Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Pneumobil 2012

A Sapientia EMTE Műszaki és Humántudományok Kar negyedszerre képviselteti magát a Prérifarkas, MechTech és PneuBullet csapattal, a 2012-ben ötödik alkalommal megrendezendő Rexroth Pneumobil versenyen (www.pneumobil.hu), ami már hagyománnyá vált Eger belvárosában.

A négy főből álló csapatoknak egy olyan jármű tervezése és elkészítése volt a feladata, amelyet sűrített levegővel hajtanak meg. A motor pneumatikus alkatrészeit a szervező egri Bosch Rexroth Pneumatika Kft. szolgáltatta.

A Sapientiás csapatok:

Pneubullet csapat: Csillag János, Füzi Csaba, Hajdó Lehel és Tófalvi Lehel IV. éves Mechatronika szakos hallgatók és dr. Forgó Zoltán, adjunktus.

MechTech csapat: Czekó Zsolt, Gálfi Imre, Ilyés Szabolcs és Madaras Barna IV. éves Mechatronika szakos hallgatók és Dr. Tolvaly-Roşca Ferenc, adjunktus.

Prérifarkas: László István , Csíki László, Bokor László és Orbán Tibor III. éves Mechatronika szakos hallgatók és Dr. Kakucs András, docens.

 A csapatok három kategóriában kell bizonyítsanak járműveikkel:

  • távolsági futam (egy palack levegővel ki jut a legmesszebb)
  • ügyességi futam (köridők legjobbja)
  • gyorsulási futam (leggyorsabb jármű)

A szervezők értesítése szerint, a versenyt 2012. május 12.-én szombaton 8:00 – 18:00 óráig on-line közvetítésben lehet követni a www.agriainfo.hu/pneumobil linken. Május 11.-én pénteken 10:00 – 19:00-ig a korábbi évek versenyeiről készült videók láthatók.