Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Ilyen volt a Marosvásárhelyi Karon tartott Erasmus+ Open Doors

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán 2019. március 5-én, 12 órától az Erasmus+ Open Doors eseményen vettek részt az érdeklődők.

Meghívottunk, Páll Zita, Intézményi Erasmus koordinátor tájékoztatót tartott az Erasmus+ program nyújtotta lehetőségekről, ismertette a pályázati feltételeket és hasznos tudnivalókkal látta el a program iránt érdeklődő hallgatókat.

Az esemény során beszámolót tartott Benkő Edina II. éves Informatika szakos hallgató, aki az Óbudai Egyetemen tanult és Simó Renáta, III. éves Tájépítészet szakos hallgató, aki a Szent István Egyetemen tanult. Hammas Attila, II. éves Számítástechnika szakos és Klacsmányi Tamás, II. éves Fordító és tolmács szakos hallgatók az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 2018/19-es tanév első félévében folytatott tanulmányi mobilitáson szerzett tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal.

A szakmai gyakorlaton résztvevő hallgatók is megosztották az élményeiket, Nagy Rebeka Nóra a veszprémi Méz Rádiónál töltött gyakorlatáról tartott bemutatót, Nyegre Norbert pedig a Villás Kertészetben szerzett tapasztalatairól számolt be.

A 2019/20-as tanévre szóló hallgatói mobilitásra, a Marosvásárhelyi Kar Dékáni Hivatalában Keresztes Zsófia koordinátornál lehet benyújtani a pályázatot.

Az Erasmus+ hallgatói pályázatok benyújtásának határideje 2019. március 20, szerda, déli 12 óra. A teljes felhívás itt olvasható:

https://ms.sapientia.ro/hu/erasmus-felhivasok/palyazati-felhivas-erasmus-hallgatoi-mobilitasi-program-szakmai-gyakorlat-2019-nyara-es-tanulmanyi-mobilitas-2019/20-as-tanev