Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Tanévnyitó 2012

A 2012/2013-as tanévnyitó ünnepség 2012. szeptember 17-én, hétfőn, délelőtt 10 órakor kezdődik a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar koronkai campusában.

Az ünnepélyes beszédek elhangzása után a hagyományhoz híven, az első éves diákok közösen teszik le a Sapientiás fogadalmat. Ezt követően bevonulnak a 114-es amfiteátrumba, ahol Dr. Máté Márton tanár úr a munkavédelmi szabályzatokat ismerteti a gólyákkal.

Ezek után Kovács Gyöngyvér főtitkárnő ismertet néhány fontosabb tudnivalót, majd minden elsőéves megkapja a Neptun-rendszerbe való belépéshez szükséges kódját és jelszavát. (A Neptun-rendszer képzésről bővebben itt lehet olvasni).

A tájékoztatás után az első éves diákok szakokra felosztva elvonulnak a különböző termekbe, ahol a szakfelelősök és a felsőbb éves hallgatók bemutatják a szakra jellemző tudnivalókat.
 

TeremSzakSzakfelelős
114Számítástechnika, Távközlés, Automatika és alkalmazott informatikaVajda Tamás, Dr. Domokos József, Dr. Bakó László
128Kommunikáció és közkapcsolatokDr. Tőkés Gyöngyvér
129Fordító és tolmácsDr. Suba Réka
130InformatikaJánosi-Rancz Tünde
231Mechatronika, Számítógépes művelettervezés és gyártásirányításDr. Kakucs András
230Kertészmérnöki, TájépítészetBálint János, Benedek Klára
  Egészségügyi szakpolitikák és szolgáltatások Figyelem! Szerdán, szeptember 19-én, a Neptun képzés után (12:00 órától)Dr. Krizbai Tímea

Ezt követően a Sapientia EMTE marosvásárhelyi Műszaki és HUmántudományok Kar Hallgatói ÖNkormányzata is bemutatkozik, illetve egy rövid campus-túrára viszi az elsőéveseket!