Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Elnököt választ a HÖK

Két éves mandátumának lejárta után leköszönt a HÖK elnöki tisztségét betöltő Lukács Andor, IV. éves Számítástechnika hallgató.

A 2014. február 20-i HÖK Közgyűlés keretében az elnöki széket ideiglenesen Sándor András, III. éves Automatika és alkalmazott informatika szakos hallgató, a HÖK gazdasági elnöke foglalta el.

A HÖK elnöke mellett a bizottsági elnökök is átadják a stafétabotot a következő generációnak. A Sapientia EMTE marosvásárhelyi karának hallgatói közül bárki jelentkezhet HÖK elnöknek vagy bizottsági elnöknek. Ahhoz, hogy valaki indulhasson az elnöki választásokon elnökségi csapatával együtt össze kell gyűjtenie száz aláírást a hallgatók köréből 2014. február 24-e és március 2-a között.  Az ehhez szükséges formanyomtatványt a HÖK irodában lehet kérni, az aláírásokat pedig az ideiglenes HÖK elnök hagyja jóvá majd.

Jövő héten, 2014. március 3-9. között  kampányidőszak lesz. Ez idő alatt a csapatoknak népszerűsíteniük kell magukat, hogy a diákok elnyerjék bizalmukat.

2014. március 10-16. között kampánycsendet tartunk, az ezt követő napokban pedig szintén egy HÖK Nyílt Gyűlés keretében sor kerül az elnökválasztásra. Ennek a pontos dátumáról hamarosan tájékoztatunk!