Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Légy te is önkéntes!

A Sapientia EMTE marosvásárhelyi kara 2013. november 5-én, kedden, Önkéntes Börzét szervez "Légy te is önkéntes!" címmel.

Karunk célja felhívni a figyelmet az önkéntesség fontosságára, erősíteni a civil elkötelezettséget, bevonni a hallgatókat, oktatókat és személyzetet a közért végzett értékes munkába. A Sapientia kezdettől fogva része volt Marosvásárhely közösségi életének. Volt és jelenlegi diákjaink közül sokan tevékenyek valamely civil szervezetben.
 
November 5-én 10 és 16 óra között az Aulában néhány marosvásárhelyi civil szervezet lesz jelen a közélet, a szociális és a kulturális élet területéről. A szervezetek képviselői szóróanyaggal, tájékoztatóval, programokkal készülnek a börzére, melyekbe kedve és ideje szerint bárki bekapcsolódhat. A cél önkénteseket toborozni a különféle programokhoz.
 
Az önkéntes munka hasznossága, szépsége és közösségépítő jellege mellett számos előnnyel jár később is a munkaerő-piacon. A hallgatóknak tudniuk kell, hogy ösztöndíjak, gyakornoki munkák vagy állások megpályázásakor az önkéntes tapasztalat nemcsak előnyt jelent, hanem egyre inkább feltétellé, a szakmai önéletrajz kötelező elemévé válik.