022/2023
Megjelentek a Sapientia EMTE első BIP (vegyes intenzív programok, Blended intensive programmes) pályázati felhívásai az Erasmus+ programon belül.

Álláshirdetés - Óraadói állás a 2022/2023-as tanév II. félévére
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Gépészmérnöki Tanszéke pályázatot hirdet a következő órák megtartására a 2022/2023-as egyetemi év II. félévében.

PÁLYÁZAT nemzetközi tudományos konferenciákon, művészeti fesztiválokon és kiállításokon való részvétel támogatására - 2023
A Sapientia Alapítvány – Kutatási Programok Intézete (KPI) pályázatot hirdet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE), valamint a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) főállású oktatói számára nemzetközi tudományos konferenciákon, művészeti fesztiválokon, illetve kiállításokon való részvétel támogatására.

Álláshirdetés - Takarító (meghatározatlan időre)
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet egy 8 órás meghatározatlan időre szóló takarítói állás betöltésére.

Találkozzunk a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon!
2023. január 12–14. között zajlik Budapesten a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A Sapientia EMTE csapata a Hungexpo A csarnokában, a KT08-as standnál várja az oktatási kínálata iránt érdeklődőket.

Megjelent a Hunyadi János ösztöndíj 2022/2023-as tanév tavaszi szemeszterére vonatkozó felhívása
A Kulturális és Innovációs Minisztérium az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen idén is pályázatot hirdet Hunyadi János ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2022/2023- as tanév tavaszi szemeszterében.

Könyvtári nyitvatartás január folyamán - 2023
A téli vizsgaidőszakban és az azt megelőző héten a könyvtár szombatonként is várja olvasóit.

Pályázati felhívás tudományos, illetve oktatási kiválósági eredményekre megítélhető minősítési bérkiegészítésre - 2023
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet a Sapientia EMTE főállású oktatói számára a 2020, 2021 és 2022-ben közölt tudományos, illetve oktatási munkák díjazására, minősítési bérkiegészítés formájában.

XXVI. Agrártudományi Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karához tartozó Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ Tudományos Diákköri Tanácsa és Hallgatói Önkormányzata igazodva a kari szintű főszervezetekhez a 2022/2023-as tanév tavaszi félévére meghirdeti a XXVI. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekcióját (Agrártudományi ETDK).

XXII. Kari Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) - Felhívás
A Hallgatói Önkormányzat (msHÖK) és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Tudományos Diákköri Tanácsa meghirdeti a XXII. Kari Tudományos Diákköri Konferenciát-, (msTDK 2023).

Álláshirdetés - Óraadói állás a 2022/2023-as tanév II. félévére
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszéke pályázatot hirdet a következő órák megtartására a 2022/2023-as egyetemi év II. félévében.

Téli vizsgabeosztás 2023
A 2022/2023-as tanév téli vizsgabeosztása itt követhető.

Fejlődik a Sapientia: tudományos rangsorba került, digitalizál, és új kart indítana
2012-ben vált a Sapientia EMTE a romániai nemzeti felsőoktatási rendszer szerves részét képező, törvénybe foglalt és akkreditált intézménnyé, 2022-ben viszont már ugyanennek a rendszernek megkerülhetetlen és figyelmen kívül nem hagyható intézményévé fejlődött mind az oktatás, mind a kiválósági kutatás, mind pedig a közösségi, társadalmi szerepvállalás tekintetében. Évzáró sajtótájékoztatójukban többek között az akkreditáción szerzett kiemelt bizalmi minősítést, a nemrég szerzett Metaranking-besorolást, az egyetemen lezajlott és tervben levő digitalizációs folyamatokat is terítékre helyezték, valamint szó esett infrastrukturális fejlesztésekről és Sepsiszentgyörgy növekvő fontosságáról.

Pályázati kiírás tanársegédi állás betöltésére - 2022/2023 tanév II. félévétől
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet meghatározott idejű (1év) tanársegédi állás betöltésére Kertészmérnöki Tanszékén.

Soproni szakmai tanulmányúton vettek részt erdőmérnöki szakos hallgatóink
A Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ másodéves erdőmérnöki szakos hallgatói a "leghűségesebb" magyar városban, Sopronban vettek részt egy négy napos szakmai tanulmányúton. Dr. Molnár Gábor, az erdőmérnöki szak koordinátorának beszámolója.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak agrármérnökis hallgatóink az Agrovirtus nemzetközi versenyen
A Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjának tíz agrármérnöki szakos hallgatója vett részt idén aktívan az Agrovirtus nemzetközi digitális agrár-menedzsment verseny online selejtezőjében.

Tenderfelhívás - Tárolóegység
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet nagyméretű tárolóegység beszerzésére.

XVIII. Agrártudományi Konferencia: Agrártudomány az éltető jövőnk alapja
Kapcsolódva a Tudomány: út a világ megismeréséhez témájú Magyar Tudomány Napja Erdélyben 2022-es rendezvénysorozathoz, 2022. november 25-én került megszervezésre az Agrártudomány az éltető jövőnk alapja témájú XVIII. Agrártudományi Konferencia.

Látó-nívódíjban részesült oktatónk
2022. december 15-én veheti át dr. Fülöp Otília a Látó szépirodalmi folyóirat nívódíját.

Doctor Honoris Causa címmel tüntette ki dr. Mihail-Ioan Abrudean professzort a Sapientia EMTE
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Doctor Honoris Causa címet adományozott dr. Abrudean Mihail-Ioan professzor úrnak, a Kolozsvári Műszaki Egyetem volt rektorhelyettesének és szenátusi alelnökének az egyetemnek nyújtott támogatásáért, különösen az egyetem keretében folyó villamosmérnöki képzés elősegítéséért.

Domus Emléklappal tüntették ki oktatóinkat
A kitüntetettek között szerepel dr. Bitay Enikő, a Marosvásárhelyi Kar egyetemi tanára és dr. Tamási Zsolt óraadós oktatónk, valamint dr. Urák István, a Kolozsvári Kar egyetemi docense.

A "Portól a tiszta levegőig" csapat nyerte a GYUBR 2022 elnevezésű hallgatói tervpályázat fődíját
A GYUBR 2022 elnevezésű hallgatói tervpályázat díjátadó ünnepsége 2022. november 25-én zajlott a Marosvásárhelyi Kar C06-os előadójában.

NTK Start Program 2023
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében második alkalommal indul el a Start Program.

Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki oktatónkat
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Gergely Attila-Levente részére Gr. Mikó Imre-emléklapot adományozott jelentős oktatói és kutatói tevékenysége, valamint az EME anyagtudományi kutatócsoportjában végzett munkája elismeréséül.

V. Innover - Innovációs csapatverseny: Jelentkezési lap és versenyszabályzat
Sikeresen lezajlott a V. Innover - Innovációs csapatverseny tájékoztató napja, az Innover Nap.

GYUBR 2022 - Hallgatói tervpályázat díjazása
A gyergyóújfalusi kőbánya újrahasznosítására kiírt hallgatói tervpályázat díjazására, a nyertes pályamunkák rövid bemutatására kerül sor 2022. november 25.-én, pénteken 8 órai kezdettel a C épület 007-es előadójában.

Beavató szakmai napon vettek részt az első éves tájépítészet hallgatóink
A Sapientia EMTE első éves tájépítész hallgatói, Căbuz Andrea oktató vezetésével megtartották a beavató szakmai napot, amelynek keretében a dévai Szent Ferenc Alapítvány, Zólya Levente régész meghívására, a keresdi Bethlen kastélynál szakmai előadásokat hallgattak meg illetve tájábrázolási és kertépítési gyakorlatokat végeztek.

Németországi tanulmányúton vettek részt harmadéves tájépítész hallgatóink
November első hetében a Sapeintia EMTE harmadéves tájépítész hallgatói a németországi Stuttgart régióban voltak tanulmányúton, a nemzetközi tájépítész szervezet, az IFLA szervezésében sorra kerülő Le Notre nemzetközi hallgatói tervpályázat keretében, amely tervpályázat célja a túlurbanizált, egykori ipari területeknek a rehabilitációja.

Ismét véradó kampányt szerveztünk a Marosvásárhelyi Karon
2022. november 23-án ismét véradó kampányt szerveztünk a Marosvásárhelyi Karon.

Újra házhoz megy az egyetem – erdélyi iskolákba látogatunk
Két év kihagyás után újra megszervezi felvételi tájékoztató körútját a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, az ország magyar középiskolásaihoz látogatva adnak így teret a képzéskínálatról és a sapientiás életről szóló kérdéseiknek. A 2022. november 14–18. között tartó körút során 50 települést keresnek fel, és közel 100 középiskolába látogatnak el a Sapientia EMTE hallgatóiból álló diákcsapatok.

A Tudomány Erdélyi Mestere Díjban részesült Hollanda Dénes emeritus professzorunk
A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából szervezett konferencia keretében 2022. november 11-én, Marosvásárhelyen adták át a Kolozsvári Akadémiai Bizottság 2022. évi tudományos díjait.

Versenyfelhívás: V. Innover - Innovációs csapatverseny
Ha műszaki fejlesztési ötleteid vannak és ezek piaci értékesítéséről álmodozol, készíts egy hiteles üzleti tervet és mutasd be!

Hagyományos és modern, kíméletes szárítási eljárások az élelmiszeriparban - dr. habil. Antal Tamás előadása
Hagyományos és modern, kíméletes szárítási eljárások az élelmiszeriparban címmel tart előadást dr. habil. Antal Tamás a Marosvásárhelyi Karon 2022. november 11-én, 11 órai kezdettel a C07-es teremben.

XXIII. Műszaki Tudományok Ülésszaka
Idén is megtartjuk a Műszaki Tudományok Ülésszakát, ezúttal személyi jelenléttel az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara közös szervezésében, a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében.

Halsted amerikai professzor és a Bolyaiak - előadás
Dr. Kása Zoltán emeritus professzor előadása 2022. november 8-án, 12:30-tól a 230-as előadóteremben lesz.

Részt vettünk a XXI. Erdészeti Szakkonferencián
A Sapientia EMTE erdőmérnök szakos hallgatói és a szak oktatói 2022. október 21-23 között részt vettek a XXI. Erdészeti Szakkonferencián, ahol a Grátzer Miklós ösztöndíjak is átadásra kerültek.

Jelen voltunk a 27. Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon
Dr. Balog Adalbert, dr. Nyárádi Imre-István és dr. Biró-Janka Béla oktatóink képviselték egyetemünket az október 19-20 időszakban Debrecenben megtartott 27. Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon.

TANÁROK AKADÉMIÁJA – dr. habil. Kovács-Nagy Klára: A sportolás és a tanulmányi eredményesség összefüggései egyetemi hallgatók körében
A Tanárok Akadémiája előadás-sorozat második előadása a 2022/2023-as tanévben nemcsak tanároknak, tanárjelölteknek szól, hanem mindazoknak, akiket foglalkoztat, milyen összefüggés van a sport és a tanulási eredményesség között. A rendezvénysorozat második meghívottja a tanévben dr. Kovács-Nagy Klára habilitált egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézetének oktatója.

Online tájékoztató workshop az MSCA Staff Exchanges és COFUND 2022 pályázatairól
A Marie Skłodowska-Curie-akciók (MSCA) az Európai Unió kiemelt doktori, valamint posztdoktori képzési programjai, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a kutatók új ismeretekre és készségekre tegyenek szert, illetve ösztönzik a határokon, ágazatokon és tudományterületeken átnyúló kutatási együttműködést.

Évkezdő szakmai workshoppot tartottak tájépítészmérnökeink
A Sapientia EMTE tájépítész hallgatói és oktatói október 11.-én tartották az évkezdő szakmai workshopot, amelynek keretében a nyári szakmai gyakorlatok eredményeit mutatták be és a marosvásárhelyi campus területén elhelyezték a szakmai gyakorlatokon elkészült építményeket.

HR-területen Internship program a Lynx Solution (Marosvásárhely) IT-szolgáltatónál
A Lynx Solution angolul, magyarul és románul jól beszélő egyetemi hallgatókat keres Internship programjához.

Légy a Sapientia arca 2022 őszén!
2022 novemberében egyetembemutató körútra indulunk Erdélyben, és Téged várunk, hogy légy a Sapientia arca! Jelentkezési határidő: 2022. október 28.

Brandmánia - IX. PontKom kommunikációs konferencia
Idén is megrendezésre kerül a PontKom, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának harmadéves kommunikáció és közkapcsolatok szakos hallgatói által megszervezett konferencia 2022. november 17-én.

Nemzeti Drogellenes Központ előadása
Az Agenția Națională Antidrog - Nemzeti Drogellenes Ügynökség október 11-én, 12:30-kor a 231-es teremben bemutató kampányt tart.

Álláshirdetés – Labortechnikus (meghatározott időre) Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban működő Erdőmérnöki képzés labortechnikusi feladatkörét betöltő állásra.

Codespring Mentorprogram Marosvásárhelyen
Októberben kezdetét veszi a Codespring Mentorprogram Marosvásárhelyen is.

Kiss Elemér Kreatív Programozói és Matematikai tábor 2022
Idén ismét megszervezésre kerül a Kiss Elemér Kreatív Programozói és Matematikai tábor 2022. november 4-6 között.

Szakmai workshoppon vettek részt a tájépítész hallgatóink a Builder Method Erasmus+ kutatási projekt kapcsán Győrben
Győrben sorra került nemzetközi szakmai workshopon vettek részt Tájépítészet mérnökszakos hallgatóink szeptember 26 és október 1. között.

Erasmus+ látogatás a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban
A Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjában igazi interkulturális találkozóra került sor október 4-én.

VI. Közegészségügyi Konferencia: Adatelemzés az egészségügy és a közigazgatás határán
2022. október 6-án kerül megrendezésre a VI. Közegészségügyi Konferencia: Adatelemzés az egyészségügy és a közigazgatás határán címmel a marosvásárhelyi Studium HUB-ban.

Mentorprogram a Codespringnél - előadás
A Codespring cég előadására 2022. október 4-én kerül sor a Kiss Elemér Szakkollégium szervezésében a 230-as teremben.

A kihívás ajándéka - Halmágyi Attila előadása
A Thiesz Rezső Szakkollégium keretén belül Halmágyi Attila okleveles coach előadására kerül sor október 4-én, kedden 12:30 perctől a 231-es előadóban.

Kari tanács tag választás az Alkalmazott Nyelvészeti Tanszéken - 2022
A Sapientia EMTE Szenátusa 2022. szeptember 9.-én elrendelte a részleges kari tanácstag választás megszervezését a Marosvásárhelyi Karon.

Meghosszabbított jelentkezési határidő: Legyél Te is a SAPIS nagykövet csapat tagja Marosvásárhelyen!
A 2022/23-as tanévben elindítjuk nagykövet programunkat. Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2022. október 25., kedd14 óra.

Pályázati felhívás: Erasmus+ hallgatói tanulmányi mobilitás a 2022/23-as tanév II. félévében
A pályázatok beküldésének időszaka: 2022. szeptember 26. hétfő déli 12 órától 2022. október 11. keddel bezárólag.

Összerázó hét a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban
2022 szeptember 12-16 között összerázó hétre került sor a Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjában.

Álláshirdetés labortechnikusi állás betöltésére a Matematika-Informatika Tanszékre
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet meghatározatlan időre szóló labortechnikusi állás betöltésére a Matematika-Informatika Tanszékre.

Álláshirdetés - Labortechnikus
A Sapienentia EMTE Marovásáhelyi Kara labortechnikusi állást hirdet a Gépészmérnöki Tanszéken.

Álláshirdetés - Kapus (meghatározott időre)
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet meghatározott időre szóló kapus állás betöltésére.

Tanévnyitó ünnepség a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban 2022
2022. szeptember 16-án került sor a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjában.

Órarend: 2022/2023-as tanév, I. félév
A 2022/2023-as tanév I. féléves órarendje.

Szociális ösztöndíj pályázat 2022/2023, I. félév
A 2022/2023-as tanév I. félévére szociális ösztöndíjat igénylő hallgatók 2022. szeptember 19-23 és október 3-14 között hétköznapokon 11-14 óra között nyújthatják be ösztöndíj pályázatukat a Dékáni Hivatalba.

Dr. Szilágyi László oktatónk is csatlakozott az Óbudai Egyetem tudományos programjához
Idén első alkalommal írt ki ösztöndíjpályázatot Kiválósági Professzor cím elnyerésére az Óbudai Egyetem. Az elismerést és az azzal járó feladatokat hét kutató nyerte el, akik az elkövetkezendő négy évben az egyetem kötelékébe lépnek: a díjazottak között van dr. Szilágyi László oktatónk is.

Alapképzés - Végleges őszi felvételi eredmények 2022
A 2022/2023-as tanév őszi felvételi végleges eredményei.

Tanárképző Intézet – II. szintű pedagógiai modul 2022
A Sapientia Egyetem Tanárképző Intézete felvételit hirdet II. szintű pedagógiai modul indítására.

Zöld városi akupunktúra - Nemzetközi szakmai workshop a Marosvásárhelyi Karon
A Marosvásárhelyi Kar tájépítészet szakának szervezésében került sor a „Zöld városi akupunktúra” nemzetközi szakmai workshop-ra a kampuszon és a város egyéb helyszínein.

Tanárképző Intézet - Posztgraduális képzés 2022
A Sapientia Egyetem Tanárképző Intézete felvételit hirdet I. szintű posztgraduális képzés indítására.

Alapképzés - Őszi felvételi eredmények 2022
Az őszi felvételi eredményei az első elosztási kör során.

Mesterképzés: Őszi felvételi eredmények 2022
Az őszi felvételi eredményei az első elosztási kör során.

Mesterképzés - 2022-es őszi felvételi vizsgajegyek
Az őszi felvételi vizsgajegyei.

Alapképzés - 2022-es őszi felvételi vizsgajegyek
Az őszi felvételi vizsgajegyei.

Alapképzés - Őszi felvételi írásbeli vizsga tételek és javítókulcs 2022
A 2022-es őszi felvételi írásbeli vizsgák tételei és a javítókulcsai.

Ott voltunk a 11. kolozsvári WizzAir maratonon
Népes csapattal képviseltette magát a hétvégén megrendezett kolozsvári maratonon a Sapientia EMTE.

Őszi felvételi vizsga 2022
A 2022-es őszi felvételi vizsgák helyszíne és időpontja.

Összerázó Hét 2022
Idén a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara és a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) partnerségében szeptember 12-16 között kerül megszervezésre az Ask to join! - Összerázó Hét.

Székely Előfutár Ösztöndíj (2022. évi pályázati felhívás)
A Székely Előfutár Ösztöndíjak célja a Székelyföldről és Erdélyből származó, alkotó tehetségek támogatása tudományos munka tanulásában, melyet választott tanácsadó segítségével egyetemi vagy kutatóintézeti irányítással végeznek.

Óraadói állások 2022/2023-as tanév I. félévére
Pályázati kiírás óraadói állások betöltésére a 2022/2023-as tanév I. félévére

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Marosvásárhelyi Kar

Marosvásárhely/Koronka,  Calea Sighișoarei nr. 2.
Postacím: 540485 Târgu-Mureş, O.p. 9, C.p. 4


Tel: +40 265 206 210, fax: +40 265 206 211
E-mail: office@ms.sapientia.ro

btz webdesign