Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Fiatal Műszakiak Nemzetközi Tudományos Ülésszaka

Ha március, akkor ismét a fiatal műszakiak tudományos ülésszaka, immár 23 éve. A fórum nyitott mindazon műszaki alkotók számára, akik ezúttal bemutatják legújabb tudományos eredményeiket, s azoknak is, akik az új eredményeket első kézből szívesen hallgatják. Idén 145 szerző 74 kutatásába tekinthetünk be.

Örömmel értesítjük, hogy huszonharmadik alkalommal kerül sor Kolozsvárt a Fiatal műszakiak tudományos ülésszakára az EME Műszaki Tudományok szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara közös szervezésében.


A Kárpát-medence fiatal műszaki szakemberei számára megrendezett tudományos fórum célja a kutatás ösztönzése, a tudományos kapcsolatok kialakítása, valamint a magyar műszaki nyelv művelése.
Örvendetes az a tény, hogy az évek során rendezvényünk megőrizte népszerűségét. Az idén 146 szerző 75 dolgozat keretében mutatja be, illetve közli kutatási eredményeit.
A rendezvény fővédnöke: Lovász László akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, védnöke: Gyulai József akadémikus, a Novofer Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Tisztelettel meghívjuk Önt a Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszakának megnyitójára és előadásaira, Kolozsvárra.

A konferencia 2018. március 22-én, csütörtökön délelőtt 9.30 órától kezdődik a megnyitót követően négy plenáris előadással és Maros Dezső-díj átadásával a Protestáns Teológia Intézet díszteremében (Kolozsvár, Bocskai/Avram Iancu tér. 13. szám. I. emelet).
Plenáris előadások: Neves kutatók, tapasztalt oktatók a Fiatal műszakiak tudományos fórum megnyitóján. Négy kutató, négy városból, négy intézmény képviseletében, négy témával...
1. Gyulai József, MTA Energiatudományi Kutatóközpont, Műszaki Fizikai és Anyagtudományi
Intézet, MFA, Budapest, BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar, Elektronikus
Eszközök Tanszék: Ifjú műszaki értelmiségünk előtt álló kihívások - karrierépítés, sikerorientáltság a 21.század elején
2. Rajnai Zoltán, Óbudai Egyetem, Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki
Kar, Biztonságtudományi Doktori Iskola: Az IPAR 4.0 és a digitalizáció kockázatai
3. Johanyák Zsolt Csaba, Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar: Interpoláció alapú fuzzy modellalkotás
4. Tolvaj-Roșca Ferenc, Sapientia EMTE, Marosvásárhelyi Kar, Gépészmérnöki Tanszék: Fogaskerék modellezés és hajtáspontosság vizsgálat virtuális környezetben
 
Délután 14.00 órától hetvenegy előadás hangzik el hat szekcióban, az EME központi székházában (Jókai/Napoca utca 2–4. szám, I. emelet), illetve a Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem székházában (Bocskay-ház, Mátyás/Matei Corvin utca 2. szám).

A programfüzet itt érhető el: http://www.eme.ro/fmtu/EME_FMTU-programfuzet_2018.pdf

A rendezvény honlapja: http://www.eme.ro/fmtu/
 
A rendezvény közösségi oldalon (facebook) való eseménye: 

http://https: //www.facebook.com/events/150758135724184/

A rendezvény megnyitásával egy időben a konferenciakötet (a Műszaki tudományos közlemények 9. kötete), illetve a tanulmányok már olvashatók lesznek a világhálón (EDA-ban): http://eda.eme.ro/handle/10598/30288

 
Csatoltan a konferencia köszöntője.


Tisztelettel és szeretettel várjuk rendezvényünkre.
Kolozsvárt, 2018. március 18.

Bitay Enikő, az MTA külső tagja, az EME Műszaki Tudományok Szakosztály elnöke