Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Tanévnyitó Ünnepély a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban

2021. szeptember 21-én került megrendezésre a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi és Kolozsvári Karához, illetve a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karához tartozó Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ tanévnyitó ünnepi ülésére. 

Az eseményen jelen volt Kató Béla, Sapientia Alapítvány elnöke, Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, dr. Tonk Márton, egyetemi tanár, a Sapientia EMTE rektora, dr. Fedeles Tamás, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese, Antal Árpád, Sepsiszentgyörgyváros polgármestere, dr. Domokos József, a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának dékánja,  dr. Lengyel Péter, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának dékánja, dr. Szenkovics Dezső, a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának dékánja, dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem volt rektora és dr. Nyárádi Imre István dékánhelyettes, a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ vezetője is.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány Kuratórium tagjának videóüzenetét is tolmácsolták a történelmi egyházak képviselőinek áldása után. A Pécsi Tudományegyetem ünnepi momentuma után a hallgatók fogadalomtételére is sor került, valamint a Művészeti Kar képzéseihez a későbbiekben használatos épületet is felavatták.