Innovatív vállalkozói tevékenység a Közép régióban - első bemutató

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  Moodle  ISSUU  Könyvtár 
Innovatív vállalkozói tevékenység a Közép régióban - első bemutató
Innovatív vállalkozói tevékenység a Közép régióban - első bemutató
Innovatív vállalkozói tevékenység a Közép régióban - első bemutató
    2022. jan. 18.

Az “Innovációs Vállalkozói Projekt, Központi Régió“ / "Proiectul Antreprenoriat inovator in regiunea Centru" egy képzési program, mely egy Üzleti Tervezési pályázattal végződik, egyetemista hallgatóknak címezve (akik legalább II. éves egyetemi hallgatók), mesteri képzés hallgatói vagy doktoranduszok.


A program első bemutatója 2022. január 18-án lesz a 114-es előadóban, a 14 órától kezdődő Innover Nap keretén belül. 


Jelentkezési feltételek:

  • II, III, IV. éves egyetemi-, mesteri képzés hallgatói avagy doktoranduszi minőség;
  • Nem pályáztak/pályáznak más hasonló Európai Uniós finanszírozás szerinti projektet.

A képzés 2022 februárjában veszi kezdetét. Időtartama 5 nap, a következő elosztás szerint: 3 nap (napi 8 órai elméleti oktatással) + 2 nap (napi 8 órai gyakorlati munkával), amely a képzés folyamán elkészített Üzleti Terv bemutatásával, megvédésével zárul majd egy vizsga keretén belül. A képzésen egy kávészünet is biztosított. Abban az esetben, ha a bemutatott Üzleti Terv nyertesnek bizonyul, a nyertes pályázó 60.000 euró finanszírozásban részesül, vissza nem térítendő finanszírozási támogatásként az általa létrehozott Start-UP cég elindításához.

FONTOS!

  • A képzés ingyenes és fizikai (offline) vagy online jelenléttel is lehetséges. A képzés 28 fős csapatokba szervezve lesz lebonyolítva.
  • A pályázó iratkozása akkor érvényes, jelentkezése pedig visszaigazolt a projekthez, ha a tanulmányait igazoló igazolás birtokában van. Az igazolás felmutatása nélkül nem iratkozhat és nem vehet részt a programon.

 Iratkozáshoz szükséges fontos dokumentumok:

  • 6 db űrlap (formanyomtatvány) kitöltése;
  • Hallgatói viszonyt igazoló okirat;
  • Személyazonossági igazolvány másolata;
  • Születési bizonyítvány másolata;
  • Házassági bizonyítvány másolata (amennyiben van);
  • Személyes adatok (telefonszám, e-mail cím és a személy neve, aki javasolta a pályázatot).

 

Pályázati dokumentumok leadási határideje: 2022. március 4.

 

 Bővebb információ ITT, illetve az alábbi elérhetőségek egyikén:

antreprenoriat.inovator2022gmail.com

Tel: +40751382786

Szabo Imelda

Végzős egyetemisták, mesteris hallgatók és doktoranduszok számára hirdet pályázatot Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa
A jelentkezési űrlapot 2022. január 31-ig (postabélyegző dátuma) lehet leadni és még aznap 15 óráig szükséges a jelentkezési lapot a fent említett e-mail címre elküldeni.

XXI. Kari Tudományos Diákköri Konferencia - Felhívás
A Hallgatói Önkormányzat (msHÖK) és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Tudományos Diákköri Tanácsa meghirdeti a XXI. Kari Tudományos Diákköri Konferenciát-, (msTDK 2022).

Pályázati felhívás tudományos, illetve oktatási kiválósági eredményekre megítélhető minősítési bérkiegészítésre – 2022
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet a Sapientia EMTE főállású oktatói számára a 2019, 2020 és 2021-ban közölt tudományos, illetve oktatási munkák díjazására, minősítési bérkiegészítés formájában. A bérkiegészítés havi bruttó 550–5000 lej közötti összeg lehet, a pályázat értékelése során elért pontszám szerint.

PÁLYÁZAT rangos nemzetközi (D1, Q1, Q2-es) szakmai folyóiratban közölt cikkek publikálási költségeinek a térítésére – 2022
A pályázat célja a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem keretében dolgozó főállású oktatók külföldi publikációs tevékenységének a támogatása, a kiemelkedő tudományos eredmények láthatóságának a javítása, valamint az intézmények nemzetközi elismertségének a növelése.

PÁLYÁZAT nemzetközi tudományos konferenciákon, művészeti fesztiválokon és kiállításokon való részvétel támogatására – 2022
A Sapientia Alapítvány – Kutatási Programok Intézete (KPI) pályázatot hirdet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE), valamint a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) főállású oktatói számára nemzetközi tudományos konferenciákon, művészeti fesztiválokon, illetve kiállításokon való részvétel támogatására.

Vizsgaidőszakban szombaton is nyit a könyvtár
A téli vizsgaidőszakban és az azt megelőző héten a könyvtár szombatonként is várja olvasóit

Gyergyóditrói diákok látogattak el a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központba
A gyergyóditrói Puskás Tivadar Szakképző Líceum diákjai látogattak el a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központba tanáraik kíséretében, a központ oktatói pedig bemutatták az oktatási kínálatot valamint a helyszíni infrastruktúrát.

10 éves az AlgoRythmics YouTube csatorna
10 éves az AlgoRythmics YouTube csatorna.

Bocskai-díjak átadásával zártuk a jubileumi 20. évfordulós évet

IV. Innover Innovációs csapatverseny - Meghosszabbított jelentkezési határidő
Meghosszabbításra került a IV. Innover - Innovációs csapatverseny jelentkezési határideje.

Téli vizsgabeosztás 2022
A 2021/2022-es tanév téli vizsgabeosztása itt követhető.

Könyvtári nyitvatartás a karácsonyi vakációban 2021

Szakrandi - Csép Éva Andrea
A Kommunikáció és közkapcsolatok szak idei utolsó rendezvényén Csép Éva Andrea parlamenti képviselő, szakunk egykori diákja tart műhelygyakorlatot, a Szakrandi rendezvénysorozaton belül.

Pályázati kiírás tanársegédi állás betöltésére - 2021/2022 tanév, II. félévétől
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet meghatározott időre szóló tanársegédi állások betöltésére a 2021/2022-es egyetemi év második félévétől.

Részleges hallgatói kari tanácsi képviselő választás 2021 - Eredmény
A második fordulón, 2021. november 22-én megtartott részleges választáson a szavazás menete szabályszerű és a törvényes előírásoknak megfelelő volt.

Versenyfelhívás: IV. Innover - Innovációs csapatverseny
Ha műszaki fejlesztési ötleteid vannak és ezek piaci értékesítéséről álmodozol, készíts egy hiteles üzleti tervet és mutasd be!

Tájépítészeti TervMix 2021
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának campusán kerül sor december 14.-én du. 16 órakor az aulában a tájépítészmérnöki szak évzáró rendezvényére.

Másodéves erdőmérnök hallgatóink szakmai tanulmányúton vettek részt Sopronban
Soproni tanulmányúton vettek részt a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karához tartozó Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ másodéves erdőmérnök hallgatói. A tanulmányút kezdeményezője és koordinátora dr. Náhlik András egyetemi tanár volt, az út soproni Erdészeti és Faipari Képzést Támogató Alapítvány támogatásával valósult meg. Dr. Farkas Attila, az erdőmérnöki szak programfelelőse végigkísérte a diákokat a tanulmányúton - az ő beszámolóját olvashatják.

XVII. Agrártudományi Konferencia – Agrártudomány az élhető jövőhöz
Online térben rendezik meg a XVII. Agrártudományi Konferenciát Agrártudomány az élhető jövőhöz néven 2021. december 10-én, 10 órai kezdettel.

NSKI Diplomamunka pályázat 2021-2022
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázatot hirdet alap-és mesterszakos felsőoktatási hallgatók részére, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására. Jelentkezési határidő: 2022. február 15.

Lépj velünk pályára! – VIII. PontKom kommunikációs konferencia
Az elmúlt években megrendezésre került a PontKom néven futó szakmai konferencia, amely már hagyománynak tekinthető a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Kommunikáció és közkapcsolatok szakán.

Kenéstechnikai előadás
2021. december 7-én, 8 órai kezdettel kenéstechnikai előadást tart Gyepesi Deák Géza és Hasznosi Zsolt a Leco cég képviseletében a Marosvásárhelyi Karon.

Sepsiszentgyörgy - Nyílt Napok

Pályázati felhívás: Klebelsberg Kuno Tehetséggondozó ösztöndíj
A Külgazdasági és Külügyminisztérium ösztöndíjpályázatot hirdet a kulturális és tudománydiplomáciai feladatok ellátásáról szóló 241/2016. (VIII. 16.) Korm. rendelet alapján a 2022-es évben a magyarországi, szülőföldi és csehországi felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató határon túli magyar hallgatók és vezetőtanáraik részére, a Balassi Bálint − ösztöndíjprogram − Klebelsberg Kuno Tehetséggondozó ösztöndíjban való részvételre.

Mestertanár Aranyéremben részesült karunk oktatója
A 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) ünnepi záróülésén került átadásra többek között a Mestertanár Aranyérem, amelyben Karunk oktatója, dr. Antal Margit egyetemi docens is részesült. 

November 29 - szabadnap
Rektori rendelet értelmében november 29, hétfő oktatás- és munkaszüneti nap a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán is.

MTNE - Molnár Katalin plenáris előadása
Molnár Katalin, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán belüli Kertészmérnöki Tanszékének tanársegédje a Magyar Tudomány Erdélyben 20. fórumán plenáris előadást tart Termesztéstechnológiák intenzivizálása a növények védekezőmechanizmusát indukáló kezelőanyagok alkalmazásával címmel.

Második forduló - Részleges hallgatói kari tanácsi képviselő választás 2021
A 2021. november 15-i részleges Kari Tanácsi képviselőválasztás első fordulója a szavazók alacsony részvétele miatt érvénytelen.

Gyászjelentés - Dr. Dudás Illés
Mélységes szomorúsággal és őszinte együttérzéssel értesültünk dr. Dudás Illés professzor, a Miskolci Egyetem professzorának, az MTA doktorának halálhíréről.

A Sapientia EMTE a Builder Method nemzetközi kutatási projektben
Elindult a Builder Method nemzetközi kutatási projekt.

XXII. Műszaki Tudományok Ülésszaka
Az idén is megrendezésre kerül a Műszaki tudományok ülésszaka az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara közös szervezésben, a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében. Kezdési időpont: 2021. november 20., szombat 10.00 óra.

SmartStudent stand az aulában
November 16-tól kezdve kedden és csütörtökön 10-14 óra között a SmartStudent kirendeltsége lehetőséget biztosít a diákok számára, hogy éves bérletet váltsanak a marosvásárhelyi Közszállítási Vállalat autóbusz-járataira.

Változás az orvosi rendelőt illetően
2021. november 16 és 30 között a Marosvásárhelyi Kar egyetemi orvosa, Dr Finna Judit nem lesz elérhető.

Kiss Elemér Szakkollégium: Dr. Nagy Viktor előadása
A Kiss Elemér Szakkollégium 2021. évi novemberi ülésszakán, 2021. november 16-án, Dr. Nagy Viktor egyetemi docens, az Óbudai Egyetem...

Tenderfelhívás - Számítástechnikai eszközök 2021
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara pályázatot hirdet számítástechnikai eszközök beszerzésére.

Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei Konferenciája (TUDOK) 2021/2022
Idén is megrendezik a Tudományos Diákkörök XXII. Kárpát-medencei Konferenciáját 2022 március végén, április elején.

Oktatásszervezési rendelkezések november 8-tól a Marosvásárhelyi Karon
A 2566/2021. 10. 29-i Szenátusi határozat életbe ültetésének érdekében a Bővített Kari Vezető Tanács az alábbi döntéseket hozta:

XXVI. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Verseny
A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán rendezték meg idén Felsőoktatási Irányítástechnikai Oktatásmódszertani Egyesülettel közösen a XXVI. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyt, amelyen a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara is képviselte egyetemünket. A versenyen 11 különböző intézményből 16 csapat mérte össze tudását november 2-4 között.

Járványügyi rendelkezések november 8-tól az országos szinten elrendelt vészhelyzet időszakára
A jelenléti oktatás minden egyetemi helyszínen történő újrakezdése érdekében a Szenátus járványügyi rendelkezések életbe léptetését fogadta el.

MagyarAdás: Interjú Dr. Gagyi József egyetemi tanárral
2021. november 1-i MagyarAdás Beszélgetések a kávéházban című műsor vendége a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának oktatója, Dr. Gagyi József egyetemi tanár volt.

Riminiben jártak tanulmányúton a Tájépítészet szakos hallgatóink
Október 15 és 18. között a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának harmad- és negyedéves tájépítész hallgatói az olaszországi Riminiben voltak tanulmányúton.

Ideiglenes online oktatás
2021. október 25 és november 7-e között a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán ideiglenesen online térben zajlik az oktatás.

Dísznövény 2020 - ELMARADT
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a székelyudvarhelyi és a kézdivásárhelyi dísznövény kiállításokat szervező magyarországi ASSA-DiVi Kft-vel közösen nemzetközi rendezvényt szervez 2020. április 24-26. között a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán.

Dísznövény 2019 - Kertészeti kiállítás és vásár
III. Kertészeti kiállítás és vásár

Dísznövény 2018 - Kertészeti kiállítás és vásár
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara a székelyudvarhelyi és a kézdivásárhelyi dísznövény kiállításokat szervező magyarországi ASSA-DiVi Kft-vel közösen, immár második alkalommal, nemzetközi kertészeti rendezvényt szervez 2018. május 4-6. között az egyetem koronkai székhelyén.

Dísznövény 2017 - Nemzetközi kertészeti kiállítás és vásár
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a székelyudvarhelyi és a kézdivásárhelyi dísznövény kiállításokat szervező magyarországi ASSA-DiVi Kft-vel közösen nemzetközi rendezvényt szervez 2017. május 5-7. között a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán.

Harang-projekt
A Sapientia EMTE Műszaki és Humántudományok Kar Kommunikáció és közkapcsolatok szak 2010-2013-as évfolyamáról négy III. éves hallgatónak született egy ötlete 2012 őszén: egy harangot szeretnének állíttatni az egyetem számára. A projekt célja, hogy a harang közösségszervező szimbólumként szerepeljen.

Önkéntesség-konferencia 2021
Karunk adott otthont az Önkéntesség támogatása, elismertetése és munkaerőpiaci hasznosítása Kelet-Európában (2020-1-RO01-KA203-079899) című projekt disszeminációs rendezvényének, az Önkéntesség-konferenciának. 

Részleges hallgatói kari tanácsi képviselő választás 2021
A Sapientia EMTE Szenátusa 2021. szeptember 10-i ülésének határozata alapján elrendelte a megüresedett döntéshozó testületi helyek betöltésére a részleges kari tanácstag választás megszervezését a Marosvásárhelyi Kar hallgatói kari tanácsi képviselő poziciójára.

Álláshirdetés – Labortechnikus (STK)
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban működő Agrármérnöki képzés labortechnikusi feladatkörét betöltő állásra.

Álláshirdetés – Könyvtáros (STK)
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ könyvtárosi feladatkörét betöltő állásra.

Álláshirdetés labortechnikusi állás betöltésére a Matematika-Informatika Tanszékre 2021
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara munkatársat keres labortechnikusi állás betöltésére a Matematika-Informatika Tanszékre.

Felhívás - Sinkovits Imre Kollégium
Az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület (IKoN) Sinkovits Imre Kollégium néven 2021 végén szakirányú képzést indít.

Szociális ösztöndíj pályázat 2021/2022, I. félév
A 2021/2022-es tanév I. félévére szociális ösztöndíjat igénylő hallgatók 2021. október 20-ig nyújthatják be ösztöndíj pályázatukat.

Húsz tanév együtt – jubileumi évfordulós Egyetem Napját szerveztünk Csíkszeredában
Közösségi futással, kiállításokkal, pódiumbeszélgetéssel, koncertekkel, díszünnepséggel, majd egy kis zenés-táncos mulatsággal ünnepeltünk.

XXII. Műszaki Tudományos Ülésszak - felhívás
Az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara az idén hibrid-konferencia formájában szervezi meg a XXII. Műszaki Tudományos Ülésszakot, a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében, 2021. november 20-án.

Tanszékvezető választás az Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszéken - 2021
A Sapientia EMTE Szenátusa 2021. szeptember 10-én elrendelte a 2542-es határozat értelmében a részleges tanszékvezetői választás megszervezését a Marosvásárhelyi Kar Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszékén.

ERASMUS+ kiegészítő pályázat oktatási és képzési célú mobilitási támogatásra
A Sapientia EMTE Erasmus+ kiegészítő pályázatot hirdet oktatási és képzési célú mobilitási támogatás elnyerésére a 2021/2022-es tanévben mindazoknak, akik 2020-ban nem pályáztak.

Pályázati felhívás: Erasmus+ hallgatói tanulmányi mobilitás a 2021/22-es tanév II. félévében
Az Európai Unió Erasmus+ Programjának keretében a Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára tanulmányi mobilitáson való részvételre a 2021/2022-es tanév második félévében.

Kommtakt 2021
2021. október 5-én ismét fizikai jelenléttel zajlott a Kommtakt, a Kommunikáció és közkapcsolatok szak összerázója.

Az anyagtudomány az interdiszciplináris kutatások fókuszában - Bitay Enikő előadása
Az Artes Liberales előadássorozat elsőként Bitay Enikő Az anyagtudomány az interdiszciplináris kutatások fókuszában című előadását láthatjuk 2021. október 8-án, 18.00 órától.

Egyetem Napja - Sapientia EMTE
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2001. október 3-án nyitotta meg kapuit, amelynek 20. évfordulóját idén Csíkszeredában ünnepeljük.

A Debreceni Egyetem Növényvédelmi Intézetének látogatása a Marosvásárhelyi Sapientián
Dr. Tarcali Gábor, a Debreceni Egyetem Növénvédelmi Intézetének képviselelében 2021. szeptember 30-án ellátogatott a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karára.

Órarend 2021/2022 I. félév
A 2021/2022-es tanév I. félévének órarendje

Tanárképző Intézet - Felvételi beszélgetés beosztás 2021
Alább megtekinthető a felvételizők beosztása.

Könyvtár nyitvatartás
A jelenléti oktatásra való visszatéréssel egyidejűleg visszaállítjuk a könyvtárban is az eredeti nyitvatartást. A megfelelő...

Indul a FilmioKlub
A Nemzeti Filmintézet vadonatúj kezdeményezése nyomán a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán is elindul a FilmioKlub.

Tanévnyitó Ünnepély a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban
2021. szeptember 21-én került megrendezésre a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi és Kolozsvári Karához, illetve a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karához tartozó Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ tanévnyitó ünnepi ülésére.

Tanárképző Intézet - Beiratkozás 2021
Beiratkozás a 2021/2022-es tanévben a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán működő Tanárképző Intézet képzéseibe:

Bentlakás - Őszi pályázati eredmények a 2021/2022-es tanévre
Hallgatók elszállásolása a bentlakásban a 2021/2022-es egyetemi tanévben.

A Sapientia EMTE és a Pécsi Tudományegyetem közös tanévnyitója a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban
2021. szeptember 21-én a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban közös tanévnyitó ünnepségre kerül sor a Sapientia EMTE...

Őszi bentlakás jelentkezés a 2021-ben felvételizőknek
A felvételire iratkozók sikeres felvételi esetén a helyfoglalás után adhatják le a pályázatukat a fennmaradt helyekre.

Mesterképzés - Őszi felvételi eredmények 2021
Fejlett mechatronikai rendszerek Növényorvos Szoftverfejlesztés FONTOS TUDNIVALÓK A HELYEK ELFOGLALÁSÁVAL KAPCSOLATBAN A...

Alapképzés - Őszi felvételi eredmények 2021
Az alapképzés 2021-es őszi felvételi eredményei: Agrármérnöki szak Erdőmérnöki szak Automatika és alkalmazott informatika...

Összerázó Hét – Ask to join! Program 2021
2021. szeptember 13-19 között zajlik a regisztrációs hét, amelyre az idei és a tavalyi gólyákat is szívesen várjuk.

Bentlakás - Beköltözés 2021
2021. szeptember 11-től kezdve el lehet foglalni a marosvásárhelyi kampusz bentlakásába nyert helyeket.

XIV. Csűrszeminárium - Fesztiválszervezés és brand építés járvány idején
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Kommunikáció és közkapcsolatok szakos diákjai számára idén XIV. alkalommal kerül megszervezésre a Csűrszeminárium.

Tanévnyitó a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán 2021
2021. szeptember 13-án, 9 órai kezdettel kerül megrendezésre a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának huszonegyedik tanévnyitója.

Óraadói állás 2021/2022-es tanév I. félévére
Pályázati kiírás óraadó tanársegédi állások betöltésére a 2021/2022-es tanév I. félévére:

Őszi felvételire hirdetett helyek száma - 2021
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karára 2021. szeptember 6-8. között online lehet iratkozni a következő tandíjmentes és tandíjas helyekre a felveteli.sapientia.ro honlapon. Az iratkozás 2021. szeptember 8-án, 16 órakor zárul.

2021-es őszi kiegészítő vizsgabeosztás
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar 2021-es őszi kiegészítő vizsgabeosztása itt található.

Álláshirdetés – labortechnikusi állás betöltésére - 2021
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara munkatársat keres labortechnikusi állásra.

Pályázati kiírás tanársegédi állás betöltésére - 2021/2022 tanév, I. félévétől
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet meghatározott időre szóló tanársegédi állás betöltésére a 2021/2022-es egyetemi év első félévétől.

Az online térbe költözik a MathInfo 2021-ben
MathInfo – a konferencia, ami összeköti a különböző országokból érkező, különböző matematikai és informatikai tevékenységekkel foglalkozókat egy fiatal és fejlődő egyetemen.

Könyvadomány érkezett a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központba
Megérkeztek a könyvadományok a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjába. Az esemény során kerekasztal beszélgetésre került sor, majd az intézmény infrastruktúrájába nyerhettek betekintést az OEE képviselői.

Moldvai tanulmányúton voltak az agrármérnöki szakos hallgatóink
Szakspecifikus hagyományokhoz igazodva a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban tanuló agrármérnöki szakos hallgatók az idén is tanulmányúton vehettek részt július 12–16. között, közel 1300 km-es távot beutazva a Moldva-térségben.

Mesterképzés - Felvételi eredmények 2021
A mesterképzés 2021-es nyári felvételi eredményei:

Alapképzés - Felvételi eredmények az újrarangsorolás után 2021
Az alapképzés 2021-as nyári felvételi eredményei az újrarangsorolás után:

XXXI. Kandó Kálmán Nyári Egyetem
2021. augusztus 14-21. Az idén is megszervezik a Kandó Kálmán Nyári Egyetemet a határon túli magyar hallgatóknak, hogy érdekes szakmai programokkal, izgalmas projektfeladatokkal, gyárlátogatással és kirándulásokkal bővíthessék ismereteiket.

Bentlakás jelentkezés az elsőéveseknek a 2021-2022-es tanévre
2021 júliusban felvételire iratkozók sikeres felvételi esetén csak a helyfoglalás után adhatják le a pályázatukat a bentlakásra, a...

Álláshirdetés - Adminisztrátor
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara munkatársat keres adminisztrátori állásra.

Álláshirdetés labortechnikusi állás betöltésére a Kertészmérnöki Tanszékre 2021
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara munkatársat keres labortechnikusi állás betöltésére a Kertészmérnöki Tanszékre.

Álláshirdetés - PR felelős állás betöltésére
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet meghatározott időre (2 évre) szóló kari PR felelősi állás betöltésére.

Őszi kiegészítő vizsgaidőszak
2021. augusztus 30. - szeptember 5. között lesznek a kiegészítő vizsgák. Erre a vizsgaidőszakra a feliratkozás és a vizsgadíjak kifizetési határideje 2021. július 30.

Visszatér az élet a Sapientia épületeibe – jelenléti oktatással indítjuk az új tanévet
A Vezetőtanács javaslatára a Sapientia EMTE Szenátusa 2021. június 25-ei ülésén elhatározta, hogy a 2021/2022-es tanévben jelenléti oktatással folytatódjon a Sapientia EMTE tevékenysége.

Álláshirdetés - Tanszéki titkár (meghatározott időre)
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar Villamosmérnöki Tanszéke munkatársat keres tanszéki titkári állásra.

Sapviz -Képességvizsga eredmények 2021
Hallgatóink dr. Jánosi-Rancz Katalin Tünde vezetésével vizualizálták, hogyan teljesített az ország a képességi vizsgán.

Ballagás 2021 – Élő közvetítés
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán 2021-ben ismét megrendezésre kerül a ballagási ünnepség a hallgatók és az oktatók részvételével.

Collegium Talentum program (2021/2022-es tanév)
A Sapientia Hungariae Alapítvány kuratóriuma a tanulmányaikat a felsőoktatásban végző külhoni magyar hallgatók szakmai munkáját, az értelmiségi pályán való előrehaladásukat segítendő, pályázatot hirdet a Collegium Talentum 2021/2022-es tanévi programjában való részvételre.

Tenderfelhívás - Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet Kjeldahl rendszer savgőz ártalmatlanító kiegészítőjére.

Sapientia.ro

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Marosvásárhelyi Kar

Marosvásárhely/Koronka,  Calea Sighișoarei nr. 2.
Postacím: 540485 Târgu-Mureş, O.p. 9, C.p. 4


Tel: +40 265 206 210, fax: +40 265 206 211
E-mail: office@ms.sapientia.ro

btz webdesign