Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Gólyatábor 2012

Gólyatábor

Elsődleges jelentése -> egy olyan rendezvény, melyet az elsőéves egyetemistáknak szerveznek, azzal a céllal, hogy megismerjék diáktársaikat, betekintést nyerjenek egymás tájjellegzetes kifejezéseibe (gazsó, megyek hozzád-megyek nálad, abonament, karolifer, "hogy még vagy" stb.).

A legmélyebb nyomokat hagyó ismerettségek, az első komoly sztorik és legelső benyomások a golyatáborban alakulnak ki.

Három nap, távol a várostól, együtt másik száz vadidegen emberrel, akiknek nagyrészét ismerősként/barátként üdvözli az ember a gólyatábor lejárta után. Az érzés, hogy van pár ismerős egy idegen városban sokszor sokat segíthet. Másik fontos dolog, hogy az ember főként egyetemi évei során építi ki azt a kapcsolati hálót, amely segít az életben való boldogulásban. Ha nem vagy az a könnyen ismerkedő típus, akkor nem te ismerkedsz meg emberekkel, hanem ők ismerkednek meg veled. Ha marosvásárhelyi vagy, akkor lehetőséged adódik tanulni pár új kifejezést, hallani pár új történetet (főleg olyan történeteket, amelynek a forgatókönyve nem a "lakótelepen" volt megírva).

  • Három nap, tele ismerkedős - és csapatépítő játékokkal, próbatételekkel, bulikkal es szórakozással.
  • Három nap, amin muszáj ott lenni.
  • Három nap, ami egy életre meghatározó lehet.
  • Három nap, ami alatt bebizonyíthatod, hogy képes vagy aktív tagja lenni egy csapatnak, alkalomadtán képes vagy felvállalni a vezető szerepet, képes vagy felelős döntéseket hozni, figyelembe véve a csapattársaid elvárásait.
  • Három nap, ami olyan, mint egy igazi élet kapszula. Minden van benne, nagyon rövid idő alatt.
  • Három nap, amit otthon is eltölthetsz youtube videók nézegetésével, facebookozással es alvással. Persze ezt nem ajánljuk, mert a mozgás meg a hegyi levegő sokkal egészségesebb.
  • Három nap, ahol megjelenik a valasztóvonal az árral sodródó és az árral szemben úszó emberek között.
  • Három nap, ahol a friss és életerős golyákon kívül csak az egyetem szórakozási motorját irányító Hallgatói Önkormányzat tagjai vannak ott. Csak olyan emberek, akiktől tanulni lehet az egyetemista életről, a "túlélésről", akiktől hallhatsz pár jó történetet az egy-két-három évvel ezelőtti helyzetről.
  • Három nap, amit neked és érted rendeztek.

Három nap. És a helyek száma korlátozott. (Erről további információt egyetem kezdésekor kap mindenki a Hallgatói Önkormányzattól). Aki nem került fel a listára, az maximum képeket láthat, hogy milyen volt, illetve sztorikat hallhat, amiket nem fog érteni... Mert mindig csak az érti igazán, aki ott volt.

A Gólyatábor időpontja: 2012. szeptember 28-30. Iratkozni 2012. szeptember 19-én, szerdán 8:00-14:00 között, valamint szeptember 20-án, csütörtökön 10:00-16:00 között lehet a HÖK irodában(241-es terem)!

Korábbi gólyatáborokról fényképeket itt láthattok.

De ízelítőnek íme a 2009-es Gólyatábor promo videoója: