Tündérvár ösztöndíj nagycsaládban élő diákok és egyetemi hallgatók részére

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  Moodle  ISSUU  Könyvtár 
Tündérvár ösztöndíj nagycsaládban élő diákok és egyetemi hallgatók részére
Tündérvár ösztöndíj nagycsaládban élő diákok és egyetemi hallgatók részére
Tündérvár ösztöndíj nagycsaládban élő diákok és egyetemi hallgatók részére
2021. január 24.

A Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete ösztöndíjat hirdet nagycsaládban élő (minimum 3 gyerek egy háztartásban) középiskolások és egyetemi hallgatók részére.

Az ösztöndíjra pályázhatnak: olyan székelyföldi nagycsaládból származó diákok, akik Romániában, nappali tagozaton, közép vagy felsőfokú oktatási intézményben tanulnak lakhelyüktől különböző településen és tanulmányaik folytatásához anyagi segítségre van szükségük. A középiskolás diákok esetében kizáró jellegű a magyar tannyelvű oktatásban való részvétel. A kiírók biztatják azokat a diákokat is, akik szakoktatásban vesznek részt, hogy ha a fent leírt feltételeknek megfelelnek, bátran nyújtsák be pályázatukat!

Az ösztöndíj a 2020/2021-es tanévre vonatkozik, az első félévre vonatkozó ösztöndíjrészt 2021. február hónapban folyósítják, a második félévi ösztöndíjat pedig 2021. június végéig folyósítják.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. január 31.

A pályázat eredményéről mindenkit e-mailben értesítenek legkésőbb 2021. február 20-ig.

Az elbírálás során előnyben részesítik a következőket:

• a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete tagjai

• jó tanulmányi eredmények

•  háromnál több testvér a családban

• ha párhuzamosan több testvér is otthonától távol tanul

Kizáró ok: ha nem nagycsaládból származik a diák /hallgató, ha lakhelyével azonos településen végzi tanulmányait, hamis vagy félrevezető információk közlése.

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok: 1. a diák által személyesen megfogalmazott kérelem, melyben szabad fogalmazás formájában bemutatja a családja és a saját helyzetét, céljait. 2. kitöltött adatlap (INNEN letölthető).

Az előző tanév Tündérvár ösztöndíjasai is pályázhatnak, de úgy a kérelmet mint az adatlapot (frissített információkkal) ismét be kell nyújtani a meghatározott határidőig.

Pozitiv elbírálás esetén az alábbi iratok szükségesek:

1. a pályázó, valamint családja iratait (személyazonosító igazolványok vagy ennek hiányában születési anyakönyvi kivonat másolata).

2a. Igazolás arról, hogy a tanuló a középiskolában magyar tannyelvű nappali képzésben vesz részt.

2b. Igazolás arról, hogy a hallgató felsőfokú oktatási intézményben nappali tagozaton tanul.

3. Tanulmányi eredmények igazolása (leckekönyv másolata vagy iskolai /egyetemi igazolás az osztályzatokról).

A fenti dokumentumokat egy PDF fájlban, a pályázó nevére átnevezve szükséges elküldeni a tundervarsic.hu e-mail címre.

Tanárképző Intézet - Tömbösített képzés
A 2020- 2021-es tanévben a tömbösített képzésre 2021. január 25-től február 7-ig lehet jelentkezni.

ÚJ JÖVŐKÉP MNB tanulmányi verseny
A járványhelyzet társadalmi és gazdasági hatásaival foglalkozó tanulmányi versenyt hirdet Kárpát-medencei magyar egyetemi hallgatóknak a Magyar Nemzeti Bank és az MNB Oktatási Klub. A legkiemelkedőbb pályaművek szerzői akár nettó 600.000 Ft összegű pénznyereményben is részesülhetnek.

Programozó verseny felsőoktatási intézmények hallgatóinak
Nevezz a „Kódolj határok nélkül!” országos felsőoktatási programozó versenyre ÉS NYERJ!

Pályázati felhívás Klebelsberg Kuno Tehetséggondozó ösztöndíjban való részvételre
A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjpályázatot hirdet a 2020/2021-es tanévben a Balassi Bálint − ösztöndíjprogram − Klebelsberg Kuno Tehetséggondozó ösztöndíjban való részvételre.

Pályázati felhívás hallgatói mobilitásra - meghosszabított határidő
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara megnyerte a Mobility Projects in Higher Education elnevezésű, 12.962 EUR értékű mobilitási projektet. Ennek keretén belül kerül meghirdetésre a hallgatói mobilitás pályázat melynek benyújtási határideje: 2021. január 29., 12:00 óra.

Óraadói állás 2020/2021-es tanév II. félévére
Pályázati kiírás óraadó tanársegédi állás betöltésére a 2020/2021-es tanév II. félévére:

Nyári gyakorlat lehetőség - 2021
A nagyszebeni Continental cég nyári gyakorlati lehetőséget kínál műszaki szakirányon tanuló hallgatók részére.

A 2020/2021-es tanév téli pótvizsgabeosztása
A 2020/2021-es tanév téli pótvizsgabeosztása alább követhető.

Életpálya-építés a felsőoktatásban
Az alap- és mesterképzős hallgatók jelentkezését várjuk az online rendezvényre 2021. február 16-án 16 órától.

Online is lapozható a 2021-es felvételi tájékoztató füzet
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem minden évben kiadja felvételi tájékoztató füzetét, mellyel a pályaválasztás előtt állókat szeretné segíteni.

Mitől lesz a CV az én CV-m? workshop
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar Matematika-Informatika Tanszéke által szervezett esemény célja egy beszélgetés indítása az önéletrajzról.

Dékánválasztás - 2021
A Sapientia EMTE rektora pályázatot hirdetett a karok dékáni tisztségének betöltésére.

In memoriam Gyenge Csaba
Megrendülten, szomorú szívvel vesszük tudomásul, hogy Gyenge Csaba gépészmérnök, a Kolozsvári Műszaki Egyetem professor emeritusa, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, az Erdélyi Múzeum Egyesület volt alelnöke, életének 81. évében, 2021. január 12-én Kolozsváron elhunyt.

A Sapientia EMTE is jelen lesz a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon
Idén kicsit más lesz a hangulat, hiszen az Educatio online kerül megrendezésre, de mi változatlanul ott leszünk, hogy meséljünk az érdeklődőknek a képzéseinkről, a felvételiről kollégiumi elhelyezésről és a tanulmányokat követő jövőképről is. A kiállítás minden résztvevő számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Téli vizsgabeosztás 2020
A 2020/2021-es tanév téli vizsgabeosztása itt követhető:

Pályázat dékáni tisztség betöltésére
A Választási szabályzat, valamint a Dékánválasztási szabályzat előírásainak megfelelően a Sapientia EMTE rektora pályázatot hirdet a Csíkszeredai Kar, a Kolozsvári Kar, valamint a Marosvásárhelyi Kar dékáni tisztségeinek betöltésére.

Magyar Bor Nagydíjat nyert oktatónk, Balla Géza Feketeleányka Selection bora
A vörösborok között oktatónk, Balla Géza Pincészetének 2017-es Feketeleányka Selectionje nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.

Pályázati felhívás tudományos eredményekre megítélhető minősítési bérkiegészítésre - 2021
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet a Sapientia EMTE főállású oktatói számára a 2018, 2019 és 2020-ban közölt tudományos publikációk/művészeti alkotások díjazására, minősítési bérkiegészítés formájában. A bérkiegészítés havi bruttó 550–5000 lej közötti összeg lehet, a pályázat értékelése során elért pontszám szerint.

A Scientia Kiadó legújabb kiadványai az MTA Könyvtár Repozitóriumának weboldalán
A Scientia Kiadó legújabb kiadványai elérhetők elektronikusan az MTA Könyvtár Repozitóriumának weboldalán:

Ösztöndíjas hallgatók
Az RMGE Maros Szervezet „Erdély aktuális gazdasági, technológiai és munkaerő-piaci kihívásai” tematikában pályázatot hirdetett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kertészmérnöki és tájépítészmérnöki szak III. és IV. éves hallgatói számára.

Workshop: Online oktatás
Az Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszék oktatói 2020. december 16-án oktatásmódszertani workshop keretében hallgatták meg Zsigmond István „Online oktatás: elmélet és gyakorlat” című előadását.

Pályázati kiírás tanársegédi állások betöltésére - 2020/2021 tanév, II. félévétől
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet meghatározott időre szóló tanársegédi állások betöltésére a 2020/2021-es egyetemi év második félévétől.

Legyen dinamikus hétvégéd!
Örömmel tájékoztatunk Titeket, hogy bár Kiss Elemér Tábort a megszokott módon nem tudunk szervezni, úgy gondoltuk, hogy online keretek között szeretnénk pótolni az elmaradt találkozásokat egy hétvégi workshop keretén belül.

XXI. Műszaki Tudományos Ülésszak
Az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karával közösen idén is megszervezte a Műszaki tudományos ülésszakot, a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében 2020. november 21-én videókonferencia formájában.

Dr. Tonk Márton egyetemi tanár lesz a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora
A Sapientia EMTE akadémiai közössége 2020. december 9-én nagy többséggel választotta meg dr. Tonk Márton egyetemi tanárt az egyetem rektori tisztségébe.

Rektorválasztás 2020 – négy helyszínen lehet szavazni a Sapientia EMTE következő rektorára
A tisztséget Dr. Tonk Márton egyetemi tanár, a Kolozsvári Kar dékánja pályázta meg.

Magyar ösztöndíj agrármérnök-hallgatóknak
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjának három agrármérnök-hallgatóját részesítette ösztöndíjban Magyarország Agrárminisztériuma.

Elrajtolt az önkéntességet támogató projektünk
Virtuális kerekasztal-beszélgetéssel kezdődött el az az Erasmus+ stratégiai partnerség, amelyet a Sapientia EMTE főpályázóként nyert el, története során első alkalommal. Projektazonosító: 2020-1-RO01-KA203-79899.

Gr. Mikó Imre-emléklappal tüntették ki karunk dékánját
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Kelemen András részére Gr. Mikó Imre-emléklapot adományozott jelentős oktatói és kutatói tevékenysége, valamint az Erdélyi Múzeum-Egyesület szándékainak megvalósításában és az erdélyi magyar tudományos élet szervezésében kifejtett munkája elismeréséül.

PontKom idén is
A PontKom a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának rendezvénye – kommunikációs konferencia - melyet minden évben a III. éves kommunikáció és közkapcsolatok szakos hallgatók szerveznek meg, 2013 óta. Az idei a VII. alkalom.

Téli könyvbemutató a Sapientián
2020. december 3-án a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Általános Nyelvészeti Tanszéke bemutatja a tanszék oktatóinak legújabb köteteit.

Rektorválasztások a Sapientián 2020-ban
2020. december 9-én, szerdán 9–17 óra között lesz a rektorválasztás a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen. Szavazati joggal rendelkeznek az egyetem főállású oktatói és a hallgatók kari tanácsi és szenátusi képviselői.

Álláshirdetés – Labortechnikus, Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ 2020
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban működő Erdőmérnöki képzés labortechnikusi feladatkörét betöltő állásra.

Új tenderfelhívás - Számítás- és irodatechnikai eszközök 2020
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet számítás- és irodatechnikai eszközök beszerzésére.

Tenderfelhívás - Spektrométer - 2020
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet spektrométer beszerzésére.

Tenderfelhívás - Oktatási célokra használható software - 2020
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet oktatási célokra használható software beszerzésére.

Tenderfelhívás - Laboratóriumi vegyszerek, üveg eszközök beszerzésére - 2020
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet laboratóriumi vegyszerek, üveg eszközök beszerzésére.

Tenderfelhívás - Oktatási célokra használható robot - 2020
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet oktatási célokra használható robot beszerzésére.

Tenderfelhívás - Laboreszközök beszerzésére - 2020
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet laboreszközök beszerzésére.

Online találkozók a rektori tisztségre pályázó dr. Tonk Márton professzorral
A Sapientia EMTE rektorjelöltje, dr. Tonk Márton egyetemi tanár online találkozókra hívja az egyetemi közösség tagjait.

Járványidő és társadalomtudomány
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának Alkalmazott Társadalomtudományi Tanszéke online konferenciát szervez Járványidő és társadalomtudomány hívószóra 2020. november 28-án reggel 9 órától a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében.

Elindult az EUSecure Projekt
Az EU biztonsága, rezílienciája és fenntarthatósága interdiszciplináris tréning – szimulációs gyakorlattal kiegészített tömeges, nyílt online kurzus (SimMOOC)          Project ID: 2020-1-HU01-KA203-078719 

A Scientia Kiadó legújabb kiadványai
A Scientia Kiadó legújabb kiadványai elérhetők elektronikusan az MTA Könyvtár Repozitóriumának weboldalán:

XVI. Agrártudományi konferencia - Jövőformáló agrártudomány - ONLINE ESEMÉNY
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Agrártudományi Szakosztálya, az Erdélyi Múzeum-Egyesület Sepsiszentgyörgyi Fiókegyesülete, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának Kertészmérnöki Tanszéke és a LAM Alapítvány online konferenciát szervez 2020. november 21-én 10 órától.

Kommunikáció szakos hallgatóink a METU Startup Lab nemzetközi vetélkedőn
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának kommunikáció és közkapcsolatok szak harmadéves hallgatói részt vettek a Budapesti Metropolitan Egyetem által, 2020. november 5-én Budapesten szervezett, angol nyelven zajló METU STARTUP LAB nevet viselő vetélkedőn, mely a járványhelyzetre való tekintettel idén online zajlott.

ÁLLÁSHIRDETÉS – Könyvelő
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hírdet könyvelői állás betöltésére.

XIX. Kari Tudományos Diákköri Konferencia: Őszi forduló - ONLINE
A Hallgatói Önkormányzat a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Tudományos Diákköri Tanácsának szakmai irányításával meghirdeti a XIX. Kari Tudományos Diákköri Konferencia őszi fordulóját (msTDK 2020), amelyre ebben az évben online kerül sor, 2020. november 27-én.

LinguaSap időpontok és beosztás
FŐ VIZSGAIDŐPONTOK

Tanulmányi látogatás a kolozsvári Rehabilitációs Kórházban
Az Egészségfejlesztés szakkollégium tizenkét hallgatója október 22-én a kolozsvári Rehabilitációs Kórházban tett tanulmányi látogatást.

Egészségfejlesztés Szakkollégium
Az Egészségfejlesztés Szakkollégium hallgatói két napon keresztül, október 20-án és 21-én, a székelykövesdi kisiskolásokat tanították a helyes kézmosásra.

Emlékezzünk mindannyian
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara Kányádi Sándor versével emlékezik az 1956-os szabadságharcra, a forradalomra, az áldozatokra és az erdélyi hősökre.

Kari választások eredményei
A Marosvásárhelyi Karon az oktatók szenátusi képviselői választása eredményes volt.

Egyetemi és Kari választások 2020 - Közlemény
2020. október 20-án került sor a Sapientia EMTE karain az oktatók szenátusi képviselőinek, illetve a hallgatók kari tanácsi és szenátusi képviselőinek a megválasztására.

Egyetemi és Kari választások 2020
A 2020-as választásokkal kapcsolatos fontos tudnivalók az alábbi linkeken érhetők el:

Tanszéki választások a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán
Az egyetemi választások folytatásaként 2020. szeptember-október hónapban, a Sapientia EMTE Szenátusa által elfogadott ütemezés alapján tanszékvezetőt, kari tanácsi tagokat, tanszéki tanácsot és szenátusi tagokat választ az egyetemi közösség.

A Sapientia EMTE Bocskai-díjjal tüntette ki dr. Szili Katalint
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Bocskai-díjával tüntették ki szombaton Marosvásárhelyen Szili Katalin miniszterelnöki megbízottat, az Országgyűlés volt elnökét.

Tervezői tenderfelhívás 2020
Tervezői tenderfelhívást hirdet a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara. Leadási határidő: 2020. november 20., 11 óra.

Egyetem Napja a Marosvásárhelyi Karon - 2020
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2001. október 3-án nyitotta meg kapuit. Az intézményi akkreditációt követően a Szenátus elhatározta, hogy az első tanévnyitó évfordulóját az Egyetem Napjává nyilvánítja.

Pályázati felhívás: Erasmus+ hallgatói tanulmányi mobilitás a 2020/21-es tanév II. félévében
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára az Erasmus+ tanulmányi mobilitási programban való részvételre a 2020/2021-es tanév második félévében. A pályázatok 2020. október 9. péntek déli 12:00 óráig küldhetők be.

Beiratkozás a Sapientia EMTE Tanárképző Intézetének pedagógiai képzésére a 2020/2021-es tanévre, II. szint
A második szintű pedagógia modul (románul: modul pedagogic II.) - lehetőséget biztosít a tanárjelöltnek, hogy a szakirányú mesteri elvégzésével a közoktatás középiskolai szakaszában, posztliceális vagy egyetemi szinten oktasson.

Órarend a 2020/2021-es tanév első félévében
A Hallgatóknak/Órarend menüpont alatt érhető el az órarend, az első féléves tevékenységekkel kapcsolatos tudnivalók, a tanévszerkezet: https://ms.sapientia.ro/hu/hallgatok/orarend.

Tanévnyitó ÉLŐ közvetítés
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 20. tanévét együtt nyitja meg a Csíkszeredai Kar, a Marosvásárhelyi Kar és a Kolozsvári Kar. Az online megnyitó kezdési időpontja: 14 óra.

Tanszéki és kari szintű választások a Sapientián - az új Szenátus megválasztása
Az egyetemi választások folytatásaként 2020. szeptember-október hónapban, a Sapientia EMTE Szenátusa által elfogadott ütemezés alapján tanszékvezetőt, kari tanácsi tagokat, tanszéki tanácsot és szenátusi tagokat választ az egyetemi közösség.

Huszadik tanévét kezdi meg a Sapientia EMTE
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 20. tanévét együtt nyitja meg a Csíkszeredai Kar, a Marosvásárhelyi Kar és a Kolozsvári Kar. A járványhelyzetre való tekintettel a megnyitóra online kerül sor 2020. szeptember 15-én, kedden, 14 órától. A közvetítés linkje az egyetem honlapján lesz elérhető.

Beiratkozás a Sapientia EMTE Tanárképző Intézetének pedagógiai képzésére a 2020/2021-es tanévre, I. szint
Beiratkozás a Sapientia EMTE Tanárképző Intézetének első szintű pedagógiai képzésére

Útmutató a felsőoktatási intézményekben a járvány idejére vonatkozó egészségbiztonsági intézkedéseket illetően
Kivonat a tanügyminiszter 5487/1494/2020 sz. rendeletéből, és a vonatkozó szabályzatokból. Érvényes 2020. szeptember 2-tól.

Tanévkezdés 2020
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán az I. éves hallgatók számára a regisztrációs hét programja a következő:

Mesterképzés - Felvételi eredmények 2020 ősz
A mesterképzés 2020-as őszi felvételi eredményei:

Alapképzés - Felvételi eredmények 2020 ősz
Az alapképzés 2020-as őszi felvételi eredményei:

Óraadói állás 2020/2021-es tanév I. félévére
Pályázati kiírás óraadó tanársegédi állás betöltésére a 2020/2021-es tanév I. félévére

Alapképzés és mesterképzés- 2020-as őszi felvételi vizsgajegyek
Az alapképzés és mesterképzés 2020-as őszi felvételi vizsgajegyei

Oktatásszervezés a 2020/2021-es tanévben
A 2020-2021-es tanév első félévben az oktatás a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán hibrid módon fog zajlani.

Álláshirdetés - Óraadói állások a 2020/2021-es tanév I. félévére
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet a következő órák megtartására a 2020/2021-es egyetemi év I. félévében:

Őszi felvételire hirdetett helyek száma - 2020
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karára 2020. szeptember 2-8. között online, díjmentesen lehet iratkozni a következő tandíjmentes és tandíjas helyekre a felveteli.sapientia.ro honlapon. Az iratkozás 2020. szeptember 8-án, 16 órakor zárul.

2020-as őszi kiegészítő vizsgabeosztás
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar 2020-as őszi kiegészítő vizsgabeosztása itt található.

Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki dr. Bitay Enikőt
A díjat Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának rendezvénytermében adták át.

Mesterképzés - Felvételi eredmények 2020
A mesterképzés 2020-as nyári felvételi eredményei:

Mesterképzés - 2020-as nyári felvételi vizsgajegyek
A mesterképzés 2020-as nyári felvételi vizsgajegyei:

Alapképzés - Felvételi eredmények az újrarangsorolás után 2020
Az alapképzés 2020-as nyári felvételi eredményei az újrarangsorolás után:

Felvételi eredmények 2020 - Alapképzés
Közzétettük az alapképzés 2020-as nyári felvételi eredményeit.

Alapképzés - 2020-as nyári felvételi vizsgajegyek
Az alábbi dokumentumok tartalmazzák az egyes szakcsoportokra felvételizők által elért vizsgajegyeket a felvételi azonosító szerint rendezve.

Fontos! Felvételi vizsga
Felvételi vizsga 2020. július 20-án, hétfőn, 11 órakor.

Google meeten segítünk a felvételi iratkozásban
A felvételi platformon elérhető a google meet link, amelyen hétfőtől szombatig naponta 9-16 óra között válaszolunk kérdéseidre, segítünk, ha elakadsz az iratkozás során.

TeleSuli díjátadó ünnepség - Elismerés a tanároknak és a szervezőknek
Bukarest, Kolozsvár, Marosvásárhely – e három tengely mentén adtak át elismerő oklevelet július 3-án a déli órákban azoknak a tanároknak, akik a közszolgálati televízió központi (TVR 3), valamint marosvásárhelyi és kolozsvári helyi stúdióinak TeleSuli programján keresztül televíziós órákat tartottak a nyolcadik és a tizenkettedik osztályos tanulóknak, felkészítve őket a képességfelmérő, illetve az érettségi vizsgára.

XXI. Erdélyi Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia 2020
A Temesvári Magyar Diákszervezet (TMD) és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Hallgatói Önkormányzata (msHÖK) az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Tanács szakmai irányításával meghirdette a XXI. Erdélyi Műszaki Tudományos Diákköri Konferenciát (MTDK 2020).

XIX. Kari Tudományos Diákköri Konferencia ONLINE
A Hallgatói Önkormányzat (msHÖK) a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Tudományos Diákköri Tanácsának szakmai irányításával meghirdeti a XIX. Kari Tudományos Diákköri Konferenciát, (msTDK 2020).

Képességvizsga: interaktív térkép készült a Sapientián az eredményekből
A Marosvásárhelyi Kar Matematika-Informatika Tanszékének adjunktusa, Dr. Jánosi-Rancz Katalin Tünde és hallgatói elkészítették a képességvizsga országos eredményeinek interaktív vizualizációját. Az adatok ITT böngészhetők.

Megjelent a 2020/2021-es tanév pályázati kiírása
A Sapientia Hungariae Alapítvány kuratóriuma a tanulmányaikat a felsőoktatásban végző külhoni magyar hallgatók szakmai munkáját, az értelmiségi pályán való előrehaladásukat segítendő, pályázatot hirdet a Collegium Talentum 2020/2021-es tanévi programjában való részvételre.

Nyári gyakorlatot hirdet az IT LABS
A temesvári IT LABS cég online nyári gyakorlat lehetőséget kínál az Automatika és alkalmazott informatika, Számítástechnika, Infokommunikációs hálózatok és rendszerek illetve Informatika szakos hallgatóink részére.

Átvehetők az oklevelek a Marosvásárhelyi Karon, 2020. július 3-án, 10 órától az aulában
A járványügyi helyzetre való tekintettel, csak előzetes jelentkezéssel, időpontfoglalással lehetséges az oklevelek átvétele.

Pályázati felhívás: Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram, 2020/21-es tanév
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban való részvételre, a 2020/2021-es tanév első és második félévében.

Újra nyit a kari könyvtár
Bizonyos szabályok betartása mellett újra megnyitjuk a kari könyvtárat. Hétfőtől (június 15.) a következő program szerint várjuk olvasóinkat: hétfő – péntek: 9:00 – 14:00.

Nézd meg az animációs filmünket, felvételizz a Marosvásárhelyi Karra!
A videóból kiderül, hogy miért érdemes a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet választani a közelgő egyetemi felvételin. Annyit elárulunk, hogy nemcsak azért, mert ingyenesen és online lehet jelentkezni szakjainkra. Találkozzunk az egyetemen!

Telefonos és e-mail alapú tanácsadás, segítségnyújtás a Sapientián
A jelenlegi járványügyi helyzet idején a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának közegészségügyi szolgáltatások és politikák szakos oktatói telefonos tanácsadást és segítségnyújtást biztosítanak az érdeklődők számára.

Hallgatónk sikere a Partiumi Tudományos Diákköri Konferencián
Hegyi Brigitta 3. éves hallgatónk megnyerte a Partiumi Tudományos Diákköri Konferencia Társadalomtudomány 1. szekcióját. Témája a munkahelyi megbetegedések Európában és Romániában.

Erasmus+ pályázati felhívás programországban megvalósuló oktatási célú mobilitásra (STA) a 2020/2021-es tanévben (KA103)
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet oktatási célú Erasmus+ mobilitási támogatás elnyerésére a 2020/2021-es tanévben.

Erasmus+ pályázati felhívás felsőoktatási munkatársak programországban megvalósuló képzési célú mobilitására (STT) a 2020/2021-es tanévben (KA103)
A pályázat célja lehetőség biztosítása a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem felsőoktatási munkatársai számára képzési célú mobilitás (STT) megvalósítására az Európai Unió Erasmus+ programja keretén belül.

Rum and Gum játék
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának volt Számítástechnika szakos hallgatója, Kántor Zsolt egy jó ideje játékfejlesztéssel foglalkozik.

Nyári vizsgabeosztás 2020
Az alábbi linken elérhető a 2020-as nyári vizsgabeosztás: https://ms.sapientia.ro/vizsgameet

Online, ingyenes iratkozás 2020-ban
Alapképzéseinkre 2020. július 8-19 között, illetve mesterképzéseinkre 2020. július 8-25 között iratkozhatnak a hallgatók a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán online és díjmentesen.

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Marosvásárhelyi Kar

Marosvásárhely/Koronka,  Calea Sighișoarei nr. 2.
Postacím: 540485 Târgu-Mureş, O.p. 9, C.p. 4


Tel: +40 265 206 210, fax: +40 265 206 211
E-mail: office@ms.sapientia.ro

btz webdesign