Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Ballagás 2012

Idén is a már hagyományossá vált négy napos rendezvénysorozat keretén belül ballagnak a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar végzős hallgatói június 7-10. között.

Az egyetem Hallgatói Önkormányzata olyan programot állított össze, hogy az feledhetetlen emlékként maradjon meg minden végzősben és méltó zárása legyen az egyetemen eltöltött három, illetve négy évnek. A rendezvénysorozat csütörtökön délután 18 órakor kezdődik a kocogással.

A hagyomány szerint az útvonal a Deus Providebit épületétől  a Sapientia koronkai campusáig húzódik, ezen belül pedig 6 különböző kiindulópontból csatlakozik a hét ballagó szak:

1. Deus Providebit: Automatika és alkalmazott informatika szak és Informatika szak - indulás: 18:00

2. Pszeudoszféra: Mechatronika szak – előrelátható indulás 18:05

3. Poklos híd: Kertészmérnöki szak – előrelátható indulás 18:15

4. Fortuna megálló: Számítástechnika szak –  előrelátható indulás 18:20

5. Corina megálló: Fordító és tolmács szak – előrelátható indulás 18:25

6. Campus alja: Kommunikáció és közkapcsolatok szak - előrelátható indulás 18:30

A kocogás után 19:10 perctől az egyetem udvarán baranta bemutatóra kerül sor, amit majd tábortűz követ, 21 órától pedig hajnalig tartó placcos buli. Az egyetem udvarán sorra kerülő programokat még kiegészíti majd a gulyásozás.

Pénteken, június 8-ikán 16 órától folytatódik a rendezvénysorozat a Kultúrpalotában, ahol a díszoklevelek kiosztása lesz esedékes, mely eseményt egyetemünk két diákjának zenés műsora fogja színesíteni.

Szombaton egyetemünk épületében kerül sor az ünnepélyes ballagásra délelőtt 10 órától, majd vasárnap 21 órától hajnalig tartó kosaras bállal zárul a ballagási rendezvénysorozat, melynek hangulatát Szabó Előd és a Titán együttes fogja megfűszerezni.