Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Kedvezményes előadás Sapientiásoknak

Sapientiások kedvezményesen válthatnak jegyet a Két lengyelül beszélő szegény román című előadásra, amelyet 2013. április 25-én, csütörtökön, 20 órától játszanak a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

Dorota Masłowska Két lengyelül beszélő szegény román című darabját országos bemutatóként vitte színre a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Theodor Cristian Popescu rendezésében.

Az előadás tematikájánál fogva elsősorban a fiatal felnőtt közönséget célozza, de gondolatébresztő lehet az érettebb korosztályok számára is. A darab szerzője Dorota Masłowska a kortárs lengyel irodalom sztárja maga is nagyon fiatal. A marosvásárhelyi bemutatót számos külföldi premier előzte meg. Bemutatták Budapesten a Katona József Színházban, és műsoron van a New York-i Abrons Art Centerben is.

Az előadás rendezője, Theodor Cristian Popescu szerint a darab egyfajta utazás a hallucinációk világában, egy olyan világba, amely nem a logikára épül, így akár egy mentális utazásnak is lehet tekinteni.

Az előadásra jegyet az egyetem büféjében lehet váltani kedvezményesen 10 lej értékben.