Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Kommunikáció szakos hallgatóink a METU Startup Lab nemzetközi vetélkedőn

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának kommunikáció és közkapcsolatok szak harmadéves hallgatói részt vettek a Budapesti Metropolitan Egyetem által, 2020. november 5-én Budapesten szervezett, angol nyelven zajló METU STARTUP LAB nevet viselő vetélkedőn, mely a járványhelyzetre való tekintettel idén online zajlott. 

A nemzetközi részvétellel zajló vetélkedőn a diákok öt fős csapatokban versenyeztek egymással.
A verseny keretében a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem diákjai olyan egyetemekkel mérhették össze tudásukat, mint a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Stuttgarti Média Egyetem.
 
A verseny során a csapatoknak egy startup vállalkozást kellett sikeresen elindítaniuk és 12 hónapon át működtetniük az EDUardo for Start-Up Trainers nevű üzleti szimulációs program segítségével. A startup működtetése során a csapatoknak havonta meg kellett határozniuk a termék révén megszólítani kívánt célcsoportokat, a rendszerfejlesztésre és a marketing tevékenységekre szánt befektetések nagyságát és az emberi erőforrások alakulását. A szimulációs verseny zárásaként a csapatoknak egy üzleti bemutatót kellett készíteniük, ahol bemutatták az alkalmazott stratégiát és a startup fejlesztésével kapcsolatos jövőbeli terveket. A csapatok teljesítményét egy szakértőkből összeállított zsűri értékelte A rendezvény díjkiosztóval zárult.
 
Az öt fős csapat tagjai: Bucur Timea, Csiky Eduárd, Józsa Zsófia, Koncz Anita és Karácsony Endre voltak.
A csapatot felkészítő tanárok: Tőkés Gyöngyvér és Vajda András.