Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A TVSZ-t módosító ideiglenes rendelkezések az online térben történő oktatásra és vizsgáztatásra vonatkozóan

A jelenlegi vis maior helyzet miatti online térben történő oktatásra és vizsgáztatásra vonatkozóan a Szenátus ideiglenes rendelkezéseket hozott a Sapientia EMTE Tanulmányi és vizsgaszabályzatának (TVSZ) kiegészítésére és módosítására. Részletes információk ITT találhatók.

Ugyanakkor elhatározta, hogy a2019/2020 tanév II. félévének Szenátus által jóváhagyott szerkezete érvényes. Azon esetekben, ahol objektív okok miatt nem lehetséges az oktatási tevékenység teljesítése vagy a számonkérés lebonyolítása a tanév szerkezete szerint meghatározott időszakban, alapos indoklással alátámasztott tanszéki igénylés alapján, és egyedi elbírálás szerint, kari és vezetőtanácsi jóváhagyással az elmaradt tevékenységek későbbi időpontban is megszervezhetők, de a második félévhez tartozó tevékenységeket 2020. augusztus 30-ig le kell zárni. Az óratartási és vizsgáztatási kötelezettségek minden főállású alkalmazott esetében ebben az időszakban is érvényesek, függetlenül attól, hogy az egybeesik-e az oktatói pihenőszabadság időszakával.
 
A záróvizsgák ütemezésekor figyelembe kell venni azt, hogy a tanévhez tartozó záróvizsgák megszervezése három vizsgaidőszakban lehetséges, ebből kettő a 2020. naptári év folyamán, egy pedig 2021 februárjában szervezhető.