Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Trans - Linguistica 3.

Nyelvi és kulturális kölcsönhatások interdiszciplináris keretben címmel szervezi meg a harmadik Trans-Linguistica nemzetközi konferenciát az Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék 2015. május 28–29-én.

A konferencia nyelve: magyar, román, angol, német.

Témakörök:

  1. Anyanyelv-pedagógia és idegennyelv-oktatás
  2. Fordításelmélet – fordítási gyakorlat
  3. A soknyelvűség hagyománya az európai kultúrában
  4. Nyelvhasználat és nyelvi kapcsolatok
  5. Alkalmazott nyelvészet

A résztvevők tematikus előadással (időtartam: 20 perc), poszterrel, esettanulmánnyal, gyakorlati bemutatóval jelentkezhetnek, és kerekasztal-beszélgetést javasolhatnak.

Jelentkezni rövid tartalmi összefoglalóval lehet, amelyben kérjük, jelezze, milyen típusú közleményt szeretne bemutatni, melyik szekcióban; kérjük, adja meg: az előadás címét, rövid kivonatát (legfeljebb 2000 karakter), kulcsszavait (azon a nyelven, amelyen tartják) és a szerző adatait (név, tudományos fokozat, munkahely). A kivonatokat április 10-ig fogadjuk a következő mail címen: trans.linguistica3@gmail.com.

A tartalmi kivonatok elbírálására április 13-ig kerül sor, április 20-ig mindenkit értesítünk az eredményről. A jelentkezés véglegesítése a jelentkezési űrlap kitöltésével történik, amelynek leadási határideje: április 30.

Részvételi díj: 200 RON (érkezéskor fizetendő), amely tartalmazza a regisztrációt, a konferencia mappáját, az állófogadást (május 28, 20 órától), illetve a szünetekben kávét, üdítőt, vizet, aprósüteményt.

 Az előadások válogatott anyagát konferenciakötetben fogjuk megjelentetni. Az írásos anyag fogadása személyes bemutatóhoz kötött, a tanulmány kötetben való megjelenésének feltétele pozitív szaklektori elbírálás.  A végleges kéziratot június 30-ig várjuk a megadott e-mail címre, a szerkesztési útmutatót az eredmények közlésével együtt küldjük. Határidő után küldött kéziratot nem fogadunk el. A 2013-as konferenciánk kötete (Nyelvi sokszínűség Európában) folyó év májusában jelenik meg.

Szerettetel várjuk Önt Marosvásárhelyen!

Román nyelvű felhívás >>>

Angol nyelvű felhívás >>>

Német nyelvű felhívás >>>