Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

XXII. Erdélyi Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia

A Temesvári Magyar Diákszervezet (TMD) és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Hallgatói Önkormányzata (msHÖK) az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Tanács szakmai irányításával meghirdeti a XXII. Erdélyi Műszaki Tudományos Diákköri Konferenciát (MTDK 2021).

A konferencia célja, hogy ösztönözze a hallgatói tudományos diákköri tevékenységet és teret biztosítson a hallgatók pályamunkáinak ismertetésére. A konferenciára várjuk azon hallgatók jelentkezését, akik tanulmányaik folytatása mellett önképzési céllal tudományos tevékenységet folytatnak műszaki szakterületen, és annak eredményeit színvonalas dolgozatba foglalják (magyar vagy angol nyelven). A konferencián a pályamunkák bemutatása magyar nyelven történik. A benyújtandó dolgozatok tartalmi és formai követelményei megegyeznek az OTDK műszaki szekciójának elvárásaival. Tekintettel a romániai országos szintű járványügyi rendelkezésekre, melyeket a koronavírus terjedésének a megakadályozására hoztak az illetékes hatóságok, a konferenciát hibrid formában szervezzük meg.
 
Figyelem! A XXII. Erdélyi Műszaki Tudományos Diákköri Konferenciáról magyarországi résztvevő nem delegálható az OTDK-ra.
 
A XXII. Erdélyi Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia (MTDK 2021) tervezett szakosztályai:
 
  • Automatizálás és alkalmazott informatika
  • Villamosmérnöki
  • Gépészmérnöki
  • Építőmérnöki és Építész
  • Vegyészmérnöki
  • Könnyűipari mérnöki
  • Poszter-szesszió (középiskolások és I. éves egyetemisták részére)
Figyelem! A beérkezett dolgozatok témaköre alapján a tervezett szakosztályok módosulhatnak illetve új szakosztályok is indulhatnak.
 
Fontos időpontok:
Előzetes regisztráció: 2021. március 28. 
Kivonat leadása: 2021. április 10.
Pályamunka feltöltése: 2021. április 25.
A konferencia időpontja: 2021. május 6-8.
 

A XXII. Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia programja

 
A konferenciára minden pályázót, érdeklődőt szeretettel várunk!
 
Az MTDK szervező bizottsága