Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Gólyabál 2013

A Marosvásárhelyi Hallgatói Önkormányzat 2013. november 21-én rendezi meg a Sapientiás Gólyabált, melynek idei tematikája a Magyar népmesék.

Elérkezett az utolsó és egyben legünnepélyesebb mozzanata a gólyák beavató rendezvénysorozatának.
 

,,Hol volt, hol nem volt…”- ez a kezdőmondat bizonyára mindannyiunk gyerekkorát megalapozta. A mesék világa elengedhetetlen kiegészítője minden ember gyerekkorának, nagy szerepet játszik fantáziánk, képzelőerőnk és érzelemvilágunk fejlődésében.

Újból színpadra lép a tizenegy szakot képviselő négy-négy gólya, akik egy mesésen-humoros délutánt biztosítanak a közönségnek, szakbemutatóval és előadással készülve, felidézve a magyar népmesék világát. Az előadások komplexitása annak köszönhető, hogy a közös négy alapkarakter közül egyik kakukktojás és nem népmese szereplő. Vasorrú bábák, szőke hercegek, udvari bolondok és kicsi, kínai űrhajósok fordulnak meg a színpadon. Az előadások eseményszála a szőke herceg megmentésén alapul, egyik karakter segítve e cél elérésében, míg a másik hátráltatva a folyamatot. Az előadás összeállításában a csapatok tíz kifejezést is be kellett ékeljenek párbeszédjeikbe, melyek humoros, ismert székely szójárások. A kezdőszituáció és a kifejezések tehát egyeznek, ami viszont megkülönböztető jelként szerepel, azok az attitűdök. Ugyanis mindenik csapatban valamelyik karakter dadogni, nagyot hallani, fontoskodni, pöszén beszélni, tikkesen, depressziósan, pláza cicásan, harciasan, tudathasadásosan vagy paranojásan fog viselkedni. A gólyabál második felében a karakterek meglepetés próbákon kell majd összemérjék ügyességüket.  

Garantáljuk, hogy senki nem fog unatkozni!  

A Sapientiás hagyományhoz illően, tehát idén sem Mr. és Mrs. Gólyabál titulusának elnyerése a cél, hanem csapatok versenyeznek egymással. A fődíj igen kecsegtető, ugyanis az első csapat egy görögországi kirándulást nyerhet a Thomas Hux utazási iroda jóvoltából.

A Gólyabál 2013. november 21-én, csütörtökön, 17 órától veszi kezdetét, a kövesdombi Maros Művészegyüttes előadótermében. Este 10 órától egy fergeteges buli zárja a gólyabált, a Jazz and Blues klubban. Idei meghívottként Ludmilla biztosítja az igazi bulihangulatot, előtte pedig a PR Party rezidense, Andriss adja a talpalávalót.

Jegyeket elővételben 13 lejért lehet vásárolni a Sapientia büféjében. Ezzel a jeggyel részt lehet venni az előadáson és a bulin is. Idén azonban ismét lehetőség nyílik mindkét helyszínen külön jegyet vásárolni. Az előadásra a belépő ára 7 lej, a buli pedig 10 lejbe kerül.

Szeretettel várunk mindenkit egy hetedhét országra szóló vigadalomra!