Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Sapientia ECN 2013

Nyolcadik alkalommal szervezik meg a Sapientia ECN 2013 nemzetközi programozó és matematika versenyt a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Karán 2013. május 11-én.

Részleteket a verseny honlapján lehet találni.

Idén tizenkét egyetem és öt középiskola jelentkezett a programozás szekcióba, ugyanakkor három egyetem és hat középiskola jelentkezett a matematika szekcióba.

A programozás szekcióban a háromtagú csapatok egy számítógéppel rendelkeznek (a campus aulájában kiépített hálózatban), és 10 feladatot kell megoldaniuk 5 óra alatt. A verseny angol nyelven folyik. Bár az egyetemi csapatok ugyanazt a feladatsort kell, hogy megoldják, mint a középiskolások, a verseny támogatói külön díjazzák őket. A matematika verseny (4 feladat) magyar nyelven zajlik, csak középiskolás csapatok részére. A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara mindkét szekcióban, az első három helyezett középiskolás csapat tagjait felveszi tandíjmentes, ösztöndíjas helyekre bármelyik szakot választanák is. A versenyt elismerték az ACM programozói világverseny dél-kelet Európai döntője első előselejtezőjének a kolozsvári régióban. Ez azt jelenti, hogy e régió egyetemeiről további csapatok tízei kapcsolódnak be on-line módon a sapientiás versenybe.

A verseny célkitűzései közé tartozik a kapcsolatok kiépítése és ápolása az Kárpát-medence egyetemi központok között, a Sapientia és az erdélyi középiskolák között, valamint a diákság és a régió IT cégei között. Örömmel vettük tudomásul, hogy a tavalyhoz képest kétszer annyi informatikai cég érdeklődik a verseny, valamint a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Informatika szakos hallgatói iránt.


Részleteket a verseny honlapján lehet találni.