Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Sapientia ECN 2014

Immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Sapientia ECN nemzetközi programozói és matematika verseny 2014. május 10-én.

A versenyzők három fős csapatokba csoportosulnak, és így vágnak neki ennek a kalandnak, amely természetesen nem egyszerű feladat, hiszen a versenyzőknek nagyon jól kell megszervezniük a közös munkát a cél elérésének érdekében (minden csapatnak egy számítógép és egy feladatsor áll rendelkezésére).

A verseny célja kettős, egyrészt lehetőséget jelent a középiskolások számára, hogy összemérhessék tudásukat az egyetemistákkal, másrészt rávilágít arra, hogy mennyire fontos a csapatban való munka, ami fiatal informatikusként vagy akár matematikusként nagyon fontos lehet a további szakmai előmenetel szempontjából.

Nem elhanyagolható tény az sem, hogy neves erdélyi szoftverfejlesztő cégek is támogatják versenyünket, amelyek egyenes következménye, hogy évről évre jelentősebb díjak kerülnek kiosztásra. Bár a középiskolás csapatok az egyetemistákkal azonos feladatokat kapnak, a két kategóriában külön-külön hirdetünk nyerteseket.

Az idei versenyre is bizakodva tekintünk előre, ugyanis, a neves magyarországi egyetemek mellett, mint az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem, hazai egyetemek is jelezték részvételi szándékukat, mint a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem és a jászvárosi Műszaki Tudományegyetem. Ugyanakkor több erdélyi középiskola is jelezte, hogy szeretne csapatot küldeni erre a megmérettetésre.

További részletek a verseny hivatalos honlapján >>>

A 2013-as ECN-en készített fotók itt találhatók >>>