Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Kari választások - első forduló

2012. október 8-9. között lejárt a kari választás I. fordulója.

Hétfőn és kedden, 2012. október 8-9. között zajlott a kari szintű választások első fordulója, amely a következő eredménnyel zárult:

  1. Hallgatói képviselet (október 8.), amely a diákok Kari Tanácsban (6 hely), illetve a Szenátusban (2 hely) való képviseletére vonatkozott, eredménytelen volt, mivel nem szavazott a diákok több mint fele (ez legkevesebb 486 szavazatot jelentett volna).

  2. Az oktatók szavazása (október 9.) a Szenátusban való képviseletre (4 hely) nyomán (58 érvényes szavazat volt) három jelölt (Dr. Dávid László, Dr. Imre Attila és Dr. Máté Márton) ért el szavazati többséget, akiket a Kari Szavazó Bizottság javasol a szenátori tisztségre.

Tekintettel arra, hogy a kari képviselet első fordulója nem hozott teljes eredményt, alkalmaznunk kell a Választási szabályzat 41. pontjának az előírását: „Ha az első fordulóban nem kerül betöltésre minden rendelkezésre álló hely, a betöltetlen helyekre, új jelöltállítások lehetőségével, második fordulót kell kiírni.”

Ennek érdekében 2012. október 12., 14:00 óráig a Kari felvételi bizottságoknál (oktatói képviseleti szavazóbizottság elnöke Balázs Mihály, hallgatói képviseleti szavazóbizottság elnöke Huszár László) le lehet adni az új pályázatokat (EuroPass CV, magyar nyelven), illetve a már pályázók meg kell erősítsék a második fordulóban való részvételüket. Ezután a pályázatokat kitűzzük a honlapra és a választási hirdetőtáblára.

A kari szintű választások időpontjai azonosak az első forduló időpontjaival, egy héttel az első forduló után:

  • Hallgatói képviselet  - 2012. október 15-én, a Szenátus teremben 8:00 és 20:00 óra között;
  • Oktatói képviselet  - 2012. október 16-án, a Szenátus teremben 9:00 és 17:00 óra között.

Kapcsolódó hírek: