Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Ballagás 2013

Idén három napos rendezvénysorozat keretén belül ballagnak a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar végzős hallgatói június 6-9. között.

A rendezvénysorozat csütörtökön délután 18 órakor kezdődik a Sapientiás kocogással. A hagyomány szerint az útvonal a Deus Providebit épületétől  a Sapientia koronkai campusáig tart. A kocogás során hat különböző kiindulópontból csatlakozik a kilenc ballagó szak:

1. Deus Providebit: Automatika és alkalmazott informatika szak - 18:00

2. Pszeudoszféra (Bolyai-tető): Informatika szak és Számítástechnika szak – előrelátható indulás 18:05

3. Poklos híd: Fordító és tolmács szak – előrelátható indulás 18:15

4. Fortuna megálló: Mechatronika szak és Távközlés szak–  előrelátható indulás 18:20

5. Corina megálló: Kertészmérnöki szak és Egészségügyi szakpolitikák és szolgáltatások szak – előrelátható indulás 18:25

6. OMV benzinkút: Kommunikáció és közkapcsolatok szak - előrelátható indulás 18:30

A kocogás után az egyetem udvarán tábortűz fényében gulyásozásra kerül sor, 21 órától pedig hajnalig tartó buli zárja az első napot.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem ebben a tanévben Marosvásárhelyen szervezi meg  központi évzáróját és ballagási ünnepségét. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az ünnepségen Németh Zsolt úr, a magyar Külügyminisztérium parlamenti államtitkára lesz a díszvendégünk, akinek az egyetem alapításában és fejlesztésében betöltött kiemelkedő szerepének elismeréseként átadjuk a Sapientia EMTE Bocskai István-díját. Az ünnepély június 8-án, szombaton 9 órakor kezdődik az aulában.

Június 9-én, vasárnap, 21 órától hajnalig tartó kosaras bállal zárul a ballagási rendezvénysorozat, melynek hangulatáról az Orosz Detektívegylet, marosvásárhelyi együttes gondoskodik.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!