Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

XXIII. Fiatal Műszakiak Nemzetközi Tudományos Ülésszaka

Huszonharmadik alkalommal kerül sor Kolozsváron a Fiatal műszakiak tudományos ülésszakára az EME Műszaki Tudományok szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara közös szervezésében.

A RENDEZVÉNY CÉLJA:

Amint az előző huszonkét ülésszakon bebizonyosodott, az FMTÜ meghatározottan hozzájárul a Kárpát-medencei magyar műszaki értelmiség kapcsolattartásához, a kutatási munka ösztönzéséhez, a tudományos eredmények ismertetéséhez.


Új PUBLIKÁCIÓS LEHETŐSÉGEK:
A tudományos bizottság által közlésre elfogadott, lektorált tanulmányokat két nyelven tesszük közzé: magyar nyelven az eddig megszokott módon a Műszaki Tudományos Közlemény sorozatban (mely az EDA-ban is elérhető: http://eda.eme.ro/handle/10598/28082); illetve angol nyelvű tükörmása, online felületen: Papers on Technical Science sorozatban.
Az anyagtudomány területén lehetőség nyílik a legújabb kutatási eredményeket egy új folyóiratban közölni, melynek neve: Acta Materialia Transylvanica. Anyagtudományi Közlemények.


A RENDEZVÉNY SZAKTERÜLETEI:
Az elfogadott dolgozatokat a következő szekciókban mutatjuk be: anyagtudomány, építészet, gépészet, informatikai alkalmazások, biztonságtudomány, környezetvédelem, mezőgépészet, villamosságtan, technikatörténet.
A benevezett dolgozatok témájának függvényében újabb szekciókat is létesítünk.

FONTOS HATÁRIDŐK:
Bejelentkezési határidő február 15.
A lektorált dolgozatok elküldésének határideje: 2018. február 25.

BEJELENTKEZÉS / BŐVEBB INFORMÁCIÓ:
Megtalálható a konferencia honlapján: http://www.eme.ro/fmtu/