Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Tanszéki és kari szintű választások a Sapientián - az új Szenátus megválasztása

Az egyetemi választások folytatásaként 2020. szeptember-október hónapban, a Sapientia EMTE Szenátusa által elfogadott ütemezés alapján tanszékvezetőt, kari tanácsi tagokat, tanszéki tanácsot és szenátusi tagokat választ az egyetemi közösség.

Tanszéki szinten a választásokat a jelenlegi a tanszékek szervezik a Kari Választási Bizottságok koordinációja és a kari vezetés támogatása mellett.
 
A tanszékvezetői és kari tanácsi tagságra 2020. szeptember 21-ig kell benyújtani a pályázatokat.
 
Tanszéki szinten a választásokat október 5–9. között kell megtartani. Ekkor tanszékvezetőt, kari tanácsi tagokat és tanszéki tanácstagokat választanak az oktatók. A tanszéki szintű választásokra a hagyományos módon, a főállású oktatók részvételével kerül sor, az érvényben levő egészségügyi (járványvédelmi) előírások betartásával. Sikertelen szavazás esetén a választás október 12–16. között ismételhető meg.
 
A szenátusi tagságra szeptember 30-ig lehet pályázatot benyújtani.
A szenátusi tagokat titkos szavazással október 20-án választják meg a szavazásra jogosult oktatók. Ugyanekkor kerül sor a hallgatók kari tanácsi és szenátusi képviselőinek megválasztására, amelyre a járványügyi helyzet miatt online módon kerül sor.
 
Sikertelenség esetén, a kari szintű választások október 27-én ismételhetők meg.
 
Kari szinten a választási eredmények jóváhagyására október 28-29-én kerül sor.
 
Egyetemi szinten a szenátus október 30-án erősíti meg a választások eredményeit, beleértve az új szenátusi tagok megválasztását is.
 
A szenátus elnöki tisztségére vonatkozó jelöléseket november 2-ig kell benyújtani. Az új Szenátus megalakulásának időpontja: november 6. Ekkor kerül sor az új szenátus elnökének megválasztására (sikertelen választás esetén az ülést november 13-án kell megismételni)
 

A választási szabályzat és a Szenátus által elfogadott ütemterv ITT és ITT olvasható.