Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Marosvásárhelyi Kar – ms.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Tandíjmentes helyek is maradtak

Egy hónap és pár nap múlva újra szerencsét próbálhatnak a „sapis” életre, illetve képzésre vágyó fiatalok. 

Forrás: népújság
 
Az egyetem marosvásárhelyi karán szinte minden szakon maradt még betöltetlen hely, az infokommunikációs hálózatok és rendszerek (távközlés) szakon pedig a 15 költség-hozzájárulásos és 13 teljes tandíjas hely mellett 12 tandíjmentes helyért is versenybe lehet szállni. A beiratkozási iratcsomót szeptember 9–10-én 9 és 16 óra között nyújthatják be az érintettek. 
 
Az automatika és alkalmazott informatika szakra a júliusi felvételi után még hat tandíjmentes és 20 költség-hozzájárulásos hely vár betöltésre. Informatika szakon a 25 ingyenes és 25 költség-hozzájárulásos hely betelt, 8 tandíjas hely maradt, számítástechnika szakon még 16 költség-hozzájárulásos helyet lehet elfoglalni.
 
A mechatronika szakon 8 ingyenes, 25 költség-hozzájárulásos hely vár betöltésre. Gépészmérnöki szakon még 5 ingyenes hely maradt, illetve 24 költség-térítéses helyet is el lehet foglalni.
 
Fordító és tolmács szakon 12 tandíjas hely maradt. 
 
Kertészmérnöki szakon egy ingyenes hely maradt, és 30 költség-hozzájárulásos, 5 tandíjas helyre is lehet még jelentkezni. A tájépítészet szakon teljesen beteltek az ingyenes helyek, 18 költség-hozzájárulásos, 5 tandíjas hely viszont még maradt. 
 
Kommunikáció és közkapcsolatok szakon az ingyenes helyek beteltek, 8 költség-hozzájárulásos, 10 teljes tandíjas hely maradt. A közegészségügyi szolgáltatások és politikák szakon 5 ingyenes és 25 költség-hozzájárulásos hely még elfoglalható. 
 
A Sapientia marosvásárhelyi karához tartozó, Sepsiszentgyörgyön működő agrármérnöki szak 10 tandíjmentes és 5 tandíjas helyére várnak még diákokat.
 
Szeptemberben a mesterképző tanulmányi programokra is lehet még jelentkezni. A fejlett mechanikai rendszerek szakon 7 ingyenes, 15 tandíjas, a növényorvos szakon 2 tandíjas helyre lehet még jelentkezni. A számítógépes irányítási rendszerek nevű képzésre még 6 ingyenes, 15 tandíjas hely vár betöltésre. A szoftverfejlesztés szakon 13 tandíjas helyre lehet ősszel felvételizni. 
 
Az őszi pótfelvételivel kapcsolatos tudnivalók az egyetem marosvásárhelyi karának honlapján – ms.sapientia.ro – megtalálhatók.