Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

EME Konferencia

Az Erdélyi Múzeum Egyesület Agrártudományi Szakosztálya 2012. november 17-én a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretén belül megtartja éves szakmai konferenciáját, amelynek az idén a Sapientia EMTE, Műszaki és Humántudományok Kar főépülete ad otthont Marosvásárhelyen.

A rendezvény célja egy olyan szakmai fórum megteremtése, amelyben a magyar ajkú hazai és külföldi szakemberek, illetve egyetemi hallgatók megbeszélhetik/megvitathatják a szakma aktuális kérdéseit, rávilágíthatnak a jövőbeni kihívásokra és javaslatokat fogalmazhatnak meg ezek megelőzésére/megoldására.
Ugyanakkor szeretnénk, hogy ez alkalom hozzájáruljon a tudományterületen tevékenykedők megismerkedéséhez, illetve egy nagyobb számú szakmai társaság összekovácsolódásához.Fontosnak tartjuk a szaknyelv magyar anyanyelven történő ápolását, művelését.

A konferenciára olyan előadásokkal, illetve poszterekkel lehet jelentkezni, amelyek a tág értelemben vett agrártudományokhoz tartoznak, illetve más tudományterületek ehhez kapcsolódó témáját dolgozzák fel.
Jelentkezésüket a csatolmányban található jelentkezési lap segítségével 2012. november 5-ig tehetik meg a kapcsolattartó személyek elérhetőségein. Erre a határidőre kérjük, küldjék el dolgozatuk rövid (legfeljebb 200 szó) magyar nyelvű kivonatát, amely tartalmazza az előadás címét, a szerző (-k) nevét, intézményi hátterét és e-mail címét is. A dolgozatok előadásszerű bemutatására legfeljebb 15 perc áll rendelkezésre, a posztereket álló tájolásban legfeljebb 90 × 140 cm méretben kell kivitelezni.

Jelezni szeretnénk, hogy a dolgozatok, szerkesztési követelményeknek megfelelően véglegesített, írott változata szakmai lektorálás után megjelentethető az EME Múzeumi Füzetek - Acta Scientiarium Transylvanica - Agronómia folyóiratában.

A konferenciával kapcsolatos részletek tekintetében kérjük, bátran érdeklődjenek a kapcsolattartó személyeknél.

Kapcsolattartó személyek:

Lázár László

e-mail: lazarlaci@yahoo.com

Tel: 0264-307.069

Nyárádi Imre-István

e-mail: nyaradi@ms.sapientia.ro

Tel: 0744-860.094


Jelentkezési lap konferenciára